Beharangozó – a Salernitana elleni meccs

salernitana_cimer.pngA Juventus a múlt héten bejutott a Coppa Italia elődöntőjébe, ezzel visszatalált a győzelmek útjára, és hogy indokolt legyen a többes szám, úgy a Salernitana ellen is be kell gyűjtse a három pontot. A pontlevonás miatt Max Allegri együttese közelebb van a kieső helyekhez mint az élmezőnyhöz, így aztán minden begyűjtött pont nagyon fontossá vált. A mérkőzés helyszíne a Stadio Arechi, a kezdés időpontja 20:45, a televízió a SPORT2 csatornán tűzi műsorra, és a játékvezető Antonio Rapuano lesz. 

A szeptemberi odavágó arról maradt emlékezetes, hogy Matteo Marcenaro és stábja, főleg a VAR szobában tevékenykedők lesnek ítélték meg Arek Milik győztes gólját, mi több, ki is állították őt a mezlevételért járó második sárga lap miatt, de a később előkerült felvételek tanulsága szerint Milik nem tartózkodott lesen, hiszen egy vendégjátékos sokkal közelebb állt az alapvonalhoz, csak a megfelelő kamerakép hiánya miatt ezt nem kalkulálták bele a döntésbe. Többek között ezért is lesz a 37 éves Riminiben született bírónak ma óriási a felelőssége, mert egy hasonló hiba felerősíthetné a szövetséget csalónak tituláló hangokat. A torinói játékosoknak viszont a teljesítményükkel kell elhallgattatniuk a kritikus hangokat.

Rapuano sporttárs a 2017-es Torino-Sassuolo mérkőzésen debütált az olasz csúcsligában, amit a hazaiak 5:3 arányban nyertek meg, és különösen emlékezetes lehet ez Grégoire Defrel számára, aki a vesztes csapatban ért el mesterhármast. Ehhez az elmúlt években újabb 20 összecsapást toldott hozzá, melyek során a kiosztott 103 sárga, és nyolc piros lapot, büntetőt pedig tízet fújt be. A bordó-feketék kétszer futottak vele össze, mindkétszer idegenben, és előbb 3:2-re, majd 3:0-ra szenvedtek vereséget. Ezek a randevúk a tavalyi szezonban voltak, és a Bologna, valamint a Lazio ellen történtek. A Bianconeri idén ősszel, hazai pályán verte vele a Sassuolót 3:0 arányban. 

A két csapatot 2 pont és 3 pozíció választja el a tabellán. A Zebrák 23 egységgel a tizenharmadikok, a kis csapat 21-el a tizenhatodik. Elmúlt 5 mérkőzésük közül a legutóbbi Lecce ellenit tudták megnyerni, míg háromszor is kikaptak. Keretük értéke egy kicsivel éppen 100 millió euró felett van. Az ellenfél legértékesebb játékosa a 25 éves szenegáli középcsatár, Boulaye Dia, akinek piaci értéke 12 millió euró. 

A salernói csapat padján Davide Nicola foglal helyet, aki már dirigálta többek között a Crotone, az Udinese, a Torino és a Genoa csapatát is, amikor a városi rivális padján láthattuk, akkor egy nagyon karakteres és jó focit produkáló gárdát tudott összehozni. Bőven van már élvonalbeli múltja és emiatt egy jól felépített bunkerfoci-taktikával akár még ma is gondot okozhat tréner társának. Érdekesség, hogy a mestert a Salernitana vezetősége idén januárban a gyenge eredményekre, illetve az Atalantától elszenvedett 8-2-es kudarcra hivatkozva menesztette, azonban mivel a gárda elnöke, Danilo Iervolino nem talált megfelelő utódot a helyére, két nappal később ismét a tavalyi idény végén a történelmi bennmaradást is kiharcoló szakvezetőt ültette le az alakulat kispadjára. 

Nicola eddig hétszer meccselt Allegrivel szemben, és kétszer tudott pontot szerezni, még egy Livorno-Milan 2:2 alkalmával először, és ősszel másodszor. A Zebrák ellen még rosszabb a mérleg, hiszen kilenc meccs, két döntetlen, az első alkalommal is  2:2 lett a vége. A tréner általában 3-5-2-ben rakja fel csapatait, ebből is levonható a stabil védekezésre irányuló taktika. Max Allegri öt esetben találkozott a mai házigazdával, 3-1-1 a mérlege, a vereség még a Sassuolo trénereként érte a kupában. 

A keretek foghíjait a mai napon Fazio, Maggiore és Mazocchi, a túloldalon Arek Milik, Kaio Jorge, Leonardo Bonucci, Leandro Paredes és az örök sérült Paul Pogba fogják alkotni. 

Gianluca Di Marzio szerint a következő kezdőcsapat futhat majd ki a gyepre: 

Szczęsny; Danilo, Bremer, Alex Sandro; Cuadrado, Miretti, Locatelli, Rabiot, Kostić; Di Maria, Vlahović.