Allegri: "Pogba holnap végre visszatérhet"

maxi_pre_juve_toro.jpgA Juventus a Nantes elleni győzelmet követően holnap este visszatér a bajnokságba, ahol a Torino együttesét fogadja majd az Allianz Stadiumban, természetesen a győzelem és a jó játék reményében. A meccs előtt a csapat mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, melyben egyebek mellett szót ejtett a sérültek, és a végre visszatérő Paul Pogba helyzetéről, valamint Dušan Vlahović fejlődéséről is. 

"A torinói derbi mindig hatalmas téttel bír számunkra, s ezt most sincs másképp, hiszen folytatnunk kell a tabellán való felkapaszkodásunkat. Az elmúlt napokban az Inter kikapott a Bolognától, ennek nyomán pedig most az a dolgunk, hogy beérjük az utóbbi együttest, gyarapítva ezzel pontjaink számát is. Jelen pillanatban elméletileg 47 ponttal rendelkezünk, a gyakorlatban viszont ez sajnos egészen máshogy fest, ami miatt még hosszú út áll előttünk, olyan, nagy kihívást jelentő meccsekkel, mint a Derby della Mole. A Toro egy nagy minőséget képviselő, felkészült gárda, akik emellett rendkívül agresszívak is, nekünk pedig figyelnünk kell majd ezekre a körülményekre" – szögezte le a szakvezető. 

"Federico Chiesa tegnap ismét a csapattal edzhetett egy hatnapos kihagyás után. A kezdőről mindig nekem kell döntenem, s nem tartom valószínűnek, hogy Fede holnap az első perctől fogva a pályán lesz majd, mivel azokat, akik ilyen hosszú sérülések után térnek vissza, nagy körültekintéssel kell menedzselni. Szélsőnk egymás után két megerőltető meccsen játszott a Fiorentina és a Nantes ellen, ezt figyelembe véve pedig normális, hogy kisebb problémái akadtak, mostanra viszont szerencsére ismét jó állapotba került. 

Leo Bonucci szintén jól érzi magát, aminek nagyon örülök. Kapitányunk végre visszanyerte önbizalmát is, hiszen erre rengeteg ideje volt a Spezia elleni, valamint a franciaországi találkozó között. Leo hosszú ideig nem futhatott ki a gyepre egy makacs egészségügyi gond miatt, s minden bizonnyal holnap is csak a padon fog helyet kapni. Az ő szempontjából már az is sokat jelent, hogy visszatérhetett a kerethez, s biztos vagyok benne, hogy a szezon utolsó részében nagy szükségünk lesz rá, elvégre mégis csak ő viseli az Öreg Hölgy karszalagját. 

Paul Pogba végre biztosan meghívót fog kapni a meccsre, mivel sokkal jobb állapotban van, mint ezt megelőzően. Ha szükség lesz rá, minden bizonnyal a pályán is bizonyíthat majd, azonban mivel még nincs sok játékperc a lábaiban, kezdőként nevezni a találkozóra egy kissé kockázatos lépés lenne. Sokat beszélgettem Paullal, ahogy csapatunk többi játékosával is, s megértettem vele, hogy az idény ezen szakaszában mindenkiben, így tehát benne is meg kell lennie az önfeláldozásra való hajlandóságnak, s annak az akaratnak, hogy segítse a Juventust. Pogba 315 napot követően szerepelhet ismét egy tétmérkőzésen, míg Chiesa, aki 10 hónapot kényszerült kihagyni, mostanában általában másfél meccset tud egyhuzamban lejátszani, mielőtt problémák jelentkeznének nála. A folytonosság visszatéréhez sok idő és nagy türelem szükségeltetik, mivel labdarúgóink emberek, nem pedig olyan gépek, akik egy kulcs elfordítása után már működésbe is lendülnek. 

A Bikák mestere az az Ivan Jurić, akinek együttesei nagyon egyedi és sajátos futballt képviselnek. A Granata igen sok támadást vezet, s igyekszik nagy nyomást gyakorolni az ellenfelekre, ami miatt egy nagy intenzitású összecsapásra számítok, ahol az lesz a legfontosabb dolgunk, hogy felvegyünk a mérkőzés ritmusát, megfelelve ezzel annak a kihívásnak, melyet riválisunk állít majd elénk. Ha azt gondoljuk, hogy alkalmazkodás nélkül is nyerhetünk, tévúton járunk. Fel kell fognunk, hogy ez a megmérettetés nagy jelentőséggel bír, ugyanis egyelőre kis célokban gondolkodunk, ami miatt minden egyes találkozón a győzelemre törekszünk. Holnap meg kell próbálnunk utolérni a Bolognát, feltéve, ha ezt a Torino engedni fogja. 

Leandro Paredesnek az eddigiekben voltak nagyszerű, illetve kevésbé kiemelkedő mérkőzései is. Az argentin sokszor kapott lehetőséget a stábtól, elvégre a bajnokságban 15 alkalommal léphetett pályára, míg a BL-ben négy, az EL-ben pedig két ízben számítottunk rá, nem is beszélve a Coppa Italiáról. Leandro jelenléte nagyon fontos számunkra, ahogy mindenki másé is. Keretünket szerencsére olyan labdarúgók alkotják, akik készek mindent megtenni a Bianconeri sikeréért, erre pedig szükségünk is van, mivel jelentős célokat tűztünk ki magunk elé, melyeket szeretnénk is elérni az évad végéig. 

Dušan ugyancsak jól van, s Arek Miliken kívül, akivel majd csak a közelgő válogatott szünet után számolhatunk, mindenki rendelkezésünkre áll, Kaio Jorgét, Fabio Mirettit, valamint az eltiltott Manuel Locatellit leszámítva. Vannak olyan játékosok, akik a szezon során több játékpercet gyűjtöttek, s vannak, akik kevesebbet. Vannak, akiket olykor eltiltással sújtottak, s vannak, akik még a súlyosabb szabálytalanságokat is megúszták egy-egy sárgával. A lényeg azonban most nem ez, hanem az, hogy az idény legfontosabb szakaszában mindenkinek bevetésre készen kell állnia. Vlahovićnak még rengeteg lehetősége lesz a fejlődésre, edzőként pedig a később érő futballistákra is számos példát láttam karrierem során. Pályafutásának vége felé még Giorgio Chiellini is egy egészen labdaügyes játékossá vált, holott mindenki tudta, hogy ez nem tartozik az erősségei közé, végül azonban már egy 40 méteres passzt is hihetetlen pontossággal hajtott végre. 

Úgy vélem, hogy a Juve sikeresen túllépett a pontlevonáson, most pedig az a feladatunk, hogy a top4-ben maradjunk, persze csak akkor, ha az eredeti, 47 ponttal számolunk. Arról, hogy különféle szervek az ismert ítélettel sújtottak bennünket, egyáltalán nem tehetünk, viszont a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek valamelyikének elérése már a szezon előtt is célunk volt, s most, a sorozatból való sajnálatos kiesésünkkel még fontosabb lett számunkra. A Serie A-n túl a Coppa Italiában is jól kell teljesítenünk, ahol már az elődöntőben vagyunk, nem is beszélve az Európa-ligával, ahol a Freiburg gárdájával nézünk majd farkasszemet a legjobb 16 között" – összegzett Allegri.