Bremer és Perin szavai a meccs után

bremer_vs_lazio_1.jpgA Juventus Lazio ellen aratott, Coppa Italia-elődöntőt érő győzelmét követően a csapat mestere, Max Allegri mellett természetesen a hazai együttes bizonyos labdarúgói sem maradtak szótlanok, mivel a keret tagjai közül a gólszerző Gleison Bremer, valamint Mattia Perin is értékelték a Bianconeri játékát, kiemelve, hogy a sikerrel egyértelműen azt az eredményt érték el, amit szerettek volna, ezen felül pedig beszéltek a pontlevonás negatív hatásairól is. 

"Örülök annak, hogy gólt szereztem, ám a legfontosabb az, hogy ebben a nehéz helyzetben is sikerült továbbjutnunk a Coppában. Emellett minden más mellékes. Tisztában voltunk vele, hogy az elmúlt két meccsünk messze nem volt jó, azonban csapattársaimmal sokat beszélgettünk az utóbbi időben, s megegyeztünk, hogy a pályán kívül zajló események semmiképpen nem gyakorolhatnak hatást ránk, valamint teljesítményünkre. A klub minden szempontból kézben tartja a dolgokat, a mi feladatunk pedig az, hogy mérkőzéseket nyerjünk" – fogalmazott Bremer a Mediaset kérdésére. 

"A Juventus egy topcsapat, melynek éppen ezért minél több pontot kell szereznie. Meglátjuk, hogy hol fogunk állni a bajnokság végén, viszont a szezon utolsó napjáig mindent meg kell tennünk a sikerek érdekében. Az elmúlt hetekben kissé elvesztettük a fonalat egy nagyszerű győzelmi széria után, ugyanakkor mostanra ismét megleltük az összhangot, s biztosak vagyunk benne, hogy a kellő egység mellett nagy dolgokra lehetünk képesek" – zárta szavait a brazil védő. 

mattia_perin_vs_lazio.jpg"Úgy vélem, hogy sikerült megfelelő választ adnunk a Monza elleni kudarcra, ami egy igencsak színvonaltalan találkozó volt a mi szempontunkból. Ma este karakterünket, illetve hozzáállásunkat nézve is jól teljesítettünk, mivel jól kezeltük az ellentámadásokat, s eredményesen léptünk fel az akciók során is. A mai Juventus ismét az a csapat volt, ami korábban zsinórban nyolc meccset nyert meg a bajnokságban, s tudjuk, hogy ezt a szintet a későbbiekben is fenn kell tartanunk. Nyilvánvaló, hogy nem lehetünk mindig 100%-os formában, ám a folytonosságot mindig, minden körülmények között meg kell őriznünk" – jelentette ki Perin a Mediaset riporterének. 

"A világbajnokság miatt beiktatott leállásig nagyon következetesek voltunk, a szünet után azonban hiába nyertünk a Cremonese és az Udinese ellen, mivel már ekkor sem tudtunk olyan tiszta fejjel játszani, mint a január előtti mérkőzéseken. A válsághelyzetekben mindazonáltal eddig is képesek voltunk összefogni, a tapasztaltabb és a fiatalabb, frissességet adó labdarúgók elegye pedig véleményem szerint ezúttal is képes lesz majd kirángatni bennünket a gödörből. Most az a dolgunk, hogy szilárdabbá tegyük ezt az egyébként elképesztően sokat dolgozó együttest, ehhez pedig első lépésként tovább kell haladnunk a ma megkezdett úton. 

A múlt nem igazán számít, éppen ezért pedig igyekszünk a jelenre fókuszálni. Az Inter elleni párharc két fantasztikus meccset tartogat számukra, mivel ez mégis csak a Derby d'Italia, ami az olasz futball egyik legizgalmasabb megmérettetése, ám egyelőre még nem gondolkodhatunk ezen a kihíváson, mivel meccsről meccsre kell haladnunk a megkezdett úton. Most a Salernitana elleni találkozó élvez prioritást számunkra, ami nem lesz könnyű meccs, nekünk pedig a lehető legtöbbet kell kihoznunk belőle. Mikor a Nerazzurri kerül majd sorra, ugyanúgy fogunk hozzáállni az összecsapáshoz, mint minden más akadályhoz, mivel csak így biztosíthatjuk az eredmények folytonosságát" – zárta szavait a kapus.