A Juve csökkentené Pogba fizetését

pogba_back.jpgA La Gazzetta dello Sport friss beszámolója szerint a Juventus szerette volna, ha Paul Pogba, aki annak ellenére keres 8+2 millió eurót, hogy nyári visszatérése óta még csak mindössze két meccsen tudott pályára lépni a Bianconeri szerelésében, némiképp lejjebb ad fizetési igényéből, azonban a francia nem akart belemenni egy ilyen konstrukcióba, a türelem pedig eközben egyre fogy vele kapcsolatban. 

A milánói orgánum kijelentésének alapján Pogba visszatérése anyagi szempontból eddig mindenképpen kudarcnak bizonyult, a klub pedig éppen ezért kérte tőle, hogy legalább a szerződésében rejlő bónuszokról mondjon le, ám a középpályás még erre sem volt hajlandó, holott az Öreg Hölgy nem a bérkifizetés felfüggesztését kérte tőle, ahogyan korábban az AC Milan tette azt Fernando Redondo esetében. 

A középpályáshoz közel álló emberek szerint Pogba rendkívül szomorú és csüggedt amiatt, hogy egészségügyi gondjai meggátolták őt abban, hogy idén komolyabb szerepet vállaljon a Zebráknál, s bár ügynöke és a Juve szurkolói támogatásukról biztosították őt, mindez nem igazán változtat a dermesztő tényen, hogy a francia által lejátszott harmincöt minutum mindegyike 228 ezer 571 euróba került a torinóiaknak, ugyanis ezen összeg és a szóban forgó játékpercek szorzata teszi ki az általa megkeresett 8 millió eurós bért. 

A La Repubblica eközben arról írt, hogy amennyiben a vezetőség Pogba elengedése mellett döntene az idény végén, ami valószínűleg csak szerződésbontás útján válna lehetővé, akkor a Juventus nem részesülne a külföldi játékosokra vonatkozó adókedvezményből, s 4 millió eurót kellene visszafizetnie az olasz adóhatóságnak a kontraktus hossza miatt. Megjegyzendő, hogy Ángel Di María esetében pontosan ennek ellenkezője áll fenn, s ha az argentin távozna, a Bianconeri kapna 4 millió eurót, ugyanakkor a veterán támadó a maga 8 találatával és 7 gólpasszával összehasonlíthatatlanul hasznosabb, mint az ugyancsak ingyen leigazolt Polpo. 

Pogba a hírek szerint nagyjából 20-30 napot kényszerül majd kihagyni legutóbbi sérülése miatt, s ekképp természetesen nem lesz ott a Freiburg elleni visszavágón sem. A csütörtöki Európa-liga-meccsről egyébként várhatóan Federico Chiesa is hiányozni fog, aki Romeo Agresti szerint tegnap egyedül edzett, s a La Gazzetta dello Sport híreinek értelmében a stáb Leo Bonuccival sem számolhat, mindazonáltal Gleison Bremer és Ángel Di María kezdők lehetnek. Arkadiusz Milik állapotát a Sky Sport Italia értesüléseinek alapján az elkövetkezendő napokban mérik majd fel az orvosok, s ha kedvező eredmények születnek, a lengyel akár már az Inter ellen is bevethető lehet, ellenkező esetben viszont csak a válogatott szünet utáni, Verona elleni meccsen futhat ki a gyepre.