Chiesa nem sérült meg komolyabban

chiesa_1.jpgA Juventus olasz szélsője, Federico Chiesa a tegnapi Derby d'Italián csereként lépett pályára a meccs 66. percében, azonban Max Allegrinek a 83. minutumban már le is kellett hoznia őt a pályáról, miután a játékos fájdalmakra panaszkodott. Az eset sok szurkolót félelemmel töltött el a labdarúgó állapotát illetően, azonban az itáliai sportsajtó éjjeli hírei szerint nincs különösebb ok az aggodalomra, mivel csak egy korábbi probléma utóhatásai jelentkeztek a támadónál. 

"Fede egy kisebb ínhüvelygyulladástól szenved, ami már régebb óta kellemetlenségeket okoz neki. Chiesa kissé megijedt, mikor rájött, hogy nem tudja folytatni a játékot, azonban az orvosi stáb szerint semmi komoly nem történt, s aggodalomra alapvetően semmi ok" – fogalmazott Allegri a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. 

A vizsgálatok szerint Chiesa a jobb térdében észlelte a problémát, miközben 2022 januárjában a bal térdében szenvedett elülső keresztszalag-szakadást, tehát a gond szerencsére nem függ össze az egy évvel ezelőtti sérüléssel, ami miatt az Európa-bajnok olasznak korábban tíz hónapot kellett kihagynia és felépüléssel töltenie, nehéz helyzetet idézve ezzel elő a Juventus számára. 

A Sky Sport Italia és Romeo Agresti összegzése szerint tehát gyakorlatilag az elmúlt napok problémái újultak ki ismételten a futballistánál, a felmérések pedig szinte azonnal kizárták a komolyabb sérülés lehetőségét, ami mindenképpen jó hír a Bianconeri és Chiesa számára. A La Gazzetta dello Sport mindennek nyomán arról írt, hogy a szélső képes lett volna folytatni a játékot, azonban elővigyázatossági okokból inkább cserét kért, mert nem szerette volna, hogy ez rossz mozdulat adott esetben súlyosbítson a helyzeten. 

A milánói lap mindemellett leszögezte, hogy a szakemberek ma ismét kiértékelik majd a támadó állapotát, s könnyen lehet, hogy azt fogják javasolni neki, hogy a válogatott behívó ellenére se csatlakozzon az Azzurri keretéhez az Anglia és a Málta elleni mérkőzésekre, hanem inkább Torinóban pihenje ki az elmúlt időszak fáradalmait, hogy áprilisban újult erővel folytathassa egyébként is felemás idényét.