Zaniolo és Koopmeiners is a klub listáján?

koopmeiners.jpgAz elmúlt néhány napban több átigazolási hír is napvilágot látott a Juventus háza tájáról, melyek közül a legkevésbé meglepőbbnek talán a La Stampa azon értesülése bizonyult, miszerint a klub mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Ángel Di María a következő szezonban is az együttes játékosa legyen. A lap szerint a Bianconeri már most komoly lépéseket tett az argentin hosszabbításáért, aki maga is a Torinóban való maradást tartja prioritásának, ám mindez nagyban függ majd a Zebrák idényének további alakulásától. 

A La Gazzetta dello Sport mindeközben arról írt, hogy az Öreg Hölgy még annak ellenére sem tett le véglegesen Nicolò Zaniolo megszerzéséről, hogy az olasz a télen a Galatasaray gárdájához távozott az AS Romától, ugyanis a futballista remekül illeszkedne a Francesco Calvo által favorizált, fiatal itáliai tehetségekre építő projektbe. Fontos megjegyezni, hogy a támadó középpályás jelen pillanatban is 35 millió eurós kivásárlási árral rendelkezik, ami minden átigazolási szezont követően csökkeni fog bizonyos százalékkal, így tehát a Juventusnak nem kellene nagy anyagi erőfeszítést tennie a labdarúgó megszerzéséért, ha a jövőben ismét hadjáratot indítana érte, ami a lap szerint egyébként meglehetősen valószínű. 

A milánói újság mindemellett arról is beszámolt, hogy a Bianconeri az Atalanta holland válogatott középpályását, Teun Koopmeinerst is nagy erőkkel figyeli, aki a jelenlegi szezonban 23 bajnokin 6 gólt szerzett és 3 asszisztott osztott ki, amivel a rekordbajnok figyelmét is felhívta magára. A Gazzetta úgy tudja, hogy a játékos egyértelmű célpontnak számít a Juventusnál, azonban a bergamóiak legalább 50 millió eurót kérnének érte, amit a fekete-fehérek semmiképpen sem tudnának kifizetni szűkös gazdasági lehetőségeik miatt. 

További érdekesség, hogy a Juve balhátvédje, a kölcsönben a Bolognánál futballozó Andrea Cambiaso a minap rövidebb interjút adott az olasz médiának, melyben arról beszélt, hogy ő maga nem szeretett volna visszatérni a Bianconerihez januárban, jelenleg pedig nem is szeretne az ezt illető kérdésekkel foglalkozni, ugyanis csak a játékra koncentrál. 

"Tudok róla, hogy a Juve szeretett volna januárban visszarendelni a klubhoz, s hogy a Bologna akkor nemet mondott erre. Személy szerint örültem ennek a döntésnek, mivel soha nem fejeztem ki távozási szándékomat, s alapvetően is szerettem volna itt befejezni a szezont. Jelenleg értelmetlen lenne a visszatérésről, a kölcsönszerződés meghosszabbításáról, vagy bármi másról beszélni. Ez csak puszta fantáziafutball, mivel nagyon korai lenne erről értekezni, én pedig amúgy is a pályán zajló eseményekre fókuszálok" – jelentette ki a La Gazzetta dello Sportnak.