Allegri: "Nem szabad depresszióba esnünk"

allegri_vs_napoli.jpgA Juventus ma este minden szempontból megalázó, 5-1-es vereséget szenvedett a Napoli otthonában, mellyel a déli együttes egyszerre vetett véget az Öreg Hölgy győzelmi-, valamint kapott gól nélküli sorozatának, s állította vissza a közte, illetve a torinóiak között lévő, tízpontos különbséget a tabellán. A kiábrándító összecsapást követően Massimiliano Allegri is az olasz média kamerái elé állt, hogy értékelje a látottakat, kijelentve, hogy a kudarc mindig fájó egy csapat számára, azonban a Bianconerinek még most sem szabad kétségbe esnie. 

"Először is szeretnék gratulálni a Napolinak, akik remekül futballoztak ma este. Ami minket illet, kissé kevés energiával játszottunk, ami főként az ellenfél góljainál mutatkozott meg. A Napoli egészen egyszerűen túlságosan jól játszott, ezért pedig semmit sem számított, hogy az első húsz percet követően még sikerült talpra állnunk az addig elszenvedett csapásokból. Ekkor ideiglenesen képesek voltunk feljönni 2-1-re, s még ezt követően is volt egy-két ígéretes lehetőségünk, mikor úgy éreztem, hogy akár egyenlíthettünk is volna, azonban a futball ilyen: néha nem számíthatunk előre a később bekövetkező eseményekre" – fogalmazott a DAZN-nak. 

"Általában minden szezonban akad egy-két olyan találkozó, mikor az ellenfél akár mindegyik lövéséből is képes lenne gólt szerezni, mert egyszerűen így jön ki a lépés. Elég csak megtekinteni a Partenopei harmadik találatát, amit egy szögletrúgás utáni lapos lövésből szereztek ellenünk. Ez egyértelműen az energiahiánnyal magyarázható, ezt a helyzetet pedig mihamarabb meg kell oldanunk: fel kell ébrednünk a mostani sokkot követően, erőt kell gyűjtenünk, s újra munkába kell állnunk. A bajnokság még rendkívül hosszú, így tehát a továbbiakban is számos pontot szerezhetünk meg, a ma esti meccsel viszont nem tudtunk mit kezdeni, amit nem is lenne szabad tagadnunk. 

Nem mondanám, hogy ez karrierem legfájóbb kudarca, mivel minden vereség súlyos. Vannak olyan vereségek, melyek teljességgel megérdemeltek, s olyanok is, melyek nem, a mai azonban kétségkívül az előbbi kategóriába tartozik, még azzal együtt is, hogy alacsony szintű leterheltséggel és energiaszinttel érkeztünk meg a pályára. Vannak olyan összecsapások, mint a ma esti, mikor állandóan fennáll annak a veszélye, hogy gólt kapunk, ebben pedig természetesen némi balszerencse is közrejátszik, például a Napoli második találata előtt, mikor a játékszer rendkívül rossz helyre pattant tovább Gleison Bremer lábáról. Fortuna teljességgel kiszámíthatatlan, hiszen néha melletted áll egyes kulcspillanatokban, néha pedig ellened dolgozik. 

Ma este megvolt bennünk az erő ahhoz, hogy a szépítést követően az egyenlítés is összejöjjön számunkra, ám nem így történt, ennek fényében pedig a végeredmény abszolút jogos és megérdemelt. Ennek ellenére nem szabad hagynunk, hogy ez lehangoljon bennünket, mivel korábban nyolc győzelmet arattunk egymás után, most pedig már csak vissza kell térnünk a helyes útra, amit rögtön meg is tehetünk a csütörtöki Coppa Italia-meccsen, illetve az ezt követő bajnokin. 

A védelemben elég komoly hibákat vétettünk, ám egy ilyen rangadón nehéz megőrizni kapunk érintetlenségét. Úgy gondolom, hogy a Serie A éllovasa ellen nem akkora tragédia néhány találatot kapni, főleg úgy, hogy a déliek teljes mértékben megérdemlik az általuk betöltött pozíciót, tekintve, hogy jelenleg már tíz pontos előnyük van a riválisokkal szemben. Nekünk az a feladatunk, hogy tovább dolgozzunk és fejlődjünk, miközben minél hamarabb vissza kellene kapnunk a jelenleg még sérült játékosokat is. Mint mindig, most is meg kell látnunk a pozitívumokat az alapvetően negatív helyzetben. Nem szabad elkeserednünk és depresszióba esnünk, mivel az előttünk álló út még nagyon hosszú, a mi feladtunk pedig az, hogy mindent megtegyünk a minél sikeresebb szereplésért. 

Elismerem, hogy ma este túlságosan mélyen játszattam Federico Chiesát és Filip Kostićot, ám néhány perc múlva rájöttem, hogy fel kell cserélnünk az olasz és Weston McKennie szerepkörét, s akkor előrébb tolhatjuk két szélsőnket. Amikor a dolgok rossz irányba tartanak, még az alapvető feltételek sem nekünk kedveznek, ennek dacára viszont egyértelműen a mi felelősségünk, hogy ma este nem tudtunk olyan energiaszintet képviselni, mint amilyenen a Napoli állt. Sajnálom, hogy Andrea Agnelli utolsó, elnökként megtekintetett mérkőzése éppen ez a találkozó volt, ám most már ideje továbblépnünk, s a célok elérésére gondolnunk" – összegzett a tréner.