Allegri: "Magasan kell tartanunk a koncentrációszintet"

allegri_vs_toro_1.jpgAnnak ellenére, hogy a Torino kétszer is vezetést szerzett a városi derbi első félidejében, a Juventus összességében mégis magabiztos teljesítményt nyújtva, 4-2-es sikerrel abszolválta a Derby della Molét, melyen az eredmény mellett több pozitívum is akadt, elég csak Paul Pogba régóta várt visszatérésére, vagy a fiatal középpályás, az első Serie A-mérkőzését letudó Enzo Barrenechea megbízható produkciójára gondolnunk. A találkozó után a szokott módon Max Allegri is értékelte fiai teljesítményét. 

"A srácok ma este nagyon jó meccset játszottak egy kemény csapat ellen. Megérdemelt győzelmet arattunk, mivel annak ellenére, hogy az első félidőben bekaptunk két elkerülhető gólt, remekül reagáltunk a kialakult helyzetre. Ennek köszönhetően persze közeledünk a top4-hez, viszont a tíz pontos különbség továbbra is nagyon sok. Ma csak annyit tettünk, hogy megléptünk a Torinótól, illetve beértük a Bolognát, s bár a pályán 50 pontot szereztünk az idény eddigi részében, az ismert körülmények miatt jelenleg csupán 35 egységünk van, ami a hetedik helyhez elegendő számunkra" – fogalmazott a DAZN kérdésére. 

"A vezetést előbb is megszerezhettük volna, ám ekkor még a kapufára lőttük a labdát, majd néhány perccel később mi úsztunk meg egy hasonló helyzetet Karol Linetty próbálkozásánál. A Toro az első félidőben egyébként is túl sokszor került a vonalaink mögé, mivel ügyesen nyitottak területeket Wilfried Singónak és Antonio Sanabriának, miközben Linetty és Aleksei Miranchuk szintén állandó veszélyt jelentettek. Ezzel arra kényszerítettek minket, hogy folyamatosan visszalépjünk a hosszú labdák begyűjtésének érdekében, ők pedig néhány gyors váltással máris a kapunk előtt termettek. A 2-1-es állást követően viszont rendeztük sorainkat. A félidőben azt mondtam a srácoknak, hogy kompaktnak kell maradnunk, s meg kell várnunk a megfelelő pillanatok elérkezését, ezeket pedig könyörtelenül ki kell használnunk, mégpedig gólok formájában, ugyanis ha ezután is hagyjuk, hogy a Granata irányítson, bármi megtörténhet, ami nyilvánvaló módon nekik kedvezne. 

Még mindig sok téren van lehetőségünk a javulásra. Arra kell törekednünk, hogy magasan tartsuk figyelmünk és koncentrációnk szintjét, ami még fontosabbá vált most, hogy innentől fogva csütörtökönként és vasárnaponként is pályára kell lépnünk, nem is beszélve az olyan kivételes, hétközi alkalmakról, mint amilyen a mai találkozó is volt. A Nantes elleni sikerünk mentális téren is nagy hatással volt ránk, s hozzásegített minket ahhoz, hogy jó produkciót mutassunk be a városi riválissal szemben. 

Ha a tabellára tekintünk, azt látjuk, hogy a 4. helyet jelenleg a Lazio foglalja el, 45 ponttal, akik reálisan 72 pont körül fognak állni a szezon végén. Ahhoz, hogy a Juventus 73 pontot szerezzen az idény végéig, egy rendkívüli hajrát kellene bemutatnunk, ennek esélyeiről pedig felesleges lenne beszélni. A magunk részéről továbbra is meccsről meccsre gondolkodunk, azonban amennyiben sikerülne elérnünk a fent jelzett pontszámot, szinte biztosan megszereznénk a Bajnokok Ligája-induláshoz szükséges jogot. 

Mindig sajnálattal tölt el, ha le kell cserélnem Ángel Di Maríát, azonban kénytelen vagyok pihentetni őt, mivel szükségünk van az igazán minőségi labdarúgókra, akik kihúzhatnak minket a szorult helyzetekből. A cserék pályára lépésével kissé átalakítottuk a felállást: Adrien Rabiot-t az egyébként kiváló meccset hozó, nagy nyugalommal és higgadtsággal játszó Enzo Barrenechea addigi pozíciójába vezényeltem, mivel ebben a szerepkörben elsősorban egy fizikailag erős labdarúgót szoktunk alkalmazni. Adrien rendkívül sokat javult a támadások segítésének szempontjából, ám a labdavezetést nézve még van hova fejlődnie. 

Nagyon örülünk Paul Pogba visszatérésének, hiszen régóta vártunk arra, hogy ismét a pályán láthassuk őt. A francia jól szállt be a mérkőzésbe, holott félig-meddig szélsőként kellett futballoznia, Mattia De Sciglio és Federico Chiesa pedig szintén hasznos cseréknek bizonyultak. Mellettük mindenképpen kiemelném a gólt szerző, s remekül szereplő Juan Cuadradót, valamint Nicolò Fagiolit is, aki kiváltképp a második félidőben teljesített jól, s minden tekintetben minőségi futballt tett le az asztalra. Az elkövetkezendőkben e szellemiség mentén kell majd folytatnunk, hiszen alapvetően háromnaponta ki kell futnunk a gyepre. 

Az összecsapás során néha túlságosan lassan vettük fel a kellő pozíciókat, amiben szintén jelentős kockázat volt, valamint a labdát is lassan hoztuk játékba. A legfontosabb az, hogy ezután is egységes csapatként futballozzunk, s hogy elegendő türelmünk legyen a legjobb momentumok kivárásához, ugyanis ezekben a percekben lehetünk a leghatékonyabbak a kapu előtt. Egy labdarúgónak meg kell értenie a meccsek kulcspillanatait, a srácok pedig ma este remekül abszolválták ezt a feladatot. Összességében véve elégedett vagyok a látottakkal. Ez volt Wojciech Szczęsny 200., valamint Alex Sandro 300. meccse a klub színeiben, emellett pedig ma ünnepeltünk Moise Kean és Arek Milik születésnapját is, vagyis minden okunk megvolt arra, hogy ma este diadalt arassunk" – összegzett Allegri. 

A meccs összefoglalója: