Bonucci: "Ma este hiányzott belőlünk valami"

bonucci_inter.jpgA Juventus Intertől elszenvedett vereségét, s ezzel járó Coppa Italia-búcsúját követően a vendégek csapatkapitánya, a hosszú idő után ismét a kezdőben szereplő Leonardo Bonucci is értékelte a látottakat az olasz sportmédia kamerái előtt, kijelentve, hogy a Bianconeriből hiányzott valami nagyon fontos a találkozón, ezen túl pedig kitért a taktikai kérdésekre, egyebek mellett Federico Chiesa hamis kilencesként való szerepeltetésére is. 

"Nyilvánvaló, hogy ez a vereség nagyon fáj nekünk, mivel a Juve-Inter egy különleges összecsapás, az ilyen meccsek elvesztése pedig nagy csalódottsággal jár, különösen akkor, ha a kudarccal egyúttal elbukjuk a döntőbe jutás lehetőségét is. A találkozó elejét behúzott kézifékkel kezdtük, ezt követően pedig kaptunk egy olyan gólt, ami meggyőződésem szerint elkerülhető lett volna. Ezután már csak a céltalan küzdés következett. Szerettünk volna kiegyenlíteni, s olyan lehetőségeket teremteni, amik megadták volna ennek esélyét, s melyek által végső soron a továbbjutást is képesek lehettünk volna kiharcolni. A végeredmény mindenki számára ismert: nem tudtunk megfelelni az elvárásoknak, ezért most minél hamarabb lapoznunk kell, innentől fogva pedig minden szempontból többet kell nyújtanunk, a technikai kérdésektől kezdve egészen a mentalitásig" – fogalmazott a Mediaset munkatársának. 

"Ma este jobban kellett volna bánnunk a labdával, s jobban meg kellett volna becsülnünk a játékszert. Ennek hiányában nem, vagy csak nagyon nehezen tudtuk megvalósítani elképzeléseinket, miközben az Inter hatalmas nyomást gyakorolt ránk, különösen a találkozó első felében. Emiatt sokszor kényszerültünk hosszú passzok alkalmazására, ami egyébként sem az erősségünk, miközben egy olyan, alapvetően szélsőként játszó futballistával, mint Federico Chiesa, nem tudtuk megtartani a felívelt labdákat a támadóharmadban. Ez persze nem Fede hibája, mivel a baklövéseket és a megfelelő szellemiség hiányát együtt, csapatként kell kielemeznünk, értve ezalatt különösen az első 20 percet, ahol a Nerazzurri egyértelműen fölénk kerekedett. 

Mikor a mester a lecserélésem mellett döntött, egyáltalán nem vitatkoztam, még akkor sem, ha kívülről így tűnt: mivel akkor már alapvetően sem éreztem a legjobb passzban magam, én is le akartam jönni a pályáról, azonban nem szerettem volna, ha csapatunk azért adja el a labdát egy bedobás által, hogy a váltást azonnal végre tudjuk hajtani. Ezért jeleztem a kispadnak, hogy inkább várjuk meg a következő megállást, amit nem tudom, hogy végül észrevettek-e. A csere egyáltalán nem jelentett problémát számomra, mivel a mester így döntött, s tudtam, hogy  nem leszek képes végigjátszani egy ilyen megterhelő összecsapást. Karrierem során sosem csináltam ügyet abból, ha lehoztak a gyepről, és megígérhetem, hogy ezután sem fogok. 

Az ilyen találkozókon szükségünk van egyfajta sajátos mentalitásra, melynek körül kell vennie az öltözőt és a pályát. Az első huszonöt percben ez egyértelműen hiányzott belőlünk, ami minden mozdulatunkon és lélegzetvételünkön látszott. Néhányan kissé fáradtnak éreztük magunkat, emiatt pedig nem tudtunk úgy építkezni, mint ahogy szerettünk volna, ugyanakkor nem kereshetünk alibiket és kifogásokat a rossz teljesítmény miatt. Az olyan együttesekkel szemben, mint az Inter, vagy a Milan, nagyon erős és agresszív karaktert kell felvennünk, ami ma este sajnos hiányzott belőlünk, legalábbis a megmérettetés egy részében biztosan" – összegzett a védő.