Beharangozó – a Torino elleni mérkőzés

torino.pngA Nantes ellen lejátszott, és Ángel Di María első, Bianconeri-mezben szerzett mesterhármasával megnyert, múlt csütörtöki EL-győzelmet követően máris itt a következő megmérettetés az Öreg Hölgy számára. A rivális ezúttal nem más, mint a városi rivális Torino csapata lesz, ahol is a Derby della Mole néven is ismert torinói derbi kerül megrendezésre. A találkozót a Juventus hazai közönség előtt játszhatja majd az Allianz Stadium zöld szőnyegén, a mérkőzést Magyarországon 20:45 perces kezdéssel a Sport2 csatornája adja, a játék vezetését pedig Daniele Chiffi hivatott kézben tartani.  

A 38 éves játékvezető eddigi pályafutása alatt 82 találkozón dirigált a Serie A-ban, a párharcok során mindösszesen 332 sárgalapot osztott ki, melyekből egyazon játékos 5 alkalommal duplázott és harcolt ki sötétebb árnyalatú lapot, így kialakítva a spori által összességében kiosztott 11 darab piros kártyák számát, valamint huszonnégyszer mutatott a tizenegyes pontra, büntetőrúgás elvégzésére engedélyt adva.

A Juventusnak ez ideig kilenc mérkőzésen fújt, ezekből 8 találkozón győzelmet, 1 összecsapáson vereséget jelentett a csapatnak a hármas sípszó. Az Öreg Hölgy játékosai kétszer állhattak a labda mögé büntetőrúgás elvégzésére Chiffi jóvoltából. Tizenkilenc alkalommal figyelmeztette valamely zebramezes játékost, valamint egyetlen alkalommal, – a 2018.09.16-án a Sassoulo ellen hazai pályán 2-1-re megnyert találkozón – idő előtt zuhanyozni küldte Douglas Costát, miután a brazil játékos a csíkos mezre fittyet hányva, arcon köpte az ellenfél játékosát, Federico Di Francescót.

A Bikáknál ugyanezen statisztikai mutatókat figyelembe véve hat mérkőzés szerepel a neve mellett, ezek  közül egy alkalommal sikerült csupán 3 pontot begyűjteni a kisebbik torinói egyletnek, két alkalommal szereztek egy egységet, és háromszor vesztesként hagyták  el a pályát. Büntetőhöz csupán egy alkalommal jutottak, és a lapokkal itt sem spórolt a mérkőzésvezető, hiszen tizenhárom alkalommal mutatta fel a sárga kártyát.

A ma esti mérkőzésre kanyarodva, Max Allegri fiai jelenleg a tabella 8. pozícióját foglalják el, míg az Ivan Jurić által trenírozott gárda mindössze egyetlen ponttal lemaradva a kilencedik helyen állnak, így nem csupán a történelem miatt beszélhetünk rangadóról. A két szakvezető eddig 7 mérkőzést játszott egymással, melyekből Allegri 4 győzelmet, 2 döntetlent, és egy vereséget könyvelhet el Jurićcsal szemben, míg korábbi csapatikat is figyelembe véve a Zebrák mestere 14-5-1 mérleggel áll a Torino együttesével szemben, míg a Bikák szakvezetője 2-4-5-ös statisztikát alakított ki  a neve mellé a Juventus elleni összecsapások tekintetében.

A két gárda összecsapásairól az 1926/27-es szezontól kezdve találhatunk adatokat, ahol is minden sorozatot figyelembe véve eddig 182 alkalommal rendezték meg ezt a párosítást, a mérleg a Juventus szempontjából 90 győzelem mellett 48 döntetlent, illetve 44 vereséget mutat. A jelenlegi szezon első mérkőzése 0-1-es eredményt hozott, ahol is a győztes találatot a 74. minutumban Dušan Vlahović szerezte meg.

Az őszi mérkőzés összefoglalója:

 

A két keret játékosállományának értékét összevetve a Juventus 442,30 millió eurója áll szemben a Torino 154,53 millió eurójával, a legértékesebb játékos a Zebráknál Dušan Vlahović a maga 80 millió eurós értékével, míg a Bikáknál Nikola Vasić tölti be ezt a szerepkört 20 millió eurós árcédulával a nyakában.   

A hiányzók listája a Zebrák szemszögéből jól alakul, hiszen a tegnapi nap folyamán Allegri arról számolt be, hogy Federico Chiesa, valamint Poul Pogba is helyet kap a kispadon, így a hazaiak részéről a maródiak listáját Mohamed Ihattaren, Kaio Jorge, Arkadiusz Milik, Fabio Miretti, Daouda Peeters alkotják, azonban ami az egyik legnagyobb problémát okozhatja General Maxnak, hogy Manuel Locatellit eltiltás miatt nem vetheti be a ma esti találkozón.        

Az ellenfél hiányzóinak listáját Valentino Lazaro, Pietro Pellegrini, Ronaldo Vieira, Nikola Vasić és David Zima alkotják majd, majd valamint Samuele Ricci játéka is kérdéses. 

Gianluca Di Marzio szerint a Juve a következő kezdővel fog felállni: Szczęsny; Danilo, Bremer, Alex Sandro; Cuadrado, Fagioli, Paredes, Rabiot, Kostić; Di María, Vlahović