Több játékos nyári távozása is biztosnak tűnik

di_maria_rabiot.pngAz ismert olasz transzferguru, Gianluca Di Marzio a minap egy átigazolásokkal foglalkozó műsor vendége volt, ahol több itáliai csapat helyzete, és várható piaci kilátásai mellett a Bianconeri ügyeiről is szót ejtett, kijelentve, hogy a torinói együttes számos labdarúgótól fog megválni a nyáron, akik javarészt szerződésük lejártát követően hagyják majd el az alakulatot, mivel a fekete-fehérek nem fognak hosszabbítani velük. 

A sort természetesen a védelem két szélének régóta a Zebrákat szolgáló veteránjai, Alex Sandro és Juan Cuadrado nyitják meg, akikről gyakorlatilag már hónapokkal ezelőtt is tudni lehetett, hogy az idény vége után nem maradnak az Öreg Hölgy kötelékében. Di Marzio szerint mellettük bizonyára Ángel Di María is távozni fog, annak ellenére, hogy a vezetőség reménykedik az argentin maradásában, s ugyanez a sors várhat Adrien Rabiot-ra is, akinek magas követelései miatt nem fogják kiterjeszteni kontraktusát. 

Leandro Paredes azon játékosok közé tartozik, akiket nyáron nagy reményekkel szerződtetett Massimiliano Allegri, viszont a friss világbajnok középpályás mostanra teljesen elvesztette a mester bizalmát, aki ennek nyomán nem is fogja szorgalmazni a futballista opciójának érvényesítését, mely a Bianconeri BL-kiesése óta egyébként sem kötelező jellegű az olasz rekordbajnok számára. 

A transzferguru szerint a Juventusnak elsőként tehát a fent említett öt játékost kell majd pótolnia a nyáron, s csak ezután foghat bele a keret megerősítésébe. Nagy kérdést jelent ugyanakkor, hogy az alakulatot sújtó szankciók és pontlevonások a továbbiakban milyen következményekkel fognak járni az Öreg Hölgyre nézve, ugyanis a 15 pont nemrég hivatalossá tett elvételével az már most is erősen valószínűnek tűnik, hogy az együttes nem tudja majd a bajnokságon keresztül kiharcolni az európai kupaindulást, ami több futballista jövőjére is hatással lehet. 

Di Marzio úgy tudja, hogy a Juventus alapvetően Federico Chiesa és Dušan Vlahović kettősére építené a jövő csapatát, mellettük pedig Paul Pogbára is nagy hangsúlyt fektetnének, ám mivel az együttes jelen állás szerint nem szerepelhet majd a nemzetközi kupaporondon jövőre, a szerb center esetében a maradás erősen kérdésessé válhat a nyár folyamán, ugyanis a helyzetet számos topklub igyekezhet majd kihasználni a támadó elcsábításával. 

A La Gazzetta dello Sport éppen ezért arról értekezett, hogy a Juve új vezetősége egyértelműen arra kérte Max Allegrit, hogy igyekezzen megnyerni a Coppa Italiát, valamint az Európa-ligát, mivel a klubnak a Serie A-ban megmutatkozó büntetések miatt egyedül ezen trófeák valamelyikének elhódításával maradt esélye a BL-, vagy éppen az EL-indulásra, melynek eredményeképp egy serleg a szezont is megmenthetné a fekete-fehérek számára.