Danilo: "Nincsenek mentális problémák a csapatnál"

image_2023-01-14_113505833.pngTegnap este történelmi léptékű vereséget szenvedett a Juventus Nápolyban a soron következő forduló nyitómérkőzésén. Az 5-1-re végződött mérkőzés egyben azt is jelenti, hogy a Zebrák 10 pontra kerültek a listavezetőtől, akik - habár még csak a bajnokság felénél tartunk - hatalmas lépést tettek afelé, hogy elhódítsák a bajnoki címet. A játékosok részéről Danilo állt a DAZN mikrofonja elé, hogy kifejtse gondolatait a történtekről. A brazil védő szerint szó sincs mentális problémáról a csapatnál, de mindenképp szükséges levonni a tanulságokat a merkőzésből, hogy tovább lehessen építkezni.

DAZN: Tiétek volt a legjobb védelem, ma este azonban minden darabokra esett.

Danilo: A mérkőzés előtt sem voltunk fenomenálisak, de nem vagyunk esélytelenek sem. Ismernünk kell a saját értékeinket, illetve tudunk kell, hogy milyen csapatot alkotunk, ez a legfontosabb. Folytatnunk kell a megkezdett utat, tudva, hogy kik vagyunk.

D: Mondhatjuk, hogy inkább mentális probléma volt, vagy teljesítménybeli?

D: Mentális? Nem, szó sincs erről, nem szeretném ezt a dolgot többet hallani. Elmondtuk már sokszor erről a mentális dologról, hogy semmi köze az egész helyzethez, mivel már több alkalommal sikerült nyernünk idén nehéz helyzetekben is, és sikerült visszafordítani a dolgokat, szóval nem gondolom, hogy mentális problémáról lenne szó. Futballról beszélek, tudjuk, hogy sok hibát vétettünk, ezért holnaptól kezdve ki kell elemeznünk a hibákat. Sokszor szóba került a mentális probléma kérdése, de bizonyítottuk már, hogy nincs erről szó.

D: Minden esetre a Napoli kétszer gyorsabbnak tűnt tőletek. Szembetűnő volt a különbség.

D: Ez is egy fontos eleme a játéknak, ez nem magától értetődő, az ő lábuk gyorsabban járt, mint a miénk. Ezen is dolgoznunk kell, emellett intelligensnek lenni, és megérteni, hogy a Napoli erős csapattal rendelkezik, és nyílt küzdelemben nem hagyhatjuk, hogy ezek az előnyök felszínre kerüljenek.

D: Hisztek még a Scudetto megnyerésében?

D: Ahogy mindig is mondtam - és nem fogok ezen változtatni -, hiszek abban, hogy mindenkiben megtalálható a megfelelő hozzáállás minden mérkőzésre. Nem engedhetjük el a Scudetto gondolatát, melynek a sorsa júniusban dől el az utolsó mérkőzésen, csakis ezzel a hozzáállással tudunk feljebb kúszni a tabellán, a végén meglátjuk mi történik. Természetesen a Juventus egy olyan csapat, mely mindig a bajnoki címre fókuszál, ezért meg kell értenünk mi történt, és holnaptól megváltoztatni a gondolatainkat, mert ez a klub megérdemli, hogy mi, játékosok mindent kiadjunk a pályán magunkból minden sorozatban, melyet újra kell kezdenünk csütörtökön.