Allegri: "Alapvetően jól játszottunk"

allegri_vs_inter_2.jpgA Juventus szerda este Federico Dimarco korai gólja által 1-0-ás vereséget szenvedett a Coppa Italia elődöntőjének visszavágóján az Inter együttesétől, mellyel búcsút intett a sorozatnak, ugyanakkor a gárda mestere, Massimiliano Allegri a találkozót követően ennek dacára is arról beszélt, hogy fiai alapvetően jó meccset játszottak, a kezdővel kapcsolatban meghozott, erősen kérdőjeles döntéseit pedig mindeközben a hiányzókkal, illetve a rendelkezésére álló futballisták állapotával igyekezett megindokolni. 

"Úgy érzem, hogy az első félidőben, kiváltképp annak első tizenöt percében elaludtunk, s nem számoltunk azzal, hogy milyen veszélyt jelenthet ránk nézve az Inter. A tizedik percben kaptunk egy balszerencsés gólt, azonban összességében véve jó meccset játszottunk, bár nagyon kevésszer lőttünk kapura. A Nerazzurri ellen mindig nagyon nehéz jól szereplni, mivel egy igencsak fizikális csapatról beszélünk, ellenfelünk erősségei pedig végül a kiesésünket eredményezték. Nagy csalódottságot érzünk a végeredmény miatt, hiszen szerettünk volna nyerni, s bejutni a Coppa Italia fináléjába, amit végül nem tudtunk megtenni" – szögezte le a szakvezető. 

"Nem gondolnám, hogy a 15 pont elvételét követő hosszas felkapaszkodás fullasztotta volna ki csapatunkat, lévén, hogy szó sincs kifulladásról. Most az a feladatunk, hogy feltöltsük energiaszintünket, hiszen az utóbbi öt bajnoki mérkőzésből négyet is elveszítettünk, most pedig kiestünk a Coppa Italiából. A következő nagy feladat, ami előttünk áll, az Európa-liga elődöntője lesz, ahhoz pedig, hogy sikerrel vegyük ezt a kihívást, fel kell tűrnünk az ingujjunkat. Holnaptól fogva még keményebben és céltudatosabban kell majd dolgoznunk, mivel mindenképpen meg akarjuk őrizni a harmadik helyet a Serie A-ban, elvégre a Lazio két ponttal előttünk jár, a Milan és a Roma pedig egyetlen győzelemre vannak tőlünk. 

Azért hagytam a kispadon Danilót, mert az idény eddigi részében ő játszotta a legtöbb mérkőzést, ráadásul sárga lapjainak száma miatt elvesztését is kockáztattuk volna. Leo Bonuccinak vissza kellett térnie a kezdőcsapatba egy hosszabb szünet után, mivel kapitányunk jobban érezte magát az előző időszakhoz képest, és jó teljesítményt is nyújtott a pályán. A támadások terén sokkal jobb produkcióra lett volna szükség tőlünk, s ki kellett volna védenünk az Inter által mutatott nyomásgyakorlást, ami főként az első félidő elején nehezedett ránk. Sajnálatos módon nem sikerült megfordítanunk az összecsapás állását, Milánóban viszont sosem könnyű győzelmet aratni, melynek dacára az utolsó pillanatig próbálkozunk a gólszerzéssel. Most az a feladatunk, hogy növeljük figyelmünk, sikeréhségünk, illetve állhatatosságunk szintjét, hogy a következő meccseken ennél hatékonyabban szerepelhessünk. 

Hatvan percen keresztül alapvetően jól játszottunk egy nagyon erős Interrel szemben, akiknek nagyszerűségét az általuk elért BL-elődöntő is megmutatja. Nagy kár, hogy nem tudtunk bejutni a Coppa Italia döntőjébe, azonban a szezon ezen szakaszában nagyon jónak és erősnek kell lennünk, különösen ebben az idényben. Amikor nehéz helyzetbe kerülünk, jól kell reagálnunk az adott szituációra, s növelnünk kell teherbírásunk szintjét, mivel ha ezt nem tudjuk megtenni, könnyedén negatív spirálba sodródhatunk. Ma egyértelműen hibáztunk abban, hogy kissé magunkra engedtük az Intert, amit azért tettünk így, mert vasárnap nagyon kitámadtunk a Napoli ellen, aminek egy utolsó perces gól lett az eredménye. A srácok pontosan tudják, hogy a Partenopei találatát számos baklövés előzte meg, s ugyanez elmondható az Inter elleni párharc első meccsén kapott gólról is. Az efféle helyzetekben kivételesen nagy mentális erőre lenne szükségünk, ma pedig nem rendelkeztünk ezzel. 

A félidőben muszáj voltam változtatásokat eszközölni, mivel csapatunk nagyon mélyen védekezett, az Inter pedig gond nélkül vezethetett ellenünk kontrákat. A második játékrészben, mikor a Nerazzurri is hátrébb vonta sorait, szerettünk volna nagyobb jelenlétet biztosítani magunknak a büntetőterületen belül, így tehát behoztuk Arek Miliket, akinek remek meccse volt a Napoli ellen. Dušan Vlahović és Moise Kean kiesése miatt kénytelen voltam Federico Chiesát játszatni hamis kilencesként, aki keményen dolgozott a poszton, alátámasztva elképzelésemet, miszerint középcsatárként is kiválóan tud teljesíteni. Az első negyvenöt percben túl sok labdát adtunk el az Inter által gyakorolt nyomás miatt, ezért pedig bátorságra volt szükségünk, s ki kellett szélesítenünk a pályát. A továbbiakban még hét meccs vár ránk a bajnokságban, ezeken pedig ugyancsak a fent említett taktika lesz a követendő példa" – összegzett a tréner. 

A meccs összefoglalója: