Elkann: "A Juventus nem a probléma, hanem a megoldás része"

elkann_2023.jpgA minap a Juventust birtokló Exor cég feje, John Elkann, az Agnelli Alapítvány egyik rendezvényén beszélt többek között az Öreg Hölggyel kapcsolatos ügyekről, illetve az olasz futball jelenlegi helyzetéről, amelyről kifejtette, hogy ahhoz, hogy továbbra is Európa élvonalában maradhasson, muszáj lépést tartania a Premier Leauge-gel. Az esemény során sportszerűen gratulált a Napoli idei bajnoki címéhez is, mely véleménye szerint megérdemelt volt. Az elhangzottak magyarra fordítását az alábbiakban közöljük:

"A Juventus nem a probléma, hanem a megoldás része. Ahogy eddig mindig, most is igaz, hogy Ferrero elnök és Maurizio Scanavino vezérigazgató a hatóságokkal összhangban, mindent megtesznek azért, hogy megvédjék a Juventus, a szurkolók, de mindenekelőtt az olasz futball érdekeit. Kétségtelenül nagyon nehéz év ez a Juventus számára a pályán kívüli események okán, de a csapat megmutatta erejét, és elérte a lejátszott mérkőzésein azt is, hogy jelen pillanatban másodikak legyenek a tabellán. Mindezek mellett csütörtökön az Európa Liga elődöntőjében játszanak majd, és ott is küzdenek a Bianconeri becsületéért." -kezdte mondandóját Elkann.

A futballrendszerről és az Európában fennálló erőviszonyokról is beszélt, elsősorban a Premier League fejlődéséről, illetve felvázolt bizonyos problámakat is.

"Olyan pillanatot élünk, amikor fontos, hogy az olasz futball fejlődjön, mint ahogy az európai futball maga is folyamatosan erősödik. Ott van példának okáért a Premier League, és ahogy idén is láthattuk, az angol futball továbbra is előnyben van, sőt, ezt a fölényét továbbra is erősíti, és ezzel olyan szakadékot teremt, amely aggasztóvá válik."

A Napolinak az 1989-90-es évet - azaz több, mint 30 évet - követően az idei évben sikerült bajnoki címet szereznie, amely immáron a harmadik az együttesnek. Az Exor feje gratulált a nápolyi egyesület idei szerepléséhez, melyről a következőket mondta el: 

"A Napoli ünnepel, és joggal teszi ezt, hatalmas győzelem az, amit a csapat elért. Egészen elképesztő, milyen szinten teljesítettek mind támadásban, mind pedig védekezésben, amivel elérték, hogy öt fordulóval a bajnokság vége előtt bajnoki címet szerezzenek. Hatalmas, és örömteli dolog ezt a fajta lelkesedést érzeni Nápolyban. Nem tehetünk mást, mint hogy mi és az egész csapat gratulálunk a Napolinak ehhez a rendkívüli sikerhez, ami kedvez a bajnokságunknak, és jó az olasz labdarúgásnak egyaránt."

Az olasz sajtó meglehetősen hangos azzal kapcsolatban, hogy az éppen friss bajnoki címet szerző Napoli sportigazgatója, Cristiano Giuntoli esetleg a Zebrák együtteséhez szerződik, azonban ezt a témakört igencsak rövidre zárta az Exor elnöke:

"Giuntolinak sok választási lehetősége van, csak rajta múlik, hogy hol folytatja."