Allegri: "Pogba és Vlahović elérhetők holnap, Chiesának pihennie kell"

allegri_monza.pngVasárnap 15:00-kor fogadja a Juventus hazai pályán a Monza együttesét a Serie A következő fordulójában. A fekete-fehér együttes előző héten izgalmas 3-3-as döntetlent ért el az Atalanta ellen, míg a Biancorossi 1-1-et játszott a Sassuolóval, hazai pályán. Massimiliano Allegri fiainak van törleszteni valójuk, hiszen az odavágón meglepetésre 1-0-ra kikaptak a friss feljutótól, tovább mélyítve ezzel az év eleji mentális gödröt. A kupában már sikerült visszavágni, hiszen többek között Chiesa gyönyörű góljának köszönhetően győzött a Bianconeri 2-1-re, a bajnokságban is óriási szüksége van a 3 pontra a Zebráknak, ha a 15 pontos büntetés ellenére is oda szeretnének érni az európai kupát érő helyek egyikére. A találkozó előtt természetesen Massimiliano Allegri szakvezető a sajtó rendelkezésére állt, aki többek között beszélt a sérültek helyzetéről, illetve a lehetséges formációkról.

Milyen állapotban fog a Juventus a mérkőzésre érkezni?

Massimiliano Allegri: Úgy érkezünk meg, hogy az előző fordulóban csak 1 pontot gyűjtöttünk. Tudjuk, hogy az elmúlt 2 mérkőzésen 8 gólt kaptunk, fejldődnünk kell e tekintetben. Az első 17 mérkőzésen mindössze 7 gólt kaptunk, utána 2 mérkőzés alatt 8-at. Ha a kupa-fordulót is beleszámoljuk, akkor 9 kapott és 6 rúgott gól az elmúlt 3 mérkőzésen. Meg kell találnunk a régi formánkat. Való igaz, hogy a futball különös tud lenni olykor, melyre ezek az esték is példaként szolgálnak, de mindenképp fejlődnünk kell. Holnap a Monzával találkozunk, egy olyan együttessel, mely jó futballt játszik, több kezdőszintű játékosuk lesz a pályán, mint a kupamérkőzésen, fontos, hogy visszataláljunk a győztes útra.

Beszélt John Elkannal? Sikerül szerződést hosszabbítani?

MA: Beszéltem Elkannal, de nem beszéltünk a hosszabbítás ügyéről. A csapat jelenlegi helyzetéről volt szó, illetve most csakis a bajnokságra szabad fókuszálnunk. 4 hónapunk maradt, hogy elérjük a kitűzött céljainkat.

Pogba és Vlahović elérhetők lesznek holnap?

MA: Igen, holnap Pogba és Vlahović is elérhetők lesznek. Chiesa viszont nem, mivel fáradtságot érzett a műtött lábában. 10 hónap elteltével ez megörténhet, 2 nap pihenés szükséges neki, így a Lazio elleni kupameccsen már pályára léphet. Cuadradónak problémája van az ülőidegével, Bonuccinak még időre van szüksége. Pogba és Vlahović viszont elérhetők, akárcsak De Sciglio.

McKennie elérhető lesz?

MA: Semmiképp, hiszen az átigazolási hírek középpontjában áll. Úgy gondolom a klub már megegyezett mással vele kapcsolatban, ezért értelmetlen dolog lenne pályára küldeni.

Formációbeli változás várható holnap?

MA: Nehéz lesz holnap, hiszen Cuadrado és Chiesa sem elérhetők. Nem valószínű a változtatás, hiszen 38 pontunk van, és folytatnunk kell az utunkat. Amikor ott leszünk a mérkőzés előtt, ha úgy ítélem meg helyzetet, változtatni fogok, ezzel nem lenne probléma.

Hogy látja a csapatot?

MA: Mindenkitől el kell izolálnunk magunkat, márcsak azért is, mert az az elvárás felénk, hogy játszunk és nyerjünk. Koncentráltnak kell maradnunk. Szükségünk van az eltökéltségre és a bosszúvágyra, mivel az elmúlt 2 mérkőzésen mindössze 1 pontot gyűjtöttünk. Meg kell erősítenünk a pozíciónkat és eredményeket kell elérnünk, ez vihet csak minket előre. A bajnokság első fele véget ért, tehát 19 mérkőzés van még hátra, tehát annyi pontot kell szereznünk, amennyit csak lehetséges. Tudjuk, hogy holnap nehéz mérkőzés vár ránk, a Monza jó munkát végez.

Ki játszik majd a jobb oldalon? Érkezik erősítés a Mercato alatt?

MA: Nem érkezik új játékos a piacról. Ha McKennie távozik, a jobb oldalt Cuadrado, De Sciglio fogja betölteni és Soulè is bevethető ott, melynek következtében formációt lehet váltani. Fontos, hogy az összes játékosunk felépüljön. 

Min dolgozik hétköznaponként, hogy javuljanak az eredmények?

MA: 38 pontot szereztünk a pályán. Ezt kell tudatosítanunk, hogy 38 pontot szereztünk. Folytatnunk kell a munkát, mögöttünk pedig egy erős klub áll, mely azon dolgozik, hogy megvédje magát. A pályán is meg kell védenünk magunkat, mégpedig támadással, hogy pontokat gyűjtsünk.

Pogba és Vlahović hogy érzik magukat?

MA: Jól vannak, legutóbb a második teszten is túl voltak. Vlahović kissé jobb állapotban van, mint Paul fizikális szempontból, de Pogba is sokat fejlődött az elmúlt napokban. Ha egy játékost a keretbe nevezünk, az azt jelenti, hogy képes a játékra. Természetesen még nem képesek 60 percet játszani, de 30 percre mindenképp pályára lehet már küldeni őket. 

Paredes pályára lép?

MA: Paredes jó meccset játszott a Monza ellen a Kupában, tehát holnap is pályára léphet, mivel egy olyan időszak elé nézünk, amikor három naponta játszani fogunk.

McKennie esetében valóban azt mondta, hogy megegyeztek a klubok?

MA: Egyeszség a klubok között, igen, azonban nem tudom, hogy tényleg megvalósul-e az üzlet. Ő egy olyan játékos, aki jelenleg a piacon van, tehát nem lenne helyes dolog nevezni holnapra.

Ön szerint eltorzult idén a bajnokság?

MA: A véleményemnek nem sok jelentősége van. Sokkal több értelme van a pályára koncentrálni. A Monza ellen jó eredményt kell elérnünk, egyúttal a szurkolók segítségére is szükségünk lesz, sokkal jobban össze kell kovácsolódnunk, szikla szilárd egységet kell hogy alkossanak a klub, a csapat és a szurkolók. A lehető legjobbat kell nyújtanunk. Ne felejtsük el, hogy még az Európa Liga és az Olasz Kupa küzdelmeiben is érdekeltek vagyunk, csütörtökön is nehéz mérkőzés vár ránk. 

Mit gondol képesek lesznek 50 pontot szerezni a szezon második felében?

MA: Nem tudom. Ön gondolta volna, hogy ennyi hiányzóval a csapat képes 38 pontot szerezni? Jól zártuk a szezon első felét, mivel ennyi pontot szereztünk, és sok fiatal játékos megmutatta magát az első csapatban, tehát mindig van valami pozitívum a negatívumok között. Mindannyian tudunk beszélni, a most pályára lépőkre most még nagyobb felelősség hárul, mert jobbnak kell lennünk, hogy pontokat gyűjthessünk.

Gondolkozott már azon, hogy hozhatja felszínre teljesen a támadópotenciált?

MA: Azon gondolkodtam, hogy három naponta mérkőzések várnak ránk, melyet megfelelően kell menedzselni a cserék által, hogy előnyt tudjunk ebből kovácsolni. Minden a csapatmunkán múlik, illetve a csapat saját magába vetett hitén, miszerint képesek valami különlegeset végrehajtani és képesek jól szerepelni a bajnokságban, illetve bejutni két kupadöntőbe.

Ki fog holnap a jobb oldalon játszani?

MA: Nem fogunk nagy változtatásokat eszközölni holnap, de ez nem jelenti, hogy így maradna a jövőben is.