Allegri: "Minden esélyünk megvan a döntőbe jutásra"

allegri_sevilla.jpgA Juventus tegnap éjjel 1-1-es döntetlent játszott a Sevilla együttesével az Európa-liga elődöntőjének első találkozóján, köszönhetően Federico Gatti utolsó utáni percben szerzett találatának, a mérkőzés után pedig természetesen a Zebrák mestere, Max Allegri is értékelte a látottakat, kifejtve, hogy fiai alapvetően jól játszottak, valamint kijelentette, hogy továbbra is a döntőbe jutás a Bianconeri első számú célja. 

"Az 1-1-es eredmény következtében a párharc még mindig teljesen nyitott. A Sevilla góljáig jó meccset játszottunk, mivel az utolsó 30 méreten eredményesen léptünk fel, és többször is eljutottunk a tizenhatos környékére, azonban itt már többet hibáztunk, s belekeveredtünk a saját taktikánkba. Az ellenfél vezető találata után a játékunk kissé szétesett, mivel a spanyolok egy rendkívül tapasztalt csapatnak számítanak, akik 100%-os koncentrációval futballoznak. Büszke vagyok a srácokra amiatt, hogy innentől fogva hiba nélkül hozták le a találkozót, s hogy a vendégek nem növelték meg előnyüket, ugyanis így továbbra is megvan az esélyünk arra, hogy idegenben kiharcoljuk a döntőbe jutást" – szögezte le a RAI Sport kamerái előtt. 

"Sosem éreztük úgy, hogy valaki büntetne bennünket a mérkőzéseken meghozott ítéletekkel, ezért pedig most sincsenek bennünk hasonló gondolatok Adrien Rabiot esetét illetően. Nekünk csak magunkkal szabad foglalkoznunk, s folytatnunk kell a megkezdett munkát. Vasárnap ismét a bajnokságban kell majd helytállnunk, ahol az előző fordulóban sikerült feljönnünk a második helyre, a Cremonese ellen pedig ismét győznünk kell ahhoz, hogy biztossá tegyük ezt a pozíciót. 

Ha a játékvezető nem ment ki a monitorhoz, az azért van, mert a VAR-szobában nem látták szükségét ennek. Továbbra is elfogadjuk a bírók döntéseit, legyen szó egy komolyabb ítéletről, vagy egy egyszerű sípszóról, ugyanis nekünk az a feladatunk, hogy a meccsre összpontosítsunk, hiszen máskülönben idegessé válunk, s könnyen elveszíthetjük az energiánkat. Egy ilyen helyzet persze számos veszélyt tartogathat, elvégre az átmeneti zavarodottság és idegesség miatt azt kockáztattuk, hogy a Sevilla megszerzi a második gólját ellenünk, ám a srácok nagyon jól kezelték a szituációt, s megőrizték a nyugalmukat, ami megalapozott a későbbi történéseknek is. 

Úgy vélem, hogy ma este mindenki jól teljesített, mivel mindenkiben megvolt a győzelem iránti vágy. Egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, azonban tudtuk, hogy a Sevilla nehéz ellenfél lesz, már csak azért is, mert igazi EL-specialisták, amit a Manchester United ellen is megmutattak. Ellenfelünk kiválóan védekezett, négy támadójuk pedig már-már őrült módjára futott és rohamozta a hátsó sorainkat, mi viszont jól zártuk a passzsávokat, kivéve a spanyolok találatát követő néhány percben. Paul Pogba folyamatos fejlődést mutat, az ellenfél térfelén pedig nagyon veszélyes tud lenni. Nem véletlen, hogy egyre többet számolunk vele, s bár jó lenne, ha a kezdetektől fogva a pályán tudna lenni, így is fontos dolgokkal járul hozzá eredményeinkhez, ahogy azt ma este is láthattuk. 

Ángel Di María és Dušan Vlahović jó produkciót tettek le az asztalra, bár egyáltalán nem volt könnyű dolguk. A cserék nagyon fontosak voltak, mivel frissességet és plusz lelkesedést adtak nekünk. Elég csak a fent említett Pogbára, vagy Federico Chiesára gondolnunk, aki persze kissé küszködött a jobb szélen, s akkor még nem is beszéltünk Federico Gattiról, aki remélhetőleg jövő héten is betalál majd. Filip Kostić az első játékrész elején jól futballozott, ezután azonban egy kissé visszaesett, ami miatt jobbnak láttam beküldeni helyette Samuel Iling-Juniort. Fiatalunk ismét remek teljesítményt nyújtott, s ugyan beállása után elveszített néhány labdát, azt követően, hogy megcseréltem őt és Chiesát, mindketten sokkal jobbak lettek. 

Összességében véve úgy vélem, hogy igazságos eredmény született, mivel nem érdemeltünk vereséget, ugyanakkor győzelmet sem. Sevillában egy nagyon nehéz találkozó vár majd ránk a jövő héten, én viszont alapvetően bizakodó vagyok, mivel ez a csapat a szezon során számtalanszor megmutatta, hogy képes küzdeni és a nehéz helyzetekben is összeszedni magát. Nem azért lövünk ilyen kevés gólt, mert rosszak vagyunk, hanem mert magas szintű ellenfelekkel kell szembenéznünk. A Sevilla története során négy ízben nyerte meg az EL-t, s kétszer az UEFA-kupát, ami miatt semmiképpen sem szabad leírni őket. Úgy vélem, hogy egy nyíltsisakos meccs esetén képesek lehetünk gondot okozni nekik a visszavágón, s természetesen ez is lesz a célunk, mivel be akarunk jutni a döntőbe, ennek elérésére pedig jelenleg 120 perc áll majd rendelkezésünkre" – összegzett a szakvezető.