Chiesa és Rugani szavai a meccs után

chiesa_vs_udeinese.jpgA tegnapi, Udinese elleni elleni mérkőzést követően Max Allegri mellett két, a győzelemben fontos szerepet játszó labdarúgó, Federico Chiesa és Daniele Rugani is az olasz sportsajtó kamerái elé állt, hogy értékelje a látottakat, nyilatkozataikban pedig személyes szempontjaik mellett beszéltek a csapat kollektív céljairól, s természetesen Gianluca Vialliról is. 

"Az első gondolatomnak természetesen Gianluca Vialliról kell szólnia, aki egy nagyszerű ember volt, s szerencsésnek érzem magam amiatt, hogy találkozhattam és együtt dolgozhattam vele életem során. Nagy hálával tartozom neki mindazért, amit adott nekünk, mivel ő valóban az igazi bajnokok sorát erősítette, ám elsősorba emberként volt csodálatos. Az Európa-bajnokságon egy extra játékost, egy plusz segítséget jelentett számunkra. Nagyon erős érzelmek dúlnak bennem, s most talán órákig is képes lennék beszélni arról, hogy milyen kivételes egyént veszítettünk el. Ez a győzelem mindenképpen az övé" – jelentette ki a DAZN munkatársának. 

"Az elmúlt hetekben sajnálatos módon ki kellett hagynom tizenöt napnyi edzőtábort és a felkészülési meccseket, azóta viszont igyekszem a legjobbamat nyújtani, s mindenben a mester rendelkezésére állok. Nem tagadom, hogy kissé le vagyok maradva a többiek által követett edzéstervhez képest, azonban minden nap próbálok tenni a hátrány csökkentéséért. A pályán bárhol képes vagyok felbukkanni, s bár talán még Danilo számára is váratlan volt, hogy a bal szélről adtam be a labdát, a gólja után szinte rögtön mondtam neki, hogy jöjjön csak ide, és öleljen meg. Ő a másik irányba futott, de később biztos megteszi majd. 

A 2022-es esztendő elképesztően nehéz volt számomra, ám sikerült magam mögött hagynom az ott történteket. Most teljes mértékben a futballra koncentrálok, és még keményebben dolgozom annak érdekében, hogy visszatérjek arra a szintre, ahol korábban álltam, hiszen ezzel én is segíthetek a Juventusnak közös céljaink elérésében. A szezon ugyancsak rosszul indult együttesünknek, de mostanra sikerült meglelnünk a helyes utat. Max Allegri mindig arról beszél, hogy magasabbra kell tennünk a lécet, én pedig teljes mértékben osztom nézeteit: természetesen jó, ha nyerünk, s nem kapunk gólt, az pedig főleg, hogy ezt már nyolc meccs óta elmondhatjuk magunkról, de ennyi siker még mindig nem elég egyetlen címhez sem. Ha így akarjuk folytatni, akkor még magasabb szintet kell elérnünk" – zárta szavait az olasz szélső. 

rugani_after_udines.png"A ma esti egy rendkívül nehéz meccs volt számunkra, ám tudtuk, hogy mire kell számítanunk, hiszen mostanában sokszor játszottunk hasonló összecsapásokat. Nagy jelentőséggel bír, hogy képesek vagyunk együtt, csapatként szenvedni ezekben a pillanatokban, s hogy vért izzadva küzdünk a kapott gól elkerüléséért. Most az a legfőbb, hogy megtartsuk előnyünket a mögöttünk lévő riválisokkal szemben, s hogy még közelebb kerüljünk az előttünk helyet foglaló alakulatokhoz" – fogalmazott Daniele Rugani a DAZN kamerái előtt. 

"A Juve egyértelműen visszanyerte alapvető, eddig is meghatározó stílusát. Más idényekben is szembesültünk bonyolult szituációkkal, ám ekkor is össze tudtunk fogni, s együttes erővel megkerestük a megoldást, idén pedig ismét képesek voltunk megtenni ezt. A mester kiváló taktikai iránymutatást adott nekünk, valamint egységessé kovácsolt bennünket. Nem is lehet kérdés, hogy ebben a szellemiségben kell folytatnunk, elvégre a szezon még mindig elképesztően hosszú. 

A futballban vannak olyan dinamikák, melyekre nem lehet különösebb magyarázatot adni, ezért nem is tudnék arra válaszolni, hogy mi okozta az évad első hónapjainak rossz teljesítményét. Keretünket ugyanazok a nevek alkotják, s más téren sem történtek nagy változások, ami miatt ezek sem képezhetnek kifogást. Az ilyen dolgoknak nem igazán vannak különösebb okai, mindazonáltal már több alkalommal mentünk keresztül hasonló helyzeteken. Első torinói idényemben ugyanilyen rossz rajtot vettünk, ám mégis talpra tudtunk állni, mivel ezekben a pillanatokban a gárda összezár, a probléma megoldásával pedig fontos jelzést ad magának. 

Most már kizárólag rajtunk múlik, hogy ne veszítsük el azt, amit nemrég sikerült újra megtalálnunk, ez pedig voltaképpen csak mentalitás és motiváció kérdése. Az új hadrendnek köszönhetően ismét magunkévá tettük a kellő egyensúlyt, s készen vagyunk mindent megtenni egymásért, illetve a Juventusért. Boldog vagyok amiatt, hogy ma este ismét pályára léphettem, mivel mindig szeretnék tenni valamit a csapatért, ezt pedig szakvezetőnk is pontosan tudja, mivel nagyon különleges kapcsolatban állok vele, ami miatt tökéletesen érzi, hogy ha szüksége van rám, bátran támaszkodhat szolgálataimra. 

Kijelenthetem, hogy nem áll szándékomban elhagyni a Juventust, amit közöltem Allegrivel, valamint Lancuccival is. Ők ketten igen alaposan ismernek engem, mivel immár a hetedik éve tevékenykedünk együtt, ami elegendő idő volt ahhoz, hogy kitapasztalják tulajdonságaimat. A szakmai stáb tudja, hogy bármikor bevetésre kész vagyok. A mostani egy különleges szezon számomra, mivel sérüléseim gyakran meggátoltak abban, hogy pályára lépjek, ám még mindig sok meccsünk van hátra, én pedig remélem, hogy hozzátehetem majd a saját részemet a továbbiakhoz. 

Gianluca Vialli egy kivételes személy volt, aki nagyon sok mindent hagyott az emberekre, s elsősorban talán nem is játékosként, hanem egyénként. A telefonomon rengeteg, tőle származó tanácsot és bölcsességet őrzök képernyőképek formájában. Bár nem ismerhettem őt személyesen, úgy vélem, hogy azok, akik valaha találkoztak vele, kaptak tőle egy hatalmas pluszt, amit magukkal vihetnek az életük további részében. A róla szóló megemlékezés egy valódi adrenalinlöket volt, s azt hiszem, méltónak bizonyult az ő nagyságához. Úgy gondolom, hogy az olasz futballnak nagyon fog hiányozni egy olyan különleges ember, mint amilyen ő volt" – összegzett a védő.