Tardelli: "A pénteki meccs nagy jelentőséggel bír"

tardelli_on_scudetto_race.jpgAz egykori ikonikus Juventus-játékos, Marco Tardelli a minap hosszabb értékelést adott a La Gazzetta dello Sportnak a szezon jelenlegi állásával kapcsolatban, leszögezve, hogy bár a bajnokság elsődleges favoritjának továbbra is a Napoli számít, egyáltalán nem ördögtől való gondolat, hogy a Bianconeri is visszakapaszkodhat majd a versenybe, melyre főleg akkor kerülhet sor, ha a torinóiak vereséget mérnek a déliekre a két gárda pénteki összecsapásán. 

"Nem kérdés, hogy még mindig a Napoli a Scudetto legfőbb esélyese. 44 szerzett pont mellett ki ne lenne az? Egy olyan vereség, mint az Inter elleni, minden együttesnél benne van a pakliban, ám a déliek a Samp ellen már ismét jó teljesítményt nyújtottak, főleg a második félidőben: nyugodtan és célratörően játszottak, amit Milánóban nem tudtak megvalósítani. Ennek ellenére természetesen nem volt igazuk azoknak, akik korábban arról beszéltek, hogy a csapat már most megnyerte a bajnoki címet, mivel ezt január elején senkiről sem lehet kijelenteni" – fogalmazott a lap munkatársának. 

"A Juventus ismét egy kemény ellenfél lesz, mivel egy olyan alakulat, mely zsinórban nyolc győzelmet aratott, ráadásul kapott gól nélkül, egyértelműen masszívnak és magabiztosnak mondható. Nem tudom, hogy ez a produkció elég lenne-e ahhoz, hogy a Bianconeri aranyérmes legyen a szezon végén, viszont az a visszatérés, amit a keret produkált, minden szempontból imponáló. Egyelőre persze mind a Napoli, mind pedig az AC Milan jobban játszik, mint az Öreg Hölgy, a Zebrák részéről tehát még mindig szükség lenne egy igazán nagy dobásra. 

A védelem és annak játékosai természetesen nagyon fontos szerepet töltenek be egy gárdánál, viszont a kapott gól nélküli meccsek azt mutatják, hogy a Juventusnál a középpálya is hatékonyan működik az utóbbi időszakban, ami egyáltalán nem volt jellemző az elmúlt néhány szezonban, szervezettség tekintetében legalábbis biztosan nem. Ha a Juventusnak sikerült kieszközölnie egy ilyen feltámadást, semmi sem lehetetlen, ám ahhoz, hogy Scudettóról beszélhessünk, a csapatnak nem elegendő megtalálnia a helyes utat: eleve nem lett volna szabad rátérni a rossz nyomvonalra. 

A támadóhármas gondolatával bizonyára érdemes lenne eljátszani, ugyanakkor figyelembe kell vennünk a tényt, hogy a Di María-Chiesa-Vlahović sorból előbb-utóbb biztosan megsérülne valaki. Talán leginkább az argentinnak okozna problémát, hogy ilyen sok meccset játsszon egymás után, ám a szerb játéka sem lenne mindig biztosított. Dušan és Federico alapvetően kiváló társai és kiegészítői lehetnének egymásnak, főleg akkor, ha mögöttük Paul Pogba osztogatná a labdákat, ami miatt nagyon várok a pillanatra, amikor a center és a középpályás is 100%-os állapotban lesznek. Addig viszont csodálattal figyelem Arek Miliket is, aki a rá szabott vezérszerepben egyelőre kiválóan teljesít. 

Amikor egy csapat képes megtalálni az addig hiányzó egységet a nehéz percekben, általában sokkal jobbá válik, Max Allegri igazi erősségét pedig az ilyen szituációk helyes kezelése jelenti. 2016-ban egyszer már előfordult, hogy a Bianconeri pocsék formában kezdte a bajnokságot, s tetemes lemaradást halmozott fel a riválisokkal szemben, végül azonban mégis sikerült talpra állnia. A pénteki meccs a Scudetto szempontjából is nagy jelentőséggel bírhat, elvégre ha a Juve kikapna, akkor szinte biztosan kiírná magát az aranyéremért folyó harcból, ha viszont győztesen kerülnének ki a mérkőzésből, talán még inkább elhinnék, hogy a végső siker is az övék lehet, mellyel párhuzamban ellenlábasaik önbizalomszintje kissé lecsökkenhetne" – zárta szavait Tardelli.