Landucci: "Ma este pontot érdemeltünk volna"

landucci_2.jpgA Juventus ma este 2-1-es vereséget szenvedett a tabella második helyén álló Lazio otthonában, köszönhetően annak, hogy a végig nagy nyomást kifejtő és jóval szervezettebb rómaiak Sergej Milinković-Savić révén már az első félidő vége felé megszerezték a vezetést, amire Adrien Rabiot még válaszolni tudott, ám Mattia Zaccagni találatára már nem érkezett felelet a torinóiak részéről. A meccs után Massimiliano Allegri távollétében a csapat másodedzője, Marco Landucci értékelte a Zebrák produkcióját, kifejtve, hogy az együttes mindenképpen pontot érdemelt volna a találkozón. 

"A kérdéses helyzetekben mindig a játékvezetőnek kell meghoznia a döntéseket. Milinković-Savić góljánál a Lazio játékosai azt mondták, hogy a szerb nem volt szabálytalan, a mi futballistáink pedig azt, hogy Alex Sandrót fellökték. Mi minden esetben a bírói határozatokat vesszük alapul, s ezekre hagyatkozunk. Ezzel kapcsolatban nem tudnék többet mondani" – értékelt a szakember a DAZN kamerái előtt. 

"Az első félidőben teljesen esélytelennek tűntünk, s nagyon rosszul futballoztunk, viszont a második negyvenöt percre feljavultunk, ami a játék minden elemében megmutatkozott. Úgy vélem, hogy egyértelműen megérdemeltünk volna még egy egyenlítő gólt, valamint legalább egy pontot. A döntetlen sok szempontból igazságosabb lett volna, azonban ma így alakultak az események, ami ellen nem tudunk mit tenni. Ahogy mindig, úgy most is elfogadjuk az eredményt, s a pálya által megalkotott ítéletet, ugyanakkor sajnáljuk, hogy a mérkőzés így alakult, mivel a második játékrészben nagyon jól teljesítettünk. Federico Chiesa remekül szállt be a meccsbe, s ugyanez elmondható Leandro Paredesről is. A fordulást követően voltaképpen csak a gól hiányzott, a sors iróniája miatt viszont éppen ez számít leginkább. 

A szezon elején nagy hátrányt jelentett számunkra Chiesa és Paul Pogba kiesése, s elmondhatjuk, hogy az idény során gyakorlatilag egyszer sem rendelkezhettünk velük teljes mértékben. Federico ma este jól futballozott, és egyre jobb ütemben fejlődik, azonban mivel egy éve nem tud csúcsformában teljesíteni, egyelőre csak apró lépéseket tehet meg. Chiesa jelenléte mindazonáltal kétségkívül sok lehetőséget biztosít számunkra. Beállása után ma este például megengedhettük magunknak, hogy átálljunk a négy védős rendszerre, ami csökkentette a Lazio által kifejtett nyomás mértékét is. A második félidőt kiválóan kezdtük, Mattia Zaccagni találata után pedig rengeteg esélyünk akadt az egyenlítésre. 

A csatároknak az a fő feladatuk, hogy gólokat szerezzenek. Dušan Vlahovićnak az első, valamint a második játékrészben is volt egy-egy nagy lehetősége, utóbbi közvetlenül az előtt, hogy lecseréltük őt. Ezzel együtt viszont az is igaz, hogy a mérkőzés elején nem kapott elég segítséget a társaktól, ugyanis taktikánk alapján egy másfajta stílust szerettünk volna megvalósítani, amiben a meccs első szakaszában nem a támadásokon lett volna a hangsúly. Nagyon dühös voltam amiatt, hogy ennyi kontrához juttattuk a Sasokat, miközben a mi ellentámadásainkat rendre megakasztották, elvégre az efféle akciók kulcsfontossággal bírnak taktikánkban. Az első félidőben egy kissé könnyelműek voltunk, ami később vissza is ütött ránk. 

A mérkőzés lefújása után azonnal kapcsolatba léptünk Max Allegrivel, aki szintén azt emelte ki, hogy a szünet után sokkal jobbak voltunk, azonban azt megelőzően jóval eredményesebbnek kellett volna lennünk. Ezt természetesen én is láttam az oldalvonal mellől. Nem arról van szó, hogy rosszul védekeztünk, azonban a labdakihozataloknál sok kockázatot vállaltunk, még annak ellenére is, hogy a srácok alapvetően jól helyezkedtek. A bírói döntésekkel nem szeretnék vitába szállni, mivel ami történt, megtörtént, nekünk pedig túl kell lépnünk az eseményeken. 

Ha Ángel Di María más poszton szerepelt volna, biztosan jobb produkciót tesz le az asztalra, ám a későbbiek folyamán az ő játéka is feljavult. Federico Chiesa beállása után mindenkinek könnyebb dolga lett, mivel innentől fogva az lett a fő cél, hogy eljuttassuk hozzá a labdát. Fede rendkívül hatékony az egy az egy elleni szituációknál, ami ma este is megmutatkozott, segítségével pedig igen veszélyes helyzeteket tudtunk teremteni a Lazio kapuja előtt. A bal oldalon eközben Ángel révén bontottuk meg az ellenfél védelmét, ami nem volt meglepő, ismerve az argentin remek kvalitásait. Danilo ma azért kapott pihenőt, mert ezt megelőzően szinte az összes meccsünket végigjátszotta, s azt szerettük volna, ha az előttünk álló kihívások előtt tartalékolja kicsit az energiáit. A BL-helyekért folyó versenyfutást illetően továbbra is optimisták vagyunk, s bizakodva várjuk az április 19-i ítéletet. A pályán eddig 59 pontot szereztünk, most pedig abban bízunk, hogy ezt a felelős szervezetek is megerősítik majd" – összegzett Landucci.