Játékosok a Sevilla elleni döntetlenről

gatti_4.jpgA Juventus tegnap este 1-1-es döntetlen játszott a sorozat specialistájának számító Sevilla ellen az Európa-liga elődöntős párharcának első, torinói felvonásán, ezt követően pedig egyes játékosok, jelesül a Bianconeri egyenlítő gólját szerző Federico Gatti, az 500. fekete-fehéreben lejátszott meccsét ünneplő Leonardo Bonucci, a büntetőgyanús szituációba keveredő Adrien Rabiot, valamint Danilo is értékelték a látottakat. 

"A mai gólom természetesen sokat jelent, azonban semmit se fog számítani, ha jövő héten nem sikerül kiharcolnunk a továbbjutást. A legfontosabb az, hogy megnyerjük a visszavágót, ami idegenben kifejezetten nehéz lesz, ám a mai eredménnyel jobb helyzetből várhatjuk a mérkőzést. Ha elveszítettük volna a meccset, sokkal kevesebb esélyünk lenne a döntő elérésére. Jövő héten az életünkért fogunk játszani Sevillában, ami miatt jelenleg már azzal a találkozóval kell foglalkoznunk, nem pedig azzal, ami éppen most ért véget" – fogalmazott Gatti a RAI Sport munkatársának. 

"A jelenre kell összpontosítanunk. Vasárnap egy nagyon nehéz meccs vár ránk a bajnokságban, csütörtökön pedig a szezon eddigi talán legfontosabb mérkőzését kell megvívnunk. A pálya hátsó feléből nem igazán láttam jól az Adrien Rabiot-tal kapcsolatos szituációt, azonban azt tudom, hogy társamnak volt egy kis vágás a lábán, ami biztosan nem véletlenül került oda. A helyzet mindenesetre igencsak kétesnek tűnt, már az első pillanatban is. A lényeg viszont most már nem ez, hanem az, hogy a jövő héten a lehető legjobb hozzáállásunkkal lépjünk pályára Sevillában. Minden egyes labdát úgy kell majd megjátszanunk, mintha az lenne az utolsó passz, amit leadhatunk az életünkben" – összegzett a védő. 

bonucci_500.jpg"Az ilyen meccsek mindig 180 percig tartanak. Tudtuk, hogy ma este nehéz dolgunk lesz, mivel a Sevilla egyébként is egy nagyszerű csapat, akik a kontráik során sok nehézséget okoztak nekünk, s gólt is szereztek, ami után azonban sikerült rendezni a sorainkat. Az első félidőben jobban kellett volna kihasználnunk a helyzeteinket, ám mivel még lesz egy visszavágó is, azzal a céllal fogunk elutazni Spanyolországba, hogy bevegyük a hazaiak kapuját, s lehetőleg ne csak az utolsó percben. Még van 90 percünk a párharcból, ezt pedig végig fogjuk küzdeni" – értékelt Bonucci a RAI Sport kamerái előtt. 

"Úgy érzem, hogy kissé meghúzódott a combközelítő izmom, ezért pedig joggal kértem a mestertől a cserét. Nem szerettem volna rontani a helyzeten, s végül javítottam is, mivel a helyemre beálló Gatti egyenlítő gólt szerzett. Megítélésem szerint jogosan reklamáltunk büntetőt Adrien eseténél, mivel az ellenfél egy olyan szabálytalanságot követett el vele szemben, ami veszélyeztette a testi épségét, a bíró viszont még csak le sem fújta a megmozdulást. Most már azonban kár lenne ezen rágódni, mivel vasárnap újabb kihívás vár ránk a Cremonese ellen, jövő csütörtökön pedig ismét szembenézünk majd a Sevillával. 

Mindenképpen meg fogom ünnepelni, hogy immár 500. alkalommal léphettem pályára a Juventus szerelésében. Boldog vagyok, hogy sikerült történelmet írnom a klub játékosaként, s hogy a csapat ma este egy fontos döntetlen kiharcolásával ajándékozott meg engem. Persze jó lett volna sikerrel ünnepelni egy ilyen remek napon, ám bízom benne, hogy a vasárnapi bajnokin győzni fogunk, ami nagy örömmel töltene el. Ez egy fontos mérföldkő számomra, mivel csak kevés futballista érhette el ezt a számot az Öreg Hölgynél. Nem mindenkinek adatik meg, hogy ilyen hosszú időn át viselje a Bianconeri mezét, ami miatt szeretném megköszönni mindazoknak, akik segítettek az utamon, ideértve egykori és jelenlegi csapattársaimat, mestereimet, valamint családomat is" – szögezte le a csapatkapitány. 

rabiot_3.jpg"Őszintén szólva fáj a lábam, mivel a Sevilla játékosa csúnya szabálytalanságot követett el ellenem, ami egyértelműen büntetőt ért volna, a VAR viszont még csak ki sem hívta a játékvezetőt a monitorhoz. Világosan látszott, hogy az ellenfél nem ért hozzá a labdához, hanem egyszerűen csak alám rúgott, ezért pedig nem is értem, hogy a videószobában miért nem nézték vissza az esetet. Véleményem szerint ez egy teljesen egyértelmű falt volt, azonban most már nem érdemes ezzel foglalkoznunk, mivel jövő csütörtökön egy fontos visszavágó vár ránk, ahol összeszedettnek kell lennünk" – hangsúlyozta Rabiot a Sky Sport Italia riporterének. 

"A Juventus mindig a végsőkig küzd, ezt pedig ma este is megmutattuk. Örülök Gattinak és a csapatnak, hiszen megpróbáltunk az utolsó pillanatban is nyomást helyezni a spanyolokra, az eredmény pedig reményt jelent nekünk a visszavágóra nézve. A jövő héten sokkal óvatosabbnak kell majd lennünk az ellentámadásoknál, mivel a Sevilla mindig fent hagyott két-három gyors és erős játékost a felezővonal környékén, akik sokszor okoztak nekünk kellemetlen pillanatokat. Együttesként sokkal kompaktabbnak kell majd lennünk, valamint jobb játékot kell bemutatnunk a labdával is, magától értetődő módon kevesebb kapkodás, és több kreativitás mellett. 

Az edzéseken sokat dolgozunk azon, hogy jó szögleteket végezzünk el. Az ilyen helyzeteknél igyekszünk jól tömörülni az ötös vonalán belül, s jól elfoglalni az egyes pozíciókat, amire Max Allegri és Marco Landucci is fel szokták hívni a figyelmünket. Mivel számos jól fejelő játékosunk van, ki kell használnunk a nekünk jutó sarokrúgásokat. Személyes tekintetben nagyon jó szezont futok, mivel sok lehetőséget kaptam, mind a klubnál, mint pedig a francia válogatottal a világbajnokságon. Boldog vagyok, hogy ennyi góllal segíthettem a Juventus menetelését a különböző sorozatokban, s hogy szinte mindig a mester rendelkezésére tudtam állni. Szeretnék bejutni az Európa-liga döntőjébe, illetve megnyerni a trófeát, hiszen tartozunk ennyivel a klubnak, trénerünknek, valamint a szurkolóinknak" – zárta szavait a középpályás. 

Rabiot lába az esetet követően: 

danilo_2.png"Szívesebben bíznám másra a Rabiot-hoz köthető eset megítélését, mivel nekünk a pályán zajló eseményekre kell fókuszálnunk. Próbálunk nem energiát pazarolni azokra a dolgokra, amik valamilyen szinten kívül esnek a hatáskörünkön, mivel a gyepen kívüli történések könnyen elvennék a kedvünket a futballtól, s nem tudnánk többé meccseket nyerni. Az ilyen dolgokkal a szurkolóknak, valamint a média munkatársainak kell foglalkozniuk. Mi, játékosok szinte semmit sem tehetünk egy ilyen helyzetben, éppen ezért pedig okosabb a játékra összpontosítanunk. Minden nap keményen dolgozunk a mester és a szakmai stáb irányítása mellett, s az a célunk, hogy minden meccsen a lehető legjobb formánkat tudjuk megmutatni. A célunk az Európa-liga döntőjének elérése, s jó állapotban vagyunk ahhoz, hogy megfeleljünk ennek" – szögezte le Danilo a RAI Sport kérdésére.