Riccardo Mancini: "A Monza sokkal gyorsabban játszott, mint a Juventus"

riccardo_mancini.jpgA DAZN újságírója, Riccard Mancini a Juventus Monza elleni 2:0-ás vereségét követően a Radio Bianconera adásában  elmondta, hogy Ő személy szerint mit látott az említett mérkőzésen. Mint kiemelte, hatalmas volt a sebességkülönbség a két együttes között, és nem a Zebrák javára. Az elhagzottak magyarra fordítását az lábbiakban olvashatjátok:

"Úgy láttam, hogy a Juventus szinte csak egyhelyben állt, miközben a Monza két-három sebességfokzattal gyorsabban játszott. A vezérektől, mint Paredes és Di María, másra volna szükség. Egy ilyen mozgékonyan és kiválóan játszó csapat ellen a Juventus nem játszhat így, ilyen taktikával. Nem igazán tudom eldönteni azt, hogy mentálisan, vagy fizikálisan vannak gondok a csapatnál. Ezzel a taktikával több dinamizmust vártam volna, ami azonban nem valósult meg. Próbáltak játszani, cseleztek, de ennek ellenére nem voltak meg a lehetőségek, és a megfelelő mozgások sem a középpályások részéről. Több támogatást vártam elöl Rabiot-tól, Kostić pedig távol állt attól, hogy megfékezze Ciurriát. A második félidőben egy kicsit feljavult az Öreg Hölgy játéka, de a támadások továbbra is káoszba fulladtak, és ennek nem a stratégia volt az oka, hanem a futballisták pillanatnyi bizonytalankodásai hozták ezt az eredményt."

"Nagyon is. Próbálok azonosulni a játékosokkal, akik nem tudják, hogy tulajdonképpen miért is küzdenek, és mi kell ahhoz, hogy ma pontot szerezzenek. Ez elkerülhetetlen. Lehet, hogy megpróbálják elszigetelni magukat, de ha nem tudod, hogy miért küzdesz, akkor ez a gondolat rombolást hoz magával. Az Atalanta ellen a büszkeség volt látható  a csapaton a kialakult szituációra való reakcióként, de ez önmagában kevés. A Monza ellen egy olyan teljesítmény volt terítéken, ami nagyon távol állt a nyolc egymást követő győzelemtől. Most mentálisan nagyon törékenynek tűnik a Bianconeri." -válaszolta arra a kérdésre Mancini, hogy mennyire érinthette meg a csapatot a tőkenyereségi ügyből adódó büntetés.