Danilo és Perin a meccs után

danilo_inter.jpgA Juventus és az Inter 1-1-re végződő Coppa Italia-találkozója után Max Allegri mellett a Bianconeri két futballistája, Danilo, valamint Mattia Perin is az olasz sportmédia rendelkezésére álltak, értékelésükben pedig egyebek mellett kitértek a mérkőzés utolsó perceire, s a Nerazzurri büntetőjére, valamint egyes társaik produkciójára és viselkedésére is. 

"Úgy vélem, hogy a játékvezető jogosan állította ki Romelu Lukakut, mivel a belga a gólját követően megpróbálta elcsitítani a szurkolóinkat. A támadónak már volt egy sárga lapja, a bíró pedig felmutatott neki még egyet, s bár később ebből hatalmas zűrzavar kerekedett, nem gondolnám, hogy ez a mi felelősségünk lenne" – szögezte le Danilo a SportMediaset kérdésére. 

"Ez egy Juve-Inter, ráadásul egy Coppa Italia-elődöntő volt, ami már eleve kizárta annak lehetőségét, hogy normális meccset fogunk játszani. A Derby d'Italián mindig forrnak az indulatok, mivel a rivalizálás miatt mindannyiunkból nagy érzelmek szakadnak ki, e tekintetben pedig teljesen természetes, hogy előfordulnak ilyen esetek. Nyilvánvaló, hogy az egymás iránti tiszteletnek mindenek fölött kell állnia a futballban, azonban az egészséges keretek között zajló erőfitogtatást nem lehet, s nem is kell megakadályozni. 

A Juventus labdarúgói ugyanakkor nem engedhetik meg maguknak, hogy felesleges energiákat pazaroljanak el ezekre a dolgokra, mivel nekünk a pályán zajló eseményekre kell összpontosítanunk. Ma nem tudtunk teljes mértékben megfelelni ennek  követelménynek, mivel csak egy döntetlent voltunk képesek elérni, ami azt jelenti, hogy még minimum 90 percnyi magas szintű játékra lesz szükségünk a fináléba való bejutáshoz. 

Gleison Bremer pontosan tudja, hogy hiba volt kézzel elütnie a labdát a büntetőterületen belül, azonban az ilyen baklövések a hozzá hasonló fiatal srácok útjának részét képezik. Bremer kiváló adottságokkal bír, és többször is bebizonyította, hogy minőségi labdarúgónak számít. Természetesen még nagyon sokat kell tanulnia ahhoz, hogy a csúcsra érjen, mi viszont mindenben segítünk neki. Ha nem vagyunk képesek nyerni, az egész csapatot egyformán terheli a felelősség az eredményért, s nem okolhatunk egyetlen futballistát a rossz kimenetel miatt. A döntetlen ugyanakkor továbbra sem tragédia, hiszen 90 perc áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy biztosítsuk helyünket a Coppa döntőjében. 

Juan Cuadrado egy harmincnégy, sőt, lassan harmincöt esztendős labdarúgó, ami miatt nem gondolnám, hogy el kellett volna beszélgetnem vele a meccs utáni balhé elkerülésének érdekében. Egy csapatban közel harminc embernek kell egy testként mozognia, ezért pedig nem csak én rángathattam volna el onnan Juant ebben a helyzetben. Magától értetődő módon ő is tudja, hogy elragadtatta magát, amit tisztázni is fogunk vele, azonban az ügy innentől fogva egyedül ránk tartozik. Cuadrado tisztában van a saját felelősségével, efelől mindenkit megnyugtathatok" – értékelt a brazil védő.

perin_inter.jpg"Az ember persze kicsit csalódott egy ilyen gólt követően, azonban tudni kell, hogy amíg a játékvezető nem fújja meg a sípot, a meccs továbbra is tart, nekünk pedig minden egyes apró mozzanatra figyelnünk kell. Az elkövetkezendő időszakban dolgoznunk kell majd azon, hogy koncentrációnk az utolsó pillanatokig kitartson, azonban egy ilyen kiegyensúlyozott összecsapás mindenképpen inspiráló hatást gyakorolhat majd ránk" – jelentette ki Mattia Perin a Sky Sport Italia munkatársának. 

"A futballistáknak példát kell mutatniuk, azonban ezeken a találkozókon, ahol ennyi adrenalin termelődik bennünk a tét nagysága miatt, nehéz visszafognunk magunkat, különösen a meccs utolsó perceiben. Véleményem szerint tiszteletlenség volt, hogy Lukaku közvetlenül az ultráink előtt ünnepelte a találatát, ami egyenes utat jelentett a később látható jelenetekhez. Dušan Vlahović jól érzi magát, s azoknak, akik kritizálják őt a gólok hiánya miatt, nem szabad elfelejteniük, hogy a szerb egy hosszú ágyéksérülést követően tért vissza a pályára, s időbe telik, mire teljes mértékben maga mögött tudja hagyni ezt a problémát. 

Én magam is megtapasztalhattam, hogy egy komolyabb gond után milyen nehéz visszatérni a gyepre, azonban látva Dušan kemény munkáját és profizmusát, biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét a megfelelő állapotban lesz ahhoz, hogy legjobb tudása és képességei szerint segítsen bennünket. Most már a Lazio elleni megmérettetés lebeg a szemeink előtt, ahol szintén a győzelem lesz a cél" – összegzett az olasz kapus.