Calvo: "A Juve mindig tiszteletet adott, s ezt is várja el"

calvo.pngA Juventus nemrég kinevezett pénzügyi igazgatója (azaz CFO-ja), Francesco Calvo a tegnap esti, Salernitana elleni találkozót megelőzően hosszabb interjút adott az olasz médiának, melyben egyebek mellett kifejtette álláspontját a Bianconeri elleni nyomozással, valamint Paul Pogba helyzetével kapcsolatban is, leszögezve, hogy a klubnál fel sem merült a labdarúgó szerződésének felbontása, mivel a torinóiak továbbra is hisznek a francia középpályásban. 

"Az, hogy ebbe a szerepkörbe kerültem, a klub döntésének köszönhetően történhetett meg, mivel a vezetőség szerette volna, hogy a több mint húsz esztendős tapasztalatomat, valamint a sport világában szerzett magas szintű ismereteimet ezentúl a Juventus közvetlen irányításának segítésébe fektessem. Feladatom alapvetően az lesz, hogy közreműködjek a döntési folyamatokban, s hogy szakértelmem kamatoztatásával tanácsokat adjak sportigazgatónknak, Federico Cherubininek, illetve a női csapat hasonló munkát ellátó koordinátorának, Stefano Braghinnak. Működésem tehát egyaránt kiterjed az egyes határozatok meghozatalára, illetve a sportterület mindennapi irányítására, s az e téren szükséges tervek előkészítésére is" – jelentette ki a DAZN kérdésére. 

"Az Öreg Hölgy idén minden szempontból különleges szezonon megy keresztül. Csütörtökön nagyszerű eredményt értünk el azzal, hogy bejutottunk a Coppa Italia elődöntőjébe, ami azt jelenti, hogy áprilisban még érdekeltek leszünk egy trófea megszerzésében, amit nem minden klub mondhat el magáról. Ami a bajnokságot illeti, itt egyelőre meccsről meccsre kell haladnunk az általunk megkezdett úton, amivel mesterünk is tisztában van. A legfontosabb találkozó mindig a következő mérkőzés, ami ekképp jelenleg a ma esti meccset jelenti, a jövő hétről pedig majd csak a jövő héten fogunk gondolkodni. 

Hallottuk a pletykákat, melyek szerint felbontanánk Pogba szerződését, én viszont kategorikusan cáfolnám ezen értesüléseket. Paul nagyon fontos vétel volt számunkra, aki egy hosszú távú befektetést jelent a Juventusnak. A sérülések kezelése során mindig felléphetnek előre nem látható, váratlan nehézségek, amit a minap Max Allegri is kihangsúlyozott. Ezzel a helyzettel nem igazán tudunk mit kezdeni. Tisztában vagyunk vele, hogy a középpályás visszatérése az újabb problémák miatt némileg lelassult, viszont látjuk, hogy Paul minden egyes nap nagy elkötelezettséggel és lelkesedéssel edz, így tehát joggal reménykedhetünk abban, hogy ha végre pályára léphet majd, nagy segítséget fog jelenteni a Bianconeri számára. 

Klubunk minden egyes bírósági ítélet után világos álláspontot fogalmazott meg. Az nemrég nyilvánosságra hozott indoklás közzétételét követően megjelentettünk egy sajtóközleményt, melyben leszögeztük, hogy magát az ítéletet is megalapozatlannak és logikátlannak véljük. Ezen álláspontunk mellett a továbbiakban is ki fogunk tartani, s nagy erőkkel készülünk arra, hogy megvédjük magunkat minden olyan törvényszék vagy bíróság előtt, ahol erre szükség van. Maximálisan tiszteljük nemzetünk különböző intézményeit, azonban a Juventus nem fog meghátrálni, s mindig kiáll majd érdekei mellett, ennek nyomán pedig új vezetőségünk is erre törekszik. 

A PRISMA-ügy kapcsán megjelenő videókkal kapcsolatban, melyben a vizsgálatok egyes vezetői hangot adnak az Öreg Hölggyel szembeni ellenszenvüknek, a következő gondolatmenetet fogalmaznám meg: véleményem szerint az egyes mondatok más értelmet nyerhetnek, ha az adott szövegkörnyezetben, nem pedig abból kiragadva tekintjük meg őket, ezért pedig sem én, sem a klub nem szeretnénk elhamarkodott kijelentésekre ragadtatni magunkat. Ez természetesen ugyanúgy vonatkozik a szóban forgó ügy vizsgálóbíróira, mint a Juventus körüli személyekkel kapcsolatban feltárt, vagy nyilvánosságra hozott telefonbeszélgetésekre és lehallgatásokra is. Egy dolgot mindenképpen szeretnék kiemelni: klubunk mindig tiszteletet adott az egyes intézményeknek, ezért pedig álláspontunk szerint jogosan várjuk el mi is a kölcsönös tiszteletet a bírósági eljárások során" – zárta szavait Calvo.