Locatelli: "Nem emelném ki magam a többiek közül"

locatelli_pre_nantes.pngA Juve és a Nantes ma esti találkozója előtt a Bianconeri meghatározó játékosa, Manuel Locatelli is nyilatkozott az olasz és a nemzetközi média színe előtt, melyben kijelentette, hogy a csapat végső célja az Európa-liga megnyerése, emellett pedig saját szerepéről is értekezett, leszögezve, hogy ő csak példát szeretne mutatni a társak számára. 

"Az első meccs végeredménye persze nem túl pozitív, azonban előnyei is vannak annak, hogy egyelőre egyik fél sem tekinthet lefutottként a párharcra. Azért fogunk pályára lépni, hogy a saját játékunkat játsszuk, ugyanis a győzelemhez és a továbbjutáshoz mindenképpen ezt kell tennünk. Úgy vélem, hogy az odavágóhoz képest sikerült feltöltődnünk, mindazonáltal rendkívül ébernek kell maradnunk a mérkőzés során, s letisztultan kell futballoznunk, lehetőleg 90 percen át, azonban előfordulhat, hogy még ennél is tovább" – szögezte le az olasz játékos. 

"Azon túl, hogy mindannyian tisztában vagyunk a Juve mezének jelentőségével, azt is tudjuk, hogy az európai kupameccsek egyedülálló élményt jelentenek, ami rengeteg impulzust ad nekünk, s éppen ezért egyértelmű célként tekintünk az EL-trófea elhódítására. Mindenképpen tovább akarunk jutni a Nantes ellen, ezért pedig nagy izgalommal készülődünk a találkozóra. A jó értelemben vett feszültség a hét utolsó edzésein is tapintatható volt rajtunk. 

Okosan kell futballoznunk, ám a legfontosabb holnap az lesz, hogy megmutassuk személyiségünket, ami ezeken a meccseken mindig a különbséget teremti a szembenálló alakulatok között. A stadionban várhatóan teltház lesz, ekképp a hangulattal nem igazán lesznek gondok. Pontosan tudjuk, hogy idén eddig nem sok babér termett számunkra Európában, azonban egy továbbjutással némileg feledtethetnénk az eddigi rossz teljesítményt. Mindenképpen ki kell küszöbölnünk a torinói meccs hibáit, ezért pedig nem szabad hagynunk, hogy a Nantes ellentámadásokat vezethessen, vagy hogy a kritikus pillanatokban ránk erőltesse az akaratát. Határozottabbnak kell lennünk a kapu előtt, amit egyedül gólok formájában mutathatunk meg, mindemellett pedig mentális téren is a helyünkön kell lennünk. 

Az elmúlt hetekben a rám vonatkozó opció aktiválásával véglegesen is a Juventus játékosa lettem, ám valójában már szerződésem megkötésének napjától fogva annak tekintettem magam, főleg attól kezdve, hogy beléptem a stadion kapuján. A klubok közötti tárgyalások csupán bürokratikus formaságok, amikkel személy szerint sosem foglalkoztam. Azt, hogy sokak szerint a gárda egyik vezéregyéniségévé váltam, csak annyival kommentálnám, hogy megítélésem szerint nem az a jó, ha valaki, adott esetben én kimond bizonyos dolgokat az öltözőben, hanem az, ha a srácok maguk ismerik fel, hogy milyen téren kellene javulniuk. Természetesen mindig igyekszem a legjobb formám szerint játszani, s arra törekszem, hogy példát mutassak a többieknek, ám keretünkben sok markáns személyiséggel rendelkező futballista van, ezért pedig semmiképpen sem emelném ki magam a többiek közül. A lényeg az, hogy csapatként legyünk egységesek, ahogy azt a mester is mondta" – zárta szavait Locatelli.