A Juventus De Zerbi megszerzésén gondolkodik?

de_zerbi_1.jpgAz angol sportsajtó, mindenekelőtt a The Telegraph megbízható újságírójának számító Matt Law értesülései szerint a Juventus is azon klubok sorát gyarapítja, melyek a nyárra nézve komolyan elgondolkodtak a jelenleg a Brighton & Hove Albion FC gárdáját irányító olasz mester, Roberto De Zerbi vezetőedzői kinevezésén, miután korántsem biztos, hogy a Premier League tabellájának 7. helyén álló együttes képes lesz megtartani a trénert. 

Mint ismert, a Brighton az ősz során, Graham Potter Chelsea-hez való távozását követően ültette le a korábban a Beneventót, a Sassuolót, valamint az ukrán Shakhtar Donetsk-et is megjárt szakembert, aki viszont kevesebb mint egy évvel kinevezése után máris egy jelentősebb csapat kötelékébe szerződhet, mivel a Premier League-ből, illetve a Serie A-ból is élénk érdeklődés mutatkozik iránta. 

A PL-klubok közül mindenekelőtt a Tottenham Hotspur figyeli az olasz helyzetét, ugyanis Antonio Conte várhatóan elhagyja a londoniakat az idény végén, miközben Olaszországból több klub is szívesen látná kispadján a 43 esztendős szakvezetőt. Law úgy tudja, hogy a Juventus, az Inter, az AS Roma, valamint az AC Milan vezetősége komolyan elgondolkodhat majd aktuális trénerének menesztésén az évad végeztével, ezen együttesek pedig mind De Zerbit gondolják problémáik egyik lehetséges megoldásának. 

Olasz források szerint a mester kivásárlási ára nem kevesebb, mint 11,5 millió eurót tenne ki, a Brighton pedig alapvetően nem szeretné elengedni őt, viszont Law híreinek alapján De Zerbi rendkívül csalódott volt amiatt, hogy a klub fontos téli távozóit nem tudta igazi topjátékosokkal pótolni a télen, ami miatt az alakulat nemzetközi kupaszereplése is komoly veszélybe kerülhet a közvetlen riválisok megerősödéséből kifolyólag. 

A Juventus illetékesei mindeközben egyelőre nem döntöttek Massimiliano Allegri sorsáról, azonban az olasz média korábban arról értekezett, hogy a vezetőség tagjai nem marasztalnák a mester, amennyiben az Öreg Hölgy nem alkotna maradandót az Európa-ligában, vagy a Coppa Italiában, ennek pedig gyakorlatilag csak General Max tetemes, 7 millió eurós fizetése szabhatna gátat a sikertelenség esetén.