Calvo: "Allegrivel és Cherubinivel tervezzük a jövőt"

francesco_calvo.jpgA Juventus tegnapi, Sevilla elleni meccse előtt a klub pénzügyi és általános igazgatója, Francesco Calvo is az olasz média rendelkezésére állt egy rövidebb interjú erejéig, melyben szót ejtett a PRISMA-vizsgálatról, Max Allegri jövőjéről, valamint a Cristiano Giuntoli érkezésével kapcsolatos pletykákról is, elvégre mint ismert, Romeo Agresti szerint a nápolyi szakember a Bianconeri legfőbb kiszemeltje a sportigazgatói posztra a Sassuolónál dolgozó Giovanni Rossi mellett. 

A Calvo által érintett témához hozzátartozik, hogy Gianluca Di Marzio híreinek értelmében az Olasz Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bírósága május 22-re tűzte ki a a Juventusszal kapcsolatos, fiktív tőkenyereség miatt megindított eljárás legújabb tárgyalását, miután a CONI április 20-án ideiglenesen visszaadta az ügy miatt elvett 15 pontot a Zebráknak. A transzferguru szerint a FIGC ekkor hozhat majd végleges döntést az ügyben, s várhatóan levonhat majd valamennyi egységet a fekete-fehérektől, míg a játékosok titkos szerződésekkel való kifizetéséről szóló PRISMA-vizsgálatot illetően csak október 26-án tartják majd a következő tárgyalást, ami ekképp már nem fogja befolyásolni a jelenlegi szezon végeredményét. 

"Ahogy azt már megszokhattuk, a ma estének számos pályán kívüli vonatkozása van, ám ahogy a mester is kijelentette a tegnapi sajtótájékoztatón, a csapat kizárólag a gyepen zajló eseményekkel törődik, mivel számukra ez a legfontosabb ügy, ami jelenleg létezik. A tárgyalásokkal, és a velünk kapcsolatos eljárásokkal az ügyvédjeink foglalkoznak. Természetesen megvan a véleményünk az ügyről, s birtokában vagyunk a várható ítéleteket követő elképzeléseknek is. Úgy gondoljuk, hogy érvelésünk szilárd lábakon állt és áll, s készen vagyunk megismételni korábbi álláspontunkat a Szövetségi Fellebbviteli Bíróság előtt" – fejtette ki a szakember a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Az elmúlt hetekben számos korai, és elhamarkodott következtetést olvashattunk az olasz és a nemzetközi médiában, sőt, ha nagyon szigorú akarok lenni, azt mondanám, hogy január óta ez a helyzet áll fenn. Mindig is a pályára összpontosítottunk, ez pedig most sincs másképp. A bajnokságban jelenleg a második helyen állunk, s ott vagyunk az Európa-liga elődöntőjében, s úgy gondoljuk, hogy ez a legfontosabb. Ma este fontos lépést tehetünk a finálé felé, jövő csütörtökön pedig bebiztosíthatjuk a budapesti meccsen való részvételt, ami egyértelmű célkitűzés számunkra. 

Természetesen hozzánk is eljutottak a Cristiano Giuntolival kapcsolatos hírek, azonban egyelőre a szezon utolsó szakaszának megtervezése jelenti a prioritást számunkra. Az idény végéig még három hét van hátra, ez az időszak pedig minden szempontból rendkívül hosszú lesz. Magától értetődő módon a következő évaddal kapcsolatban is vannak terveink, ennek alapján pedig elmondhatom, hogy továbbra is Max Allegrivel, valamint Federico Cherubinivel tervezzük a jövőt, aki egy remek sportigazgató. Én magam ugyancsak a Juventusnál fogok maradni a mostani szerepkörben, az pedig, hogy mit hoz a jövő, egyelőre nagy kérdés. 

Az, hogy a bennünket érintő ügyek milyen mértékben zárulnak majd le az idény végéig, javarészt a május 22-i ítélettől függ. Tisztában vagyunk vele, hogy hátrányos döntés esetén ismét lehetőségünk lesz a CONI Sportgarancia Testületéhez fordulni, ami tovább húzhatja a téma végleges lezárását, ugyanakkor egyelőre a tíz nap múlva kihirdetendő határozatra fókuszálunk, s reménykedünk a kedvező döntésben. Bízunk benne, hogy az illetékes szervek figyelembe fogják venni a véleményünket, mivel álláspontunk, valamint motivációink mindig is egyértelműek voltak, s továbbra is azok" – összegzett Calvo.