Laporte egyre konkrétabb célpont

aymeric-laporte.jpgA megbízható olasz szakújságíró, Fabrizio Romano értesülései szerint a Juventus az utóbbi napokban hivatalosan is megkezdte a szerződéshosszabbításról szóló párbeszédet argentin veteránjával, Ángel Di Maríával, akivel a klub április folyamán többször is tárgyalóasztalhoz ül majd a lehetőségek és az igények felmérésének céljából. 

Az értesüléseket később Gianluca Di Marzio is megerősítette, leszögezve, hogy a harmincnégy esztendős támadó már kifejezte a kontraktus kiterjesztésére vonatkozó hajlandóságát. Romano emellett arról is írt, hogy az Öreg Hölgy a szezon végén biztosan meg fogja venni Moise Keant az Everton gárdájától, ugyanis a torinóiak már kiváltották a játékosra vonatkozó vételi opciót, az angolok pedig most arra várnak, hogy a klub átutalja az üzlet hivatalossá válásához szükséges 28 millió eurót. 

A spanyol Relovo szerint a védelem megerősítése továbbra is prioritásnak számít a Bianconerinél, az egyik legfőbb kiszemeltnek pedig a Manchester City francia születésű, azonban spanyol válogatott labdarúgója, Aymeric Laporte jelenti, aki egyre konkrétabb célponttá válik a Zebrák számára. A forrás úgy tudja, hogy a kékmezes gárda nagyjából 30 millió eurót szeretne kapni a huszonnyolc esztendős középhátvédért, akinek szerződése a következő idény végén lejár, Pep Guardiola pedig nem számolna vele hosszabb távon. 

A La Gazzetta dello Sport arról értekezett, hogy Massimiliano Allegri nagyon szeretné, ha Juan Cuadrado a következő szezonban is a fekete-fehéreknél játszana, még annak ellenére is, hogy a vezetőség alapvetően nem akar hosszabbítani a kolumbiai szélsővel. A mester a hírek alapján arra hivatkozva szeretné marasztalni a labdarúgót, hogy a Juventus helyzete nagyon bizonytalan a folyamatban lévő büntetőügyek miatt, a csapatnak pedig ebben a szituációban minden korábbinál nagyobb szüksége van az olyan hűséges és megbízható játékosokra, mint Cuadrado. 

A milánói lap egyébként a kiszemeltekről is szólt néhány szót, kiemelve, hogy a Bianconeri mellett az AS Roma, valamint az Inter is érdeklődést mutat az Empoli kapusa, Guglielmo Vicario iránt. A Farkasoknak elsősorban Rui Patrício kora, míg a Nerazzurrinak az André Onana iránti nagy kereslet miatt lenne szüksége egy új kapusra, a nagyjából 15-20 millióba kerülő, s viszonylag alacsony fizetéssel rendelkező Vicario pedig tökéletes jelölt lehetne a két alakulat számára.