Allegri: "Botrányos első félidőnk volt"

image_2023-01-29_185206718.pngA plusvalenza-ügytől függetlenül is hatalmas blamát jelent a Juventus számára a Monza ellen hazai pályán 2-0-ra  elveszített mérkőzés, mely talán az ősszel elvesztett odavágótól is nagyobb meglepetést jelent. Ezzel egyúttal az a szégyen esett meg a csapattal, hogy a friss feljutótól oda-vissza kikapott, úgy hogy még gólt sem tudott rúgni, ráadásul a mai napon is igen csekély nyomást volt képes helyezni a vendégek kapujára, még abban a szakaszban is, amikor már kétgólos volt a hátrány. A mérkőzést követően Allegri nyilatkozott a DAZN munkatársainak, aki nem fogta vissza a kritikákat ezúttal.

"Nem emlékszem, hogy volt-e valaha ennyire rossz első félidőnk, mint a mai, és erről beszélni kell. A második félidőben feljavultunk, de felelősséget kell vállalnunk a teljes mérkőzésen nyújtott teljesítményünkért." - kezdte nyilatkozatát Allegri.

"Miliknek problémája akadt a hajlító izmával, így őt egy időre elveszítettük. Az Atalanta elleni mérkőzés igen különös volt, de ha a statisztikákra nézek, azt látom, hogy az elmúlt három mérkőzésből 1 pontot szereztünk, és 10 gólt kaptunk, néhányat nagyon könnyelműen adva az ellenfélnek, különösen a mai napon. Nem szabad, hogy bedobásból gólt kapjál, kínosan könnyen jutottak át rajtunk. Csiga-lassúak voltunk, még érdemben reagálni sem voltunk képesek az első kapott gólra, melyet utólag visszavontak, de annak mindenképp jelzés értékűnek kellett volna lennie. Sok hibát vétettünk, és nem volt meg a kellő mentalitásunk sem, a hozzáállás viszont változott a második félidőre."

A klub fellebbezni fog a 15 pontos büntetés ellen, azonban a toszkán szakvezető szerint nem szabad ezzel foglalkozni. Ha a büntetés nem enyhül, akkor a Monza ezzel megelőzte a Juventust. "Tudatában kell lennünk annak, hogy jelenleg ez az elfoglalt helyünk a tabellán, nem a 38 pont, amit a pályán megszereztünk. Jelenleg 23 pontunk van, e szerint is kell viselkednünk, tehát a mai vereséget követően dolgoznunk kell a helyzeten, amiben most vagyunk. Minden mérkőzés döntő jelentőséggel bír, ki kell kászálódnunk az örvényből amilyen gyorsan csak lehet. 1 pontot szereztünk 3 mérkőzés alatt, ez nem történhet meg. Egészen mostanáig veretlenek voltunk hazai pályán. A Monza egy jó csapat, de egyszerűen nem szerezhetnek ilyen könnyen gólt ellenünk."

A mérkőzést követően viszonylag hosszú idő volt, amíg Allegri mikrofon elé állt, mi volt ennek az oka? "Elmondtam a srácoknak ugyan azt, amit most itt is." - zárta mondandóját a szakvezető.