A Juve mégis hosszabbít Alex Sandróval

sandro_2024.jpgAnnak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan arról lehetett olvasni, hogy a Juventus a következő idényre már nem számol Juan Cuadrado és Alex Sandro szolgálataival, olasz hírforrások egybehangzó állításai szerint a vezetőség a napokban úgy döntött, hogy mégis meghosszabbítja a brazil nyáron lejáró szerződését, aki ekképp 2024-ig maradhat a torinói klub kötelékében. 

Az értesülésről elsőként a Sky Sport Italia számolt be, leszögezve, hogy a Bianconeri fejesei, illetve szakmai stábja nagyon alapos mérlegelést követően jutottak arra a következtetésre, hogy kiterjesztik a védő kontraktusát, miután alapvető elképzelésük az volt, hogy júniusban megválnak az Öreg Hölgyet 2015 óta szolgáló balhátvéddel, aki a jelenlegi idényben leginkább középső védőként szerepelt a Max Allegri által alkalmazott hadrendben. 

A lap szerint Alex Sandro szerződésében eredendően is szerepel egy záradék, mely kimondja, hogy bizonyos számú pályára lépések esetén a futballista kontraktusa automatikusan meghosszabbodik egy évvel, s bár a Juventusnak egy 1,5 és 2 millió euró közötti összeg fejében elméletileg lehetősége lenne érvényteleníteni ezt a kitételt, a Zebrák mégis a dél-amerikai megtartása mellett kötelezték el magukat.

Az információkat később Gianluca Di Marzio is megerősítette, aki ugyancsak arról beszélt, hogy a futballista 2024. június 30-ig maradhat a fekete-fehéreknél, aki várhatóan el fogja érni a fent említett záradék aktiválódásához szükséges meccsszámot, ami miatt a Bianconerinek nem kell külön tárgyalásokat kezdeményeznie a folytatást övező kérdésekről. Fabrizio Romano ezt követően ugyancsak arról értekezett, hogy a Juve kész megtartani a játékost, aki egyébként maga is szívesen maradna a Juve szerelésében. 

Mint ismert, Alex Sandro mellett hamarosan honfitársa, Danilo is új szerződést ír majd alá az olasz rekordbajnokkal, mely 2025-ig (+adott esetben további egy évig) köti majd őt Torinóba, míg az együttes a Next Genben remeklő fiatal holland tehetség, Dean Huijsen kontraktusát is ki fogja terjeszteni, gondoskodva a védelem megfelelő utánpótlásáról.