Allegri: "Egy vereség nem döntheti romba az álmainkat"

allegri_vs_roma.jpgA Juventus ma este egy meglehetősen eseménytelen és szenvedős, rangadónak semmiképpen sem nevezhető meccsen 1-0-ás vereséget szenvedett az AS Roma otthonában, annak ellenére, hogy a győztes együttes talán még annyit sem mutatott az összecsapás során, mint a három kapufánál és néhány kósza lövésnél tovább nem jutó Öreg Hölgy. Az események után a csapat mestere, Max Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, szót ejtett a balszerencsés kudarc okairól, Moise Kean ostoba piros lapjáról, illetve arról is, hogy a Zebrák a pályán szerzett pontok tekintetében továbbra is a tabella második helyén állnak, az aktuális eredményektől függetlenül. 

"Tisztában voltunk vele, hogy ma este milyen veszélyek leselkednek ránk, mivel a Roma egy kemény csapat, akivel mindenkinek meggyűlhet a baja. Az első félidőben több dolgot is tehettünk volna a siker érdekében, s nem kellett volna ennyire belealudnunk a meccsbe, azonban ellenfelünk nagyon jelentős futómennyiséget tett le az asztalra, amivel nehéz volt érdemben felvennünk a versenyt. A játékrész vége felé a Farkasok sorai kissé fellazultak, éppen ezért a fordulás utáni góljuk tulajdonképpen a semmiből jött, még ha azt a helyzetet sokkal jobban is levédekezhettük volna. A futball azonban ilyen, nekünk pedig el kell fogadnunk, hogy ilyen dolgok is megtörténhetnek velünk" – szögezte le a tréner a DAZN kamerái előtt. 

"Ha nem sikerül gólt szereznünk, miközben ellenlábasunk betalál nekünk, vereséget fogunk szenvedni. Ez egy olyan alapigazság a labdarúgásban, amivel nem lehet vitatkozni. Ma este jobban is élhettünk volna az előttünk nyíló lehetőségekkel, s sokkal eredményesebben is kéne gazdálkodnunk az ilyen esélyekkel, vagy labdákkal. Nem mondhatjuk, hogy nem próbálkoztunk, mivel még a találkozó végén is volt egy ígéretes lövésünk Danilónak köszönhetően, azonban Moise Kean sajnálatos módon mindössze 40 másodperc alatt kiállíttatta magát, ami jócskán lekorlátozta az opcióinkat a hajrában. 

Kean tisztában van vele, hogy nagy hibát követett el, ezért pedig természetesen bocsánatot is kért tőlünk. Ennek ellenére nem mehetünk el baklövése mellett, mivel meggondolatlanságával nagyon nehéz helyzetbe hozta a csapatot, ami miatt remélem, hogy tanulni fog az esetből, s a későbbiekben okosabban fog viselkedni. Centerünk mindenesetre nagy pénzbüntetést fog kapni, mivel ilyet egészen egyszerűen nem lehet csinálni. Ez innentől felelősség és tisztesség kérdése. Ha csereként lépsz pályára, az első pillanattól fogva fel kell venned a mérkőzés ritmusát, s vissza kell fognod indulataidat. Gianluca Mancini egyébként egyértelmű szabálytalanságot követett el támadónkkal szemben a helyzet előtt, Moise viszont nagyon rossz reakciót adott erre. 

A szünetben úgy döntöttünk, hogy átállunk a 4-3-3-as hadrendre, hiszen ekkor ez tűnt a megfelelő felállásnak. Paul Pogba továbbra sem 100%-os, ami miatt még nem tudunk kezdőként számolni vele, míg Federico Chiesát gyakran menedzselnem kell ahhoz, hogy jó döntéseket hozzon a pályán, még akkor is, ha ma este nagyon jól szállt be a kispadról. Jelen állás szerint minden csütörtökön és vasárnap játszanunk kell, ezért pedig fontos, hogy mindenki a szükséges energiaszinttel és mentális erővel bírjon. A negatívumok ellenére alapvetően jól mennek a dolgaink, amit el is mondtam a srácoknak a találkozó végén, így tehát nincs más teendőnk, mint nyugodtnak maradni. Technikailag eddig 50 pontot gyűjtöttünk a bajnokságban, mellyel a tabella második helyén állunk. 

Ma lehetőségünk lett volna 38-ra növelni aktuálisan megítélt pontjaink számát, ám a körülmények miatt nem kell a kardunkba dőlnünk akkor, ha vereséget szenvedünk egy összecsapáson. Egy sikerrel persze közelebb kerültünk volna az Atalantához, ám ez a kudarc voltaképpen nem befolyásol semmit. Holnap rendeznünk kell a sorainkat, mielőtt kedden ismét edzésbe állunk. A srácok napról-napra fontos tevékenységeket végeznek a tréningeken, s töretlenül fejlődnek. A külső szemlélők közül persze mindenki szabadon beszélhet taktikai, vagy technikai kérdésekről, ám az igazság az, hogy a labdarúgás történelmében még egyetlen csapattal sem fordult elő olyan szituáció, amit a Juventusnak el kellett szenvednie idén. Ennek alapján tényleg csak gratulálni tudok játékosaimnak ahhoz, amit csinálnak. Továbbra is fontos céljaink vannak, s nem hagyjuk, hogy egy vereség romba döntse az álmainkat. 

A gól után Manuel Locatelli nagyon sokat robotolt a középpályán, Adrien Rabiot pedig gyakran húzódott vissza a védelem elé. Úgy vélem, hogy nagyobb rendezettségre lett volna szükségünk, elvégre ekkor még 35 perc volt hátra a meccsből, s jó esélyeink voltak a fordításra. Ezen felül persze nem mehetünk el az olyan momentumok mellett, mint amikor Pogbának lőnie kellett volna, s inkább passzolt, vagy mikor Vlahovićnak kellett volna kapura tűznie a labdát. A futball viszont már csak ilyen, s nagyon úgy tűnik, hogy ma este ennek az eredménynek kellett születnie egy olyan Romával szemben, mely egyébként rendkívül jó idényt fut, s hat meccse nem kapott gólt hazai környezetben. 

A második félidő elejét jól kezdtük, ugyanis a játékrész első perceiben előbb Nicolò Fagioli kísérletezhetett, majd pedig Leo Bonucci fejelte kapufára a játékszert, aminek akkor be kellett volna jutnia a gólvonal mögé. Annyi szent, hogy ezekben a helyzetekben sokkal jobb megoldásokat is választhattunk volna, ezután viszont Mancini szenzációs lövéséből a Giallorossi szerezte meg a vezetést, innentől fogva pedig egy új összecsapás vette kezdetét. Dušan Vlahović ma este alapvetően jó produkciót nyújtott, sokkal jobbat, mint a Torino ellen, azonban így is megfigyelhető, hogy a korábbiakhoz képest kevesebb alkalommal veszi be az ellenfelek kapuját. Támadónk ennek ellenére folyamatosan mozgott a büntetőterületen belül, állandó jelenlétet szolgáltatva ezzel nekünk, ugyanakkor sokszor egyedül maradt, ami csak Chiesa beállásával változott meg. 

Az a célunk, hogy utolérjük az előttünk álló csapatokat, melyhez 13 meccs áll rendelkezésünkre. Ma este sajnálatos módon eldobtunk három pontot, ami főleg azért nagy kár, mert még egy döntetlennel is tíz ponton belül tartottuk volna a Romát, így azonban ennek lehetősége is elszállt. A futball világában nincs értelme arról beszélni, hogy megérdemeltük-e a győzelmet, vagy sem, mivel ha nyerünk, akkor az egekig magasztalnak bennünket, ha viszont kikapunk, akkor a pokolra kívánnak" – összegzett Allegri. 

A meccs összefoglalója: