Locatelli és Danilo is hosszabbíthatnak?

locatelli_2023.jpgA napokban több hír is napvilágot látott a Juventus egyes, jelenleg még meghatározó labdarúgóinak jövőjével kapcsolatban, ezek közül pedig a legérdekesebb információkat minden bizonnyal a vitatható megbízhatóságú Corriere Torino hozta le, mely egyebek mellett Leandro Paredes, illetve Manuel Locatelli és Danilo tekintetében is fontos megállapításokat tett. 

A lap szerint a Bianconeri vezetőségét és szakmai stábját sosem győzte meg igazán Paredes játéka, akit már nyáron is csak egyfajta vészmegoldásként igazoltak le, ám akit az együttes feltörekvő fiataljai, azaz Fabio Miretti és Nicolò Fagioli hamar kiszorítottak a kezdőcsapatból a világbajnokot, még Paul Pogba sérülése mellett is. Az újság megjegyzi, hogy a PSG szintén nem tart igényt az argentin szolgálataira, ezért pedig hajlandó lenne árengedményt adni a fekete-fehéreknek, ha mégis megvásárolnák őt, miközben a Zebrák egyáltalán nem mutatnak szándékot erre, s inkább visszaküldenék a futballistát Párizsba. 

Gyökeresen más helyzet áll fenn Manuel Locatelli szempontjából, akit az Öreg Hölgy hamarosan véglegesen is szerződtetni fog a Sassuolo gárdájától, s akiben állítólag több klubközeli személy, egyebek mellett Max Allegri is a jövő potenciális kapitányát látja. Annak érdekében, hogy tartósan is magához láncolja az olaszt, a Juve kész lenne egy 2026-ig szóló szerződéshosszabbítást kínálni a középpályásnak, mellyel egyébként a játékos fizetése is nettó 3 millió euró környékére emelkedne, bónuszokkal együtt. 

A Corriere Torino végezetül Danilo jövőjéről értekezett, leszögezve, hogy a brazil védő mostanra eldöntötte, hogy mindenképpen az olasz rekordbajnoknál szeretné befejezni karrierjét, ezért pedig készen áll egy hosszútávú, gyakorlatilag visszavonulásig tartó kontraktust kötni a Juventusszal. A dél-amerikai labdarúgó úgy véli, hogy a klubban végre otthonra lelhetett, s amíg képességei engedik, készen áll segíteni az alakulatot úgy a pályán, mint a pályán kívül, ahol az elmúlt hónapokban ugyancsak fontos szereplővé vált. 

Nem véletlen, hogy Leonardo Bonucci sérülése miatt már most is ő viseli a csapatkapitányi karszalagot (mellyel egyébként a keret többi tagja is egyetért), ugyanis a vezetőségből nagy tiszteletet váltott ki azzal, hogy tavaly nyáron visszautasította a Bayern München megkeresését, mondván, hogy egyedül a torinóiakra szeretne összpontosítani. A Juve ezért hamarosan egy 2026-ig szóló szerződéshosszabbítást kínálhat fel Danilónak, mellyel a védő fizetése is 4 millió euróra emelkedne.