Rabiot távozik, Perin első számú kapus lehet

rabiot_perin.jpgAz ismert Juve-közeli újságíró, Giovanni Albanese a minap kijelentette, hogy Adrien Rabiot lényegében eldöntötte, hogy nem fog hosszabbítani a torinóiakkal a szezon végén, melynek eredményeképp ingyen igazolható játékosként hagyja majd el a Zebrákat, azonban addig minden tőle telhetőt meg fog tenni a csapat szereléséért, mivel korábban tett egy erre vonatkozó ígéretet a klubnak. 

A szakember úgy tudja, hogy a vezetőség máris elkezdett dolgozni a francia pótlásán, akit egy olyan mezzalával szeretnének helyettesíteni, aki képes segíteni a támadásokat, s aki remélhetőleg fiatal is. A legfőbb jelöltet e tekintetben a Sassuolo játékosa, Davide Frattesi jelenti, mivel ő remekül illeszkedne az olasz reménységek leigazolásának folyamatába is. 

A hagyományosan nehéz tárgyalófélnek számító Neroverdi futballistáján túl az Öreg Hölgy számos más nevet is figyel, elvégre Albanese szerint a Leccében játszó (s a várhatóan ugyancsak távozó Leandro Paredes posztján is bevethető) Morten Hjulmand, csapattársa, Joan González, illetve az Atalantát erősítő Teun Koopmeiners is a kiszemeltek közé tartoznak, nem is beszélve Nicolò Rovella visszatérésének lehetőségéről. Mint ahogy azt az olasz média korábban már leszögezte, Sergej Milinković-Savić nem igazán tűnik valószínűnek a szerb magas fizetési igénye, valamint a Lazio elnökének számító Claudio Lotito ellenállása miatt. 

A La Gazzetta dello Sport mindeközben arról írt, hogy amennyiben Wojciech Szczęsny idén nyáron, vagy jövőre elhagyná a Bianconerit, Mattia Perin válhatna a Juve első számú portásává, akit immár a vezetőség és a szakmai stáb is többre tart egy egyszerű cserekapusnál, mellette pedig egy fiatal olasz tehetség pallérozódhatna, pontosan úgy, ahogy az annak idején Szczęsny és Gianluigi Buffon esetében is történt. 

Ebből a szempontból a lap tudomása alapján az Empolinál futballozó Guglielmo Vicario számít prioritásnak, akiért azonban rengeteg olasz és külföldi gárda érdeklődik, miközben a Zebrák töretlenül figyelik az Atalanta tulajdonában álló, ám a jelenlegi idényt a Cremonesénél töltő Marco Carnesecchi fejlődését is. A Gazzetta szerint a két tehetség mellett a fekete-fehérek nem tettek le a lényegesen nagyobb nevet jelentő, ám a PSG-hez való igazolása óta a fejlődésben némiképp megrekedő Gianluigi Donnarummáról sem, aki azonban még csak egy háttérben meghúzódó, majdhogynem titkos elképzelésnek számít a klubnál. 

A nyári mercato eseményeit persze nagyban befolyásolják majd a Juventus aktuális ügyei, mindenekelőtt a számlahamisítási ügy miatt levont 15 pont, s ezzel összefüggésben a BL-szereplés sorsa, melynek tekintetében friss hír, hogy a Calcio e Finanza forrásai szerint a CONI Sportgarancia Bizottsága húsvét környékén, azaz április 7. és 10. között mond majd ítéletet az Öreg Hölgy által benyújtott fellebbezés ügyében.