Fagioli megsérült, Chiesa Ausztriába utazik

fagioli.jpgAz ismert és megbízható olasz újságíró, Gianluca Di Marzio tegnap hosszabban elemezte a Juventus sérültjeinek helyzetét, kitérve az érintett labdarúgók állapotára, problémáira, valamint visszatérésük lehetséges dátumára is, melynek keretében nem feledkezett meg szót ejteni Paul Pogbáról és Federico Chiesáról, továbbá a nemrég kidőlő Nicolò Fagioliról sem. 

Mint ismert, a Juve csapatkapitánya, Leonardo Bonucci a Sampdoria elleni meccsen szenvedett szárkapocscsont-sérülést, ami miatt az elmúlt két hétben nem is volt bevethető, s annak ellenére, hogy Roberto Mancini beválogatta őt az olasz nemzeti együttes keretébe, a középhátvéd a minap már vissza is tért a Continassára, hogy ott folytassa a felépülést, remélve, hogy a Hellas Verona elleni, április 1-i bajnokin kifuthat majd a gyepre. 

Ugyan az Inter elleni rangadón csereként pályára lépő, majd gondjai miatt lecserélt Federico Chiesa esetében korábban kizárták a sérülés lehetőségét a J|Medical szakemberei, s a futballista ínhüvelygyulladása gyorsan javul, a szélső hétfőn az ausztriai Innsbruckba utazik majd, hogy ott Christian Fink térdspecialistával egyeztessen az aktuális helyzetről, s arról, hogy pontosan mikor lesz ismét bevethető. Bár Max Allegri abban bízik, hogy az olasz a Verona ellen már rendelkezésére állhat majd, biztosat csak a hétfői vizsgálatokat követően fog tudni a mester. 

Ugyan az U21-es válogatott szövetségi kapitánya még arról értekezett, hogy Nicolò Fagioli nem állhat a csapat rendelkezésére egy magával hozott bokaprobléma miatt, Di Marzio szerint a Bianconeri drukkereinek nincs okuk az aggodalomra, mivel amennyiben a középpályás felépül a következő napokban, honfitársaival maradhat, ha pedig nem, visszatér a Continassára, hogy jó kondícióba hozza magát április 1-jére. Hasonló helyzet áll fenn a Zebrák másik tehetségét, Fabio Mirettit illetően is, aki a Freiburg és az Inter elleni összecsapást kihagyta egy kisebb combizomhúzódás miatt, ám a Verona ellen nagy valószínűséggel ismét bevethető lesz majd. 

A combizomproblémák Miretti mellett Arek Miliket sem kerülték el a szezonban, aki a legutóbbi 13 meccsen nem is került be a Juve keretébe a sérülés miatt, azonban az újságíró szerint a Hellasszal szembeni pályára lépésére nagy esély mutatkozik, ahogy az argentin válogatottban ismét játszó Ángel Di María szerepeltetésére is. Bár a veterán támadó nem volt 100%-os állapotban a Samp, a Freiburg, továbbá a Nerazzurri ellen, Allegri a szünet után ismét használhatja majd egyik legnagyobb fegyverét. 

Di Marzio úgy tudja, hogy a Paul Pogba körüli szituáció ennél némileg kényesebb, mivel a francia csak lassan halad a felépüléssel, az Öreg Hölgy szakemberei pedig nem is akarják siettetni a dolgot, tekintettel a középpályás idei gondjaira. Az újságíró szerint Pogba nem is lesz bevethető a Veronával szemben, valamint az Inter elleni Coppa Italia-elődöntő első mérkőzésén, ám a klub azt reméli, hogy az Európa-liga negyeddöntő odavágójára ismét teljes értékű lesz. 

A szakember végezetül a csapat két brazil labdarúgójára is kitért, leszögezve, hogy Alex Sandro a várakozások szerint még kereten kívül marad az április 1-i meccsre vonatkozóan, mivel a védő jelenleg egy hosszabb időt igénylő, specifikus edzésterv szerint dolgozik. Honfitársa, a közel egy éve lesérülő Kaio Jorge továbbra is egyéni tréninigeket végez, ugyanakkor visszatérésével kapcsolatban Di Marzio semmiféle hírrel nem tudott szolgálni.