Fagioli: "A legnagyobb álmom Bajnokok Ligáját nyerni a Juventusszal"

image_2023-01-23_213209521.pngSok örömük nem származott eddig a juventinóknak az idei szezonból, fennáll a lehetősége, hogy újra romokból kell majd felépíteni a klubot. Ez természetesen a keret radikális átalakítását is jelentheti, és egyre hangosabbak azok a vélemények, miszerint sokkal nagyobb teret kell adni a fiataloknak, ahelyett, hogy kiöregedőben levő sztárokat hozzon a vezetőség horribilis fizetésekért. Ezen játékosok egyik képviselője lehet Nicolò Fagioli, aki a csapat fiataljai közül eddig a legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtotta az első csapat tagjaként. Az ifjú reménység a Juventus hivatalos Twitch-csatornáján adott interjút, és beszélt többek között az Atalanta elleni döntetlenről, a klubot ért büntetésről, valamint arról, hogy nem sokon múlt, hogy gyermekkorában a Bianconeri egyik történelmi riválisa szerződtesse le.

Mit gondolsz az Atalanta elleni mérkőzésről?

Fagioli: Sajnáljuk, hogy nem sikerült megverni az Atalantát, különösen a második félidő első 5 perce volt fájó. Végül azonban sikerült egy pontot szereznünk, ez pedig jó jel a csapat számára. Boldog vagyok a pillanat miatt, amiben élek, nyolc győzelmünk volt zsinórban, aztán jött a végállomás a Napoli ellen. Örülök a személyes aspektusoknak is, folytatnunk kell az utat, amit elkezdtünk. 

Mit gondolsz a pontlevonásról? 

F: Nem számítottunk 15 pontra. Nem tehetünk mást, mint kimegyünk a pályára, és megpróbáljuk kiharcolni a Bajnokok Ligája helyezést. A vezetőség küzd azért, hogy visszavonják a büntetést, azt kérték tőlünk, hogy maradjunk nyugodtak, és még nagyobb szenvedéllyel lépjünk pályára.

Mesélnél a Lecce elleni gólodról? 

F: Elképesztő érzés volt, az egy csodálatos hét volt számomra. Pályára léptem a PSG ellen, majd az Inter ellen is betaláltam, amiről mindig is álmodtam kiskorom óta, ugyanis az Inter a mi történelmi riválisunk. Hónapokig nem játszottam sokat, ez volt az egyik első tapasztalatom a nagyokkal. Ez nem könnyű, mert sok bajnok alkotja a csapatot, a gól azonban megváltás volt nekem és a csapatnak egyaránt. Egy nagyon nehéz mérkőzés volt.

Mit jelent Danilo számodra, illetve a csapatnak?

F: Példakép nekem és a csapatnak egyaránt. Hatalmas karizmával rendelkezik, mindig van néhány szava a csapattársakhoz. Mindig támogatott engem már Pirlo idején is, nagyon nagyra tartom őt emberileg, emellett egy fantasztikus játékos is egyben. 

Mi a legnagyobb álmod?

F: A legnagyobb álmom megnyerni a Bajnokok Ligáját a Juventusszal. Ezt követően a bajnokság megnyerése, remélem hamar valósággá válik.

Mesélj kérlek a Juventushoz érkezésed körülményeiről! 

F: A Piacenzánál voltam abban az időben, majd átmentem a Cremoneséhez, azt követően pedig az Internél voltam próbajátékon. Majdnem oda is szerződtem, azonban jött Gigi Milani és minden megváltozott. Milani hozott a klubhoz, gyakran beszélek vele és sok tanácsot ad. Nagyon sokra tartom őt.

Mi a véleményed a Juventus ifjúsági szektoráról?

F: A Juventus ifjúsági akadémiáján lenni sok szempontból segít neked, és sok mindenre felkészít. Utána az U23 volt a csúcs sok játékos számára, sok profi játékoshoz kezded hasonlítani magad, akikkel nem találkozol a Primaverában. Ezt követően a Cremonesénél eltöltött időszak is sokat segített a Serie B-ben. Nagyon értékés volt számomra az a kölcsönidőszak, egy erős csoport tagja voltam Pecchiával az élen, akit már a Juventusnál ismertem. Az egy olyan csapat volt, mely azért lépett pályára, hogy megnyerje a bajnokságot.

Milyen a viszonyod az edzővel?

F: Nagyon boldog voltam, amikor említést tett rólam, nagyon nagy élmény volt azon a túrán a csapattal tartani. Emlékszem, még a Primaverában játszottam, amikor hallottam a szavait.

Mit tanácsolnál a fiataloknak?

F: Azt javaslom, kevesebb időt töltsenek a telefonjukkal és többet játszanak a pályán, amikor még fiatalok, mert a bajnokok ekkor születnek.

Mi a helyzet a válogatottal?

F: A válogatottnál való debütálásom leírhatatlan érzés volt, gyönyörű volt, amikor először labdához értem a mellkasommal. Az álmom, hogy 2026-ban kijussunk a világbajnokságra, talán meg is nyerni azt, de hosszú még az út, én azonban mindent bele fogok adni.

Hogy vélekedsz a bajnokságról?

F: Nagyon magas a színvonal, nincs könnyű mérkőzés, láthattuk Cremonában is például. Ha nem teszel bele nagy intenzitást, és nem rohansz az ellenfelek ellen, szenvedni fogsz. A különbség a Serie B-hez képest a labda sebessége és a technikai különbség, intenzitás a Serie B-ben is van.

Mi a véleményed Di Maríáról?

F: Egy fenomén, aki más kategóriát képvisel. Megtiszteltetés látni őt a pályán, alig várom, hogy neki passzolhassam a labdát. A pályán kívül is fantasztikus, teljesen átlagos, viccelődik és nevet. Örülök, hogy sikerült világbajnokságot nyernie.

Ki a példaképed?

F: Gyermekként Del Piero volt, majd Dybala.

Kivel jössz ki legjobban a csapattársak közül?

F: Mindenkivel, de természetesen többet beszélek az olasz társakkal nyelvi okokból, de nagyon jó viszonyom van Di Maríával és Paredesszel is. Olaszul beszélünk egymással, olykor Soulé is szokott segíteni a fordításban, ha szükséges. 

Mesélnél a mezszámodról?

F: A 21-es már foglalt volt, ezért a 44-es jutott. Viselném-e Marchisio 8-as mezét, és lennék-e a csapat kapitánya? A 8-ast nem, a 10-es mezt talán. Túl korai még erről álmodni.

Február 12-én van a születésnapod pályára lépnél a Fiorentina ellen?

F: Bízom benne, hogy nyerünk, talán gólt is szerzek, szeretnék fejjel gólt szerezni. Ez az egyik gyenge pontom, még az ifjúsági csapatokban sem sikerült gólt szereznem így.