Di María: "Jól érzem magam a Juventusnál"

adm.jpgA holnap esti, Sevilla elleni meccs előtt a Juventus keretének egyik legfontosabb játékosa, Ángel Di María is a média rendelkezésére állt az ilyenkor megszokott sajtótájékoztató keretein belül, elmondva, hogy alapvetően jól érzi magát Torinóban, ami nem zárja ki a közös folytatás lehetőségét, valamint kitért az Európa-liga megnyerésének esélyére, s a CONI lehetséges büntetésére is.

"Csapatunk jó állapotban van, hiszen hétvégén fontos győzelmet arattunk az Atalanta ellen, ami nagy lökést adhat nekünk a folytatásra nézve. Nagy önbizalommal rendelkezünk, ma pedig az edzésen is megmutatkozott, hogy erősek vagyunk, s hogy kiváló formában tudhatjuk magunkat. Karrierem során számos remek edzőm volt, ez pedig mostani mesteremre is igaz. Max egy kivételes szakember, aki mindig keményen megdolgoztat bennünket, s tartja magát alapvető stílusához, még akkor is, ha ez egy kissé eltér a megszokott irányvonaltól. A szezon elején nehezen vettem fel az itteni ritmust, később viszont sikerült formába kerülnöm, mely folyamatban Allegri is rendkívül nagy segítséget jelentett számomra. Úgy vélem, hogy az elmúlt néhány mérkőzésen ismét meg tudtam mutatni, hogy mennyit fejlődtem az idény kezdetéhez viszonyítva" – fogalmazott az argentin szélső. 

"Pályafutásom során eddig még csak a Benficával szerepelhettem az Európa-ligában, így ez a második alkalom, hogy itt játszhatok. Az EL-trófea még hiányzik a gyűjteményemből, ezért pedig 100%-ig arra koncentrálok, hogy megszerezzük a serleget. Sokan mondták nekem, hogy mivel világbajnok vagyok, már nem kell bizonyítanom, azonban számomra minden kupa fontos, ekképp pedig természetesen itt is szeretnék a csúcsra érni. Egyelőre nincsenek új információk a jövőm tekintetében, viszont az elmúlt hetekben sokat beszélgettünk erről a vezetőség tagjaival. Jelenleg a Sevilla elleni párharcot tartom szem előtt, ezt követően pedig az évad hátralévő részében kell jó teljesítményt nyújtanom. 

Ahogy már fentebb kifejtettem, boldog vagyok a Juventusnál, s családom is jól érzi magát Torinóban. Folyamatos párbeszédet folytatok a klubbal a továbbiakkal kapcsolatban, ám egyelőre teljes mértékben a bajnokság és az EL küzdelmein jár az eszem, az pedig, hogy mit hoz a jövő, a szezon végét követően majd kiderül. Az idény elején valóban számos nehézségem akadt, mivel sok sérüléssel kellett megküzdenem, ami miatt a pályán sem tudtam a legjobb formám szerint játszani. Onnantól fogva, hogy szorosabb együttműködést alakítottam ki a mesterrel, minden egyszerűbbé vált, mivel Max rengeteget javított a teljesítményemen, és jóval hatékonyabb játékost faragott belőlem. Most az a feladatunk, hogy nyerjünk, mivel szeretnénk megajándékozni a bennünket mindig és mindenben támogató szurkolókat megajándékozni egy kupadöntővel, miközben a Serie A-ban a legjobb négy közé való bejutásban reménykedünk. 

A CONI és más szervezetek lehetséges büntetései nem befolyásolnak minket, mivel gyakorlatilag lényegtelen, hogy jövőre pályára léphetünk-e a BL-ben, vagy sem. Az idény során rengeteg minden történt a csapattal és személy szerint velem is, azonban mindig igyekeztünk a pályán zajló eseményekre fókuszálni, most pedig ismét a tabella elején vagyunk, s azért harcolunk, hogy beverekedjük magunkat a legjobb négy csapat közé. Eredményeink alapján mindenképpen ott lenne a helyünk a Bajnokok Ligájában, már csak azért a kitartásért is, amit az igazán komplikált pillanatokban mutattunk, ám ez a terület a vezetőség és a klub felelőssége, míg nekünk az a dolgunk, hogy garantáljuk a szükséges pontok megszerzését, ugyanis az eredmények normális esetben a futballpályán dőlnek el. 

Nem igazán foglalkozunk azzal, hogy az Inter és a Milan ott vannak a BL-elődöntőben, mi pedig nem, mivel nekünk a Juventus a fontos, és saját magunkkal kell törődnünk. Úgy vélem, hogy keretünknek, ideértve a fiatalokat is, megvan a megfelelő tapasztalata és érettsége ahhoz, hogy nagy eredményeket érjen el, akár a Bajnokok Ligájában is. A csapatunkban játszó reménységek mind nagy minőséggel rendelkeznek, s eddig folyamatos fejlődést vettem észre rajtuk, ami nagy erény, s legfőképpen a mester munkásságát dicséri. Allegri sok játékpercet biztosít az ifjaknak, ezzel növelve önbizalmukat és tapasztalatuk szintjét is, mely által képesek lesznek jól teljesíteni az olyan meccseken, mint amilyen a holnap is lesz. A hozzájuk hasonló labdarúgóknak nagyon fontos történések az efféle összecsapások, ezeken a találkozókon pedig hagyni kell őket kibontakozni, mivel minden futballistának jelentős élményt jelent az első trófea megszerzése, vagy az első döntőbe való bejutás. Reméljük, hogy holnap tehetünk egy lépés ahhoz, hogy ez közelebb kerüljön hozzájuk, valamint a teljes Juventushoz. 

Az olasz futball sokkal taktikusabb, mint a spanyol, vagy a francia, mivel itt sokat kell védekezni és jóval több ellentámadást kell vezetni. A Bianconerinek más játékstílusa van, mint például a Napolinak, akik Victor Osimhen révén az üres területek támadását fejlesztették mesterfokra, ám az olasz csapatok alapvető jellemzői többé-kevésbé ugyanolyanok, a különbség pedig csak abban mutatkozik meg, hogy ki mennyit birtokolja a labdát. A PSG-nél töltött hat évem alatt hozzászoktam ahhoz, hogy szinte mindig nálunk van a játékszer, ami miatt másokhoz képest nagyobb erőfeszítésbe telt átállnom a kontrákra alapuló futballra, azonban mindig eltökélten dolgoztam, s még harmincöt évesen is képes voltam a fejlődésre, ami nagyon fontos tényező a labdarúgásban" – összegzett Di María.