Vlahović és De Sciglio szavai a meccs után

vlahovic_vs_salernitana.jpgA Juventus tegnapi, Salernitana elleni 0-3-ás sikerét követően Max Allegri mellett a meccsen duplázni tudó Dušan Vlahović, illetve a kezdőként szereplő, s az utóbbi időben sérülései miatt elsősorban az őt érő internetes gyűlöletcunami révén rivaldafénybe kerülő Mattia De Sciglio is értékelték a látottakat, szót ejtve személyes történeteikről, a csapat nehézségeiről, valamint a folytatást övező kihívásokról is. 

"Számomra az a legfontosabb, hogy ma este mi hagyhattunk el győztesként a pályát, mivel rendkívül negatív dolog volt, hogy három egymást követő meccsen sem tudtunk nyerni a Serie A-ban. Ez a siker nagyon fontos számunkra, hiszen most kijöttünk egy kisebb gödörből, ezért pedig szeretnék köszönetet mondani csapattársaimnak, valamint mesteremnek is. Úgy vélem, hogy a későbbiekben éppen így kellene folytatnunk" – elmélkedett Vlahović a DAZN kamerái előtt. 

"Egy csatár számára a gólszerzés a legfontosabb. Mi, centerek ezekért a pillanatokért élünk, ezért pedig hálás vagyok Ángel Di Maríának, aki megengedte, hogy elvégezzem a büntetőt, ami nagy jelentőséggel bírt számomra az elmúlt hónapok rossz periódusát követően. Ezt követően mindenképpen szeretnék kitartani a mai produkció mellett, ám természetesen elsősorban mindig a csapat szolgálatában. 

Max Allegri pontosan tudja, hogy mire vagyunk képesek, ezért pedig nem szeretné, hogy lazítsunk, még akkor sem, ha éppen 3-0-ás előnyt tudhatunk magunkénak. A Juvénak kompaktnak kell maradnia, s a saját játékát kell játszania, elvégre más körülmények között, például 0-0-ás állásnál nem engedhető meg a hiba, amit ekképp még akkor sem szabad elkövetnünk, ha már biztosak vagyunk a győzelemben. Ez a hozzáállás nagy lökést adhat nekünk, ugyanis segít bennünket a fejlődésben és abban, hogy keményebben, hatékonyabban, valamint nagyobb odafigyeléssel dolgozzunk. 

Ez még csak a második meccsem volt a visszatérésem óta. Meglepett, hogy 115 napja nem voltam képes gólt szerezni, s még biztosan szükségem van néhány találkozóra ahhoz, hogy felvegyem a megfelelő ritmust, azonban már most is 100%-ot nyújtok az edzéseken, ha pedig a továbbiakban is mindent beleadok majd, meggyőződésem, hogy előbb-utóbb a kondícióm is 100%-os lesz. A realitásokat nézve elmondhatjuk, hogy a mai összecsapás előtt 23 pontunk volt, most pedig már 26 van. Ha így gondolkodunk, ha pozitívan szemléljük a dolgokat, s ha meccsről meccsre haladunk előre a legjobbunkat nyújtva, a Juventus vissza fog térni a győztes útra. Az Öreg Hölgynél a győzelem az egyetlen dolog, ami számít, ennek alapján pedig nem is lehetne más célkitűzésünk" – összegzett a szerb center. 

de_sciglio_post_salernitana.png"Egyértelmű, hogy jobban kell menedzselni az egyes meccseket, még akkor is, ha 3-0-ra vezetünk, mivel ebben az esetben az válik fontossá, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a találkozót, ami már csak önbizalmunk és önbecsülésünk miatt is előnyös. Egy ilyen mértékű előny esetén mindenképpen kevesebbet kell kockáztatnunk, s nem szabad elveszítenünk figyelmünket sem, miközben nagy hangsúlyt kell fektetnünk a labdatartásra és a passzok minőségére is" – értékelt De Sciglio ugyancsak a DAZN kérdésére.  

"Személyes tekintetben egyedül a pályán zajló eseményekre összpontosítok. Úgy vélem, hogy egy labdarúgót az itt nyújtott teljesítménye alapján kell megítélni. Nem gondolnám, hogy bármi olyat tettem volna, amiért azt érdemeltem, hogy a szurkolók kifütyüljenek, hiszen mindig a legjobbamat adom, mikor kifutok a gyepre ebben a mezben, ugyanis számomra a Juventus az elsődleges. Max Allegri szavai nagyon sokat jelentettek számomra, mivel az utóbbi hónapok történései rendkívül megviseltek, ezért pedig örömmel töltött el, hogy a mester nyilvánosan is kiállt mellettem. 

Kijelenthetem, hogy fizikai szinten sokkal jobban éreztem magam az előző két meccshez képest, úgy a versenyritmus, mint az erőnlét és a reakcióképesség szempontjából. Ami a csapatot illeti, ma este az volt a fő célunk, hogy elkerüljük a Monza elleni rossz rajtot, valamint a Salernitana elleni első meccs kezdetén tapasztalt jelenségek visszatérését. Ellenkező esetben megint csak a saját dolgunkat nehezítettük volna meg, hiszen most minél több pontot kell szereznünk, miközben tűkön ülve várjuk, hogy a bíróság milyen döntést hoz majd a Juventusszal kapcsolatban. A fő hangsúly ma az agresszív és kompakt kezdésen volt, amit szerencsére sikerült végrehajtanunk. 

A szélső védő és a szárnyvédő szerepkörök kissé hasonlítanak egymásra, azonban némely téren más jellemzővel bírnak. Antonio Conte válogatottjában korábban már volt lehetőségem ebben a pozícióban játszani, ami miatt ez nem egy új poszt számomra. Pályafutásom során három fős védelemben is pályára léptem már, s szerencsére nagy alkalmazkodóképességem van, ami miatt nem jelent akadályt, ha olykor más-más helyeken kell az együttes szolgálatára állnom. Szárnyvédőként persze az egész oldalt le kell fednem, viszont itt több lehetőségem nyílik a támadások segítésére, valamint a nekem egyébként is fekvő robotolásra, mint egy négyes védelem szélén, ahol elsősorban a védekezésre kell fókuszálni" – zárta szavait az olasz.