Allegri: "Az igazi Chiesát csak jövőre fogjuk látni"

maxi_inter.jpgA Juventus Juan Cuadrado találatával és Romelu Lukaku utolsó percben értékesített büntetőjével 1-1-es döntetlent játszott az Inter ellen a Coppa Italia elődöntőjének első, torinói felvonásán, melyet követően természetesen a Bianconeri mestere, Massimiliano Allegri is értékelte a látottakat, szót ejtve a meccs végi kiállításokról, Federico Chiesa helyzetéről, valamint a folytatást övező kérdésekről is. 

"Nem láttam a meccs végi jeleneteket, mivel a lefújást követően bevonultam az öltözőbe, ezért csak annyit tudok, hogy Juan Cuadrado piros lapot kapott. Alapvetően nem tulajdonítok nagy jelentőséget a történteknek, mivel ez csupán egy kisebb zűrzavar volt egy kiegyensúlyozott találkozó végén. Tisztában voltunk a mérkőzés nehézségeivel, mivel annak ellenére, hogy az Inter egy nehezebb időszakot tudhat maga mögött, továbbra is az a csapat, akik mindig is voltak, ezt pedig ma este is sikerült alátámasztaniuk" – fogalmazott Allegri a SportMediaset kamerái előtt. 

"Úgy vélem, hogy az összecsapás során folyamatosan javult a teljesítményünk, ami leginkább a második játékrész vége felé mutatkozott meg, mivel ekkor kissé jobban felgyorsítottuk az akciókat, nagyobb jelenlétet mutattunk a tizenhatoson belül. A találkozó ebből a szempontból talán kicsit rosszkor is ért véget, ám egyértelmű, hogy ez előtt is sokkal rugalmasabbnak kellett volna lennünk, s nagyobb nyomást kellett volna gyakorolnunk az ellenfélre. Filip Kostić jobb megoldást is választhatott volna Denzel Dumfries-zel szemben, csapatunk pedig ennél sokkal leleményesebb is lehetett volna, azonban összességében véve egy kiegyensúlyozott mérkőzésen vagyunk túl, a döntetlen pedig igazságos eredménynek tekinthető. 

Mindkét félnek megvoltak a maga lehetőségei: az első félidő talán inkább az Interé volt, míg a második játékrész a miénk. Az, hogy az utolsó pillanatban gólt kaptunk, a futball részét képezi, s bármikor, bárkivel megtörténhet, ugyanakkor sajnálom, hogy nem tudtuk megőrizni az előnyünket, mivel már csak 20 másodperc volt hátra a megmérettetésből. Csapatunk alapvetően jó állapotban van, a visszavágóra pedig ismét felvértezzük majd magunkat. A válogatott szünet ideje alatt nagyon sokat dolgoztunk, most pedig fizikai és mentális szinten is kiválóan érezzük magunkat. A srácok nagyon dühösek a döntetlen miatt, azonban el kell fogadniuk az eredményt, mivel a mérkőzés elején túlzottan lassúak voltunk. Mikor mi birtokoltuk a labdát, megvártuk, hogy a Nerazzurri nyomást gyakoroljon ránk, ám idővel ezen sikerült javítanunk. 

Dušan Vlahović jó meccset játszott, Ángel Di María pedig továbbra is egy rendkívüli futballista, azonban támadóink mindegyikének nagyobb súlyt kellene képeznie a büntetőterületen belül. Federico Chiesa beállását követően lényegesen kevesebb idő alatt is nagyobb jelenléttel rendelkeztünk itt, mint korábban, ugyanis ettől fogva eredményesebben használtuk ki a széleket, és több helyzetet teremtettünk. Ha egy játékos elfárad, nem szabad kétségbeesnünk, mivel a kispadról számos kiváló labdarúgót küldhetünk pályára csereként, ahogy azt ma is tettük Chiesa bevetésével, aki mindig képes húzni valami váratlant. 

Elképzelhető, hogy Di María kissé dühös volt amiatt, hogy lecseréltem őt, azonban mindig is arra törekedtem, hogy a mérkőzés alakulásának megfelelően hozzak meg bizonyos döntéseket, az adott pillanatban pedig leginkább egy olyan játékosra volt szükségem, aki talán kevésbé brillírozik a csapatrészek összekötésének terén, azonban hatékonyabban lép fel a támadóharmadban. Chiesa fizikai állapota egyre jobb, mivel sokkal kevésbé zavarja az íngyulladása a korábbiakhoz képest, mindazonáltal egyértelmű, hogy az igazi énje majd csak a következő idényben fog megmutatkozni. Fede a szezon kezdete óta nagyjából 900 percet töltött a pályán a lehetséges 3600-ból, emiatt pedig természetes, hogy el kell telnie egy kis időnek ahhoz, hogy újra a régi legyen. 

Juan Cuadrado nagyon fontos számunkra. Ezt véleményem szerint nem kell részleteznem, mivel gólja ma is megmutatta, hogy a kolumbiai mekkora értéket jelent a Juventusnak. Jelenleg nem lenne alkalmas a jövővel kapcsolatos kérdésekről beszélni, mivel az április kiemelt hónap számunkra, ami miatt a pályán zajló eseményekkel kell foglalkoznunk. Ugyanez vonatkozik Alessandro Del Pieróra is, aki fantasztikus játékos volt, s ha akarna, biztosan elhelyezkedhetne menedzserként valamelyik klubnál. Azt, hogy ezt az Öreg Hölgyél, vagy esetleg egy másik klubnál teszi-e majd meg, nem tudhatom" – összegzett a tréner.