Landucci: "A Juventusnak kötelessége mindig a maximumot nyújtani"

marco_landucci.jpgMint ismert, a Juventus tegnap este a Monza ellen lépett pályára, és 2-1-es sikerrel továűbbjutott Olasz Kupa sorozatban A mérkőzést követően a Massimiliano Allegrit eltiltás miatt helyettesítő Marco Landucci megtartotta ilyenkor szokásos nyilatkozatát TuttoJuve újságírói előtt. A tréner szavait az alábbiakban olvashatsátok:

Elégedett a csapat ma esti teljesítményével?

"Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen a Coppa Italia kupasorozat fontos számunkra. Egy jó mérkőzésen vagyunk túl, még úgy is, hogy a Monza találata elkerülhető lett volna. Sok játékosunk kapott ma játéklehetőséget, megmutathatták, mekkora segítséget jelentenek a csapatunk számára. Chiesa és Di María pályára lépésével láthattuk, mekkorát javult a támadójátékunk, milyen minőséget jelentenek."

Ön szerint van esélye a Juventusnak a Coppa Italia győzelemre?

"A Juvénak kötelessége minden versenyen a maximumot nyújtani. A csúcsra szeretnénk jutni, ugyanúgy, mint bármely más kiírásban, aminek részesei vagyunk."

Ön szerint érzi a felelősséget az új vezetőség?

"Szeretném megemlíteni Agnelli elnököt, Nedvedet és Arrivabenét, hiszen ők nagyon sokat adtak azért, hogy a Juventus sikeres együttes legyen. Egyúttal üdvözlöm az új vezetőséget. Mindig is nyugodtak lehettünk, hiszen az Öreg Hölgyre mindig is a nyugodtság jellemző, a többiről majd a vezetők gondoskodnak. Nekünk mindig nyugodtnak kell maradnunk. A pénteki nap után nem volt könnyű az újrakezdés, és most pihenni fogunk. Vasárnap azonban megyünk tovább, amikor is egy nehéz mérkőzés vár ránk az Atalanta ellen."

Mennyire volt fontos Chiesa gólja?

"Egy egy éves kényszerszünetet követően rendkívül fontos volt neki, nagyon nehéz időszak volt ez számára, mivel volt néhány visszaesése a felépülése alatt, de rengetegett dolgozott és most újra itt van. Már az Udinese ellen is nagyon fontos asszisztja volt, ami Danilo góljához vezetett. Nagyon örülünk az ő, és a többi srác teljesítményének egyaránt, Mivel ők jelentik a Juventus jövőjét."

Mi a helyzet a sérültekkel? Visszatérhet valaki közülük a vasárnapi mérkőzésre?

"Ugyan barátságos meccset már játszottak többen közülük, azonban kondíció tekintetében van lemaradásuk a többiekhez képest. Az a legfontosabb esetükben, hogy ne jelentkezzenek újabb egészségügyi prolémák. Jövő héten sor kerül még egy barátságos mérkőzésre, ahol pályára is léphetnek majd, de úgy gondolom, hogy a vasárnapi mérkőzés még túl korai lenne számukra. Talán Cuadrado némileg előrébb van a többiekhez mérten, már csak fizikai adottságaiból kiindulva is." -zárta gondolatait a Mester.