Allegri: "Pogba nem állhat rendelkezésünkre"

allegri_pre_juve_lazio.jpgA Juventus ma este a Lazio együttesét fogadja majd a Coppa Italia negyeddöntőjében, mely találkozót megelőzően természetesen a csapat mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz média színe előtt, ennek keretein belül pedig szót ejtett Weston McKennie átigazolásáról, Paul Pogba fizikai állapotáról, valamint a Monza elleni csúfos kudarc hatásairól is. 

"Játékosaim sajnálják a hétvégi kudarcot, és nagyon keserű hangulatban vannak miatti, viszont tudják, hogy most ismét lehetőségük lesz bizonyítani a Coppa Italia küzdelmeiben. Ez egy teljesen más versenysorozat, mely kissé zárójelbe is teszi a bajnokságot, amivel legközelebb hétfőn, a Salernitana elleni összecsapás előtt kell majd foglalkoznunk. A Lazio egy remekül teljesítő együttes, ezért pedig biztosan nehéz találkozó vár ránk, az egymeccses párharcok pedig mindig számos veszélyt hordoznak magukkal" – fogalmazott a szakvezető. 

"Mivel a bajnokságot csupán január 4-én kezdtük újra, egyelőre nincs olyan labdarúgónk, aki túlterheltnek érezné magát, vagy aki túlságosan sokat játszott volna, elvégre keretünk legtöbb tagja két hónapot pihenhetett, de azok is jól vannak, akik pályára léptek a világbajnokságon. Adrien Rabiot és a két argentin világbajnok mostanra jó formába lendültek, a többiek pedig már korábban hazautaztak Katarból. Egyelőre nem döntöttem az esti felállásról, mivel még ki kell értékelnünk néhány dolgot, az viszont biztos, hogy Leonardo Bonucci és a Monza ellen megsérülő Arek Milik mellett Paul Pogba sem állhat rendelkezésünkre egy kisebb hajlítóizom-fáradtság miatt. A francia tekintetében mindenesetre nincs ok az aggodalomra, hiszen mikor egy ekkora kihagyás után térsz vissza, mindig fennáll a kockázata annak, hogy az edzések intenzitásának növelésével kisebb-nagyobb fájdalmak lépnek fel nálad. 

A Monza ellen mindenki rosszul teljesített az első félidőben, ezt követően pedig végrehajtottunk egy hármas cserét, s változtattunk a felálláson is, ami némileg javított helyzetünkön, mivel több kapura lövéssel fejeztük be a meccset, s jól reagáltunk az ellenfél lépéseire is. A jelenlegi helyzetben nagyon fontos lenne állandó győzelmeket aratnunk, hétvégén azonban ezt az első játékrészben mutatott pocsék produkció, s az ott kapott két gól miatt nem tudtuk megtenni. Leandro Paredes az elmúlt időszakban felváltva játszott jó és rossz meccseket, a szezon elejéhez képest viszont kissé kevesebb lehetőséget kap mostanság, ami főleg Manuel Locatelli felépülése miatt alakult így. Az elkövetkezendő hónapok ugyanakkor mindannyiunk számára nagyon fontosak lesznek, ezért pedig ahogy mindenki másnak, így neki is kiváló teljesítményt kell letennie az asztalra. 

Dušan Vlahović az első pillanattól fogva a pályán lesz, ám nem tudom, hogy a támadósor többi része miként fog felállni. Mindenképpen számolnunk kell azzal, hogy ez a mérkőzés akár 120 percig is eltarthat, ami miatt okosan kell tartalékolnunk erőinket. A cserék természetesen ezúttal is elképesztően nagy jelentőséggel bírnak majd. Azt a lehetőséget, hogy Ángel Di María, Federico Chiesa és Dušan Vlahović egyidejűleg tartózkodjanak a pályán, már az idény kezdetétől fogva szem előtt tartottam, ugyanakkor a futball viszontagságai közbeszóltak: az argentinnak sokat kellett kihagynia, az olasz a vártnál később került megfelelő állapotba, ezen felül pedig még a középpálya egyik fontos alkotóeleme, Paul Pogba is kiesett. Legjobbjaink kidőlése miatt más felálláshoz kellett nyúlnom, jelenleg pedig már nehéz lenne megváltoztatni az alapvető hadrendet, mivel Chiesa 10, Pogba pedig 6 hónapot hiányzott, ami miatt nem engedhetjük meg magunknak, hogy éppen csak visszatérő futballistákhoz igazítsuk taktikai alakzatunkat. 

Juan Cuadrado jól érzi magát, s remek formában tudhatjuk őt, míg Gleison Bremer egy nehezebb időszakon van túl, azonban továbbra is bízunk benne, mivel a mostani szituáció mindenkit megvisel, a rossz eredmények pedig nem írhatók fel egyetlen játékos rovására. Pogba esetében egy olyan futballistáról beszélünk, aki az évad kezdete óta gyakorlatilag csak 15 napot edzhetett a keret többi részével, ami miatt ostobaság lenne azonnali jelentős hatást várni a visszatéréséről. A francia testének most újra alkalmazkodnia kell a terheléshez, ami időbe telik, ezért pedig biztos vagyok benne, hogy ha visszatér majd a pályára, egyelőre akkor is csak fél óra erejéig teheti ezt meg. 

Ilyen nehézségek mellett nagyon nagy feladat lenne átállni egy teljesen más hadrendre, a gépezetet pedig egyébként sem egyszerű beindítani jelen pillanatban. A legfőbb az, hogy csapatunk megőrizze az egyensúlyt, amit kapott gólok tekintetében sajnos egyáltalán nem voltunk képesek megtenni az elmúlt három megmérettetésen. A mercato ismét jelentősebb változásokat hozott, melyekről csak és kizárólag objektív szemmel szabad beszélni. Weston McKennie távozni szeretett volna, a klub pedig megtalálta a kellő megoldást a helyzetre. Aké, Zuelli, illetve Luca Pellegrini új klubokhoz csatlakoztak kölcsönben, hogy több játéklehetőséget kapjanak, ami véleményem szerint így is van rendjén. Olaszország és Anglia, valamint a Serie A és a Premier League között teljesen haszontalan lenne bárminemű összehasonlításokat végezni, mivel pénzügyi szempontból az angol klubok hatalmas előnyben vannak velünk szemben, ami a mostani átigazolási ablakban is megmutatkozott. 

A mostani összecsapásra a pontlevonás semmilyen hatással nem lesz, mivel a Coppa Italia nem a Serie A. Az Atalanta ellen képesek voltunk jó reakciót mutatni, mindössze két nappal azt követően, hogy egyik pillanatról a másikra megfosztottak bennünket 15 ponttól. A jelenlegi helyzet persze nem képezhet alibit a rossz produkcióra, főleg úgy, hogy a klub minden eszközzel azon van, hogy visszaszerezze az elvett egységeket, s hogy ismét a bajnoki tabella élmezőnyében tartózkodhassunk. Úgy vélem, példa nélküli, hogy egy csapatot a szezon közben sújtsanak ehhez hasonló büntetéssel, mely azt eredményezte, hogy az egyik nap még a harmadik helyen álltunk, másnap pedig már a kiesőzónához közelítünk. Most lépésről lépésre kell haladnunk, hogy a végső döntéstől függetlenül a lehető legjobb helyezést érjük el az olasz pontvadászatban, miközben a Coppában egyedül a győzelem lehet a cél" – összegzett Allegri.