Di María és Perin nyilatkozatai a meccs után

di_maria_vs_spezia.jpgA Spezia ellen 2:0-ra idegenben megnyert mérkőzés után a DAZN csatornának a mérkőzés két főszereplője nyilatkozott, a  hét védést bemutató Mattia Perin, és a szépségdíjas távoli találatával minden nyitott kérdést lezáró Ángel Di María. Elsőként az argentin világbajnok rövid nyilatkozatát olvashatjátok.

DAZN: Nem tudom, láttad-e a Ponyvaregényt, de úgy érzed magad, mint a Juve Mr. Wolfja? [A szereplő a film fő problémamegoldója – a szerk.]
ÁDM: Nem, nem láttam, de mindig igyekszem segíteni a csapatot, kezdőként, vagy csereként beállva. Nagyon örülök, hogy gólt szereztem, szükségem volt rá, mert a Rabiot-nak adott gólpassz után, a Nantes ellen a  kapuba is be akartam találni. 

DAZN: Miért küzd ennyire önmagával a csapat a  meccseken?
ÁDM: Kicsit fáradtak lehetünk, de az is nehézséget okoz, hogy az olasz futballban több csapat is kontrákra próbál alapozni. Az elmúlt időszak történései miatt viszont igyekszünk felemelt fejjel küzdeni és jobban teljesíteni.

DAZN: Milyen szellemben mentek Franciaországba?
ÁDM: Azzal a szándékkal megyünk Franciaországba, hogy továbbjussunk, hiszen jobb eredményt érdemeltünk volna itthon, de  megpróbáljuk ott kiharcolni a továbbjutást. 

perin_vs_spezia.jpgAz olasz kapuvédő, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a győzelemben, sokkal terjedelmesebbre engedte a mondanivalóját.

DAZN: Jól jöttél ki  Gyasi kapura lövésénél, ösztönös mentés volt?
Mattia Perin: Ez egy rutinvédés volt, mert abban a pillanatban láttam, hogy csak oda rúghatja, hiszen a jobb oldalt eléggé takarták a csapattársaim, és ha nem tévedek, egy Spezia-játékos is útban volt. Ezen sokat segített, elvégre láttam, hogy mi történik a kapu előtt, és érzékeltem egy kicsit csapattársaim és ellenfeleim helyzetét is. Kicsit számítottam is rá, hogy oda jön a labda, mert úgy éreztem, ez lehet az egyetlen hely, ahova rúghatja.

DAZN: Ma este döntő fontosságú voltál, mint Di María. Milyen érzés az, hogy a többi játékos szintjét is emeli a produkciótok? Függ a csapat játéka Ángel formájától?
MP: Ő egy bajnok, egy igazi nagy bajnok, csupa nagybetűvel, tényleg a világ élvonalába tartozik. Látom, hogy minden nap olyan dolgokat csinál az edzéseken, amiket nagyon kevesen tudnak, valószínűleg ő az egyik legerősebb, akivel valaha is játszottam, pedig volt szerencsém a Juventusban és a válogatottban is nagy bajnokokkal futballozni. Valóban fantasztikus játékos. Amikor a pályán van, nagyszerű dolgokat várunk tőle, s nyilvánvaló, hogy segítjük őt, amennyire csak tudjuk. Aztán amikor ezeket a fantasztikus dolgokat csinálja, csak tapsolnod kell és tapsolnod, ám mivel én napi szinten láthatok tőle hasonló jeleneteket, így engem már nem lep meg a varázs.

DAZN: Milyen a csapat lelkiállapota?
MP: Tudjuk, hogy sokat kell fejlődnünk, de mindenkiben nagy az akarat erre, amit nap mint nap bebizonyítunk, a pályán kívül eső viszontagságok pedig valóban egyesítettek bennünket. Ezelőtt is úgy hittem, hogy egy nagyszerű csapat vagyunk, de most még inkább így gondolom, mert tényleg mindannyian segítjük egymást minden nap, és mindig törődünk egymással. Ma este tapasztalataink kamatoztatásával, megfelelő hozzáállással, a részletekre való odafigyeléssel, valamint egymás állandó figyelmeztetésével voltunk képesek nyerni. Számomra öröm megosztani az öltözőt ezekkel a srácokkal, még a fiatalabbakkal is, akik folyamatosan fejlesztik magukat, hogy állandó opciót jelenthessenek, és egyébként is nagy alázattal rendelkeznek.

DAZN: Hogyan változtattak meg titeket a csapat körüli viszontagságok?
MP: Összehoztak minket, mert tudjuk, hogy több pontunk van, mint amennyit a tabella mutat, ezekért a pontokért pedig egytől-egyig a pályán harcoltunk meg. Nyilvánvalóan nem rajtunk múlik, hogy mi fog történni, így pedig nem is kell beszélnünk a tőlünk független eseményekről. A mi dolgunk az, hogy kimenjünk a pályára és jól teljesítsünk, hazahozva a szükséges pontokat, a mellkasunkon hordott címerért, és a mezért, amit viselünk. Megértettük, hogy ha valami nagy dolgot akarunk elérni idén, ezt csak úgy tudjuk megtenni, ha mindenki ugyanazon az oldalon evez a csónakunkban.

DAZN: Tudtad, hogy neked a legjobb a védési hatékonyságod a kapusok között a ligában?
MP: Nem tudtam, köszönöm, hogy mondod. Ma este már csak lányom, Vittoria miatt sem akartam gólt kapni, hiszen ma töltötte be az 5. életévét, bár valószínűleg nem látott, mert nem néz focit, csak azt figyeli, hogy pályára lépek-e. Boldog születésnapot kívánok apa szerelme, szeretlek.

DAZN: Ez volt a Juve 15. clean sheetje a szezonban.
MP: A 16.

DAZN: Csak a Barcelona hozott le több meccset kapott gól nélkül Európában.
MP: Ha a számok, ahogy mesterünk mondja, nem hazudnak, az azt jelenti, hogy amikor a pályán valós a jelenlétünk, van karakterünk is áldozatvállalás szempontjából, akkor nagyon nehéz ellenünk gólt szerezni. Tudjuk, hogy hozzáállásunk és karakterünk terén ennek kell lennie az alapvető mércének. Amikor ebből a szempontból alulteljesítünk, akkor bárki felveheti velünk a versenyt, s képes lehet gólt szerezni ellenünk, amire idén is rengeteg példa akadt. Ha megvan bennünk a kellő akarat ahhoz, hogy megszerezzük a labdát, vagy hogy jó kontrákat vezessünk, ezeket el is tudjuk érni, az olyan kiváló játékosok segítségével, mint például Di María.