Beharangozó – szerkesztők az Inter elleni visszavágóról

fc_internazionale_milano_2021_svg.pngA Bianconeri – ahogy azt Max Allegri már számtalanszor elmondta, – a szezon talán legfontosabb szakaszához érkezett, s bár a Zebrák az elmúlt hetekben sorozatban háromszor is vereséget szenvedtek a bajnokságban, az Európa-liga és a Coppa Italia küzdelmeiben továbbra is érdekeltnek számítanak. A valamivel könnyebb, ám mindenesetre az előbb abszolválható feladatot a nemzeti kupasorozat megnyerése jelentheti a Bianconerinek, ehhez azonban előbb le kellene győzni az ősi rivális Inter gárdáját, mely a Torinóban elért 1-1-et követően ezúttal hazai pályán készül megnehezíteni a rekordbajnok dolgát a San Siro gyepén. A mérkőzés 21 órától kerül megrendezésre Daniele Doveri vezénylő sípja mellett, a magyar televízióadók közül pedig a SPORT1 fogja műsorára tűzni. 

Az alábbiakban a hagyományos beharangozó helyett ezúttal a PannonZebra néhány szerkesztője bocsátkozott esélylatolgatásba a mérkőzés előtt, hol optimista, hol reális, hol pedig kissé borúlátó kimenetelt jósolva a találkozó kapcsán. 

Hollóka: Elég régen fogalmaztam meg bővebben a véleményemet a Juventus általánosan vett helyzetével kapcsolatban, s őszintén szólva most sem szeretnék túlzottan sokat írni a csapat eredményeiről, játékáról, vagy edzőjének nagyszerűségéről. Legfőképpen azért nem, mert utóbbi kettő nem létező fogalmat alkot, az eredmények tekintetében pedig két kupasorozat, az Európa-liga, valamit a Coppa Italia mentheti (menthetné) meg Max Allegrit és az Öreg Hölgyet az ismételt kudarctól, lévén, hogy a bajnokságban változatlanul minősíthetetlen produkcióval rukkolnak elő a Zebrák. 

Allegri az idei szezonban, a bajnokságban szerzett pontok körüli huzavona, valamint a ligában mutatott, helyenként heves sírógörcsöket és erős alkoholizmust kiváltó produkció által végérvényesen kupa-specialistává avanzsált, még a csúfos és szégyenteljes BL-kiesés dacára is, elvégre az EL-ben a Bianconeri ha nem is szép, de rendkívül hatékony futballt mutat be, a Coppában pedig eddig töretlenül menetelt előre a cél felé. Az Inter elleni örökrangadónál természetesen nem lehet előre legyártott modellek, statisztikák, vagy közhelyes bölcsességek alapján megjósolni a továbbjutás esélyesét, ugyanis a Derby d'Italia mindig magában hordozza a teljes ismeretlent, és az állandó változót, amik mindkét együttes javára eldönthetik a párharcot. 

Simone Inzaghi talán még rosszabb helyzetben van, mint torinói kollégája, hiszen a Supercoppa megszerzése aligha feledteti a Nerazzurri tulajdonosaival a katasztrofális Serie A-szereplést, valamint a kulcsemberek formahanyatlását (az egyedüli kivétel talán Lautaro Martínez), a Lazio egykori mestere pedig a római Sasok kabalaállatához hasonlóan könnyen repülhet az idény végén, ha nem tud maradandót alkotni a szezon hátralévő részében. A tréner ezt természetesen a Bajnokok Ligájában is megtehetné, ahol az Inter relatíve kedvező sorsolása a csillagok szerencsés együttállásának esetén akár még a döntőbe is repítheti Milánó sötétebb felének lovagjait, azonban talán nem nyúlunk mellé, ha kijelentjük, hogy a trófeaszerzésre a Coppában mutatkozik nagyobb esélye a fekete-kékeknek. 

Úgy gondolom, hogy az Inter valamivel esélyesebb a találkozó, s ezáltal a párharc megnyerésére, a Juventus ugyanis láthatóan fárad, s kezdenek fel-feltűnni az egyes évadok végén szinte menetrendszerűen bekövetkező széthullás jelei, azonban biztosan egy kiegyenlített meccset láthatunk majd ma este, többek között amiatt, mert a két kispadon egyaránt olyan mesterek ülnek, akik nem igazán tudnak mit kezdeni a rendelkezésünkre álló keretekkel taktikai szinten, emiatt pedig általában totálisan kioltják egymás játékát, részben ötlettelen stílusuk sajátosságaiból fakadóan. Összegezve: a mérkőzés kimenetele döntően befolyásolhatja a két szakvezető sorsát, ezért pedig sokkal fontosabb lesz a jövő, mint a jelen szempontjából. 

Tippem: 0-1, vagy 1-0, attól függően, hogy Allegri, vagy Inzaghi tudja-e hatékonyabban motiválni fiait. 

Norbis85: Az elmúlt mérkőzéseket figyelembe véve nem mondhatjuk, hogy a Juventus jó formában lenne jelen pillanatban. Az sem segít, hogy hazai pályán csupán egy 1-1-es döntetlenre futotta. Kiváncsian várom, hogy General Max azúttal milyen felfogásban küldi pályára fiait. A csapa próbál majd azúttal megint csupán kontrákra játszani, vagy egy Napoli elleni mérkőzéshez hasonló, nyílt sisakosabb futballt játszva próbálja Simone Inzaghi legényeit meglepni? Én inkább az első forgatókönyv megvalósítására számítók, főként, miután a hétvégén hiába játszott jobban a csapat, az eredmény nem jött. (Itt most nem szeretnék az egyéb tényezőkre kitérni.) Valamiért úgy gondolom, hogy egy korai gólszerzés az Öreg Hölgy részéről nem volna jótékony hatással a csapatra, mert akkor megint jönne a szokásos: megpróbálná a csapat ezzel a szűk előnnyel behúzni a meccset, és csak ezen eredmény védésére törekedne az együttes. Egy korai Inter vezetés pedig fejetlenséget okozna várhatóan a Bianconeri számára. Ebből a felvezetésből is kiderül, hogy nem számítok könnyű mérkőzésre, ugyanakkor ennek a kupának a megszerzését reálisabbnak látom, mint az európai kupasorozat megnyerését. A bajnoki címre az idei évben nem volt esélye a csapatnak, így már csupán e két sorozatban gyűjthetőek be serlegek, hogy ne ismétlődjön meg az elmúlt év teljes sikertelensége. 

Tippem: 1-1-es döntetlen a rendes játékidőben, és hosszabbítás után is csak büntetőrúgások döntenek majd a két csapat között.   

Edy77: Csatlakozom az előttem szólók véleményéhez, szerintem is nagyon rossz, agyon taktikázott, focira nyomokban sem emlékeztető mérkőzésre van kilátás, kevés góllal. Alapozom ezt a véleményemet arra, hogy két teljesen motiválatlan és fáradt keret feszül egymásnak, a liga két legkétségbeesettebben önmagát, és a csapata taktikáját egyáltalán nem találó edzőjével. Mindkét klubnak annyira hiányzik ez a mai találka, mint örömlánynak a sokadik kuncsaft, de ha bármit nyernének az idényben, akkor bizony az odavezető út egymás testén át visz. Annyiban térnék ki a hétvégi bajnokira, hogy rendkívül részrehajló és majdhogynem nyíltan támogató játékvezetésben részesültek a déliek, és Doveri személye miatt ez az Inter számára is hasonló jókat ígér. A bírói kar úgy döntött a pontok visszaadása után, hogy majd ők tesznek igazságot a sokszorosan visszaeső, csaló Juventusszal szemben, de ahogy mindig, úgy most is elfelejtik, hogy ez az egyesület elpusztíthatatlan. 

Összegezve az idényt, és az eddig elmondottakat, úgy gondolom, hogy pokoli nehéz összecsapás vár ránk, a látványos, sok gólos örömfutball sem ma köszön ránk, de azért, mivel a fekete-kékeket minden esetben kötelező megverni, így a magam részéről Juve továbbjutást várok. Ne feledjük, hogy ha ma nyer a csapat, akkor a milánói másodhegedűsök az idén négy nekifutásból egyszer sem tudnák megverni az Öreg Hölgyet, és ez akár újabb fokokkal tekerhetné meg Marotta szemtengelyét, és fokozhatná a kisebbik Inzaghi arcának szederjes színét.

Tippem: 0:1 és egy síró Inzaghi látványa, valamint a tehetetlenségtől őrjöngő hazai szurkolótábor.

A Juventus részéről várhatóan a sérült Moise Kean, Kaio Jorge, Dušan Vlahović, valamint az odavágón látható balhé miatt eltiltott Juan Cuadrado nem léphet majd pályára, míg az Inter Samir Handanovićot és Milan Škriniart fogja nélkülözni. 

Gianluca Di Marzio az alábbi kezdőcsapatot valószínűsíti: 

(3-5-1-1): Perin; Bremer, Bonucci, Danilo; De Sciglio, Miretti, Locatelli, Rabiot, Kostić; Di Maria; Milik