Beharangozó – az Udinese elleni mérkőzés

udinese.pngA tegnapi nap legfontosabb, és sajnos legtragikusabb híre a Juventus szempontjából, hogy az utolsó Bajnokok Ligája-győztes csapat kapitánya, Gianluca Vialli elveszítette a legfontosabb mérkőzését, és 58 évesen elhagyta a földi labdarúgó pályákat, hogy a mennyei világválogatottban futballozzon tovább.  Csak néhány nappal élte túl a másik legenda, Pelé távozását, így két ikonikus gólvágóval él kevesebb közöttünk. Legyen nekik könnyű a föld. Ezen hírek mellett eltörpül az a tény, miszerint kedvenc csapatunk az Udinese ellen lép pályára ma kora este. A Cremonese elleni nagyon fontos, ámde ugyanannyira szerencsés győzelem a hetedik siker volt zsinórban, és a Napoli milánói vereségével így újra nyílt lett a bajnoki címért folytatott harc. A SPORT 2-n látható összecsapás helyszíne az Allianz Stadium lesz, a kezdés időpontja 18:00, és a sípot Matteo Marchetti fogja fújni. 

A spori nem egészen két évvel ezelőtt debütált az élvonalban, egy Genoa-Hellas meccsen, ami 2:2-es döntetlennel ért véget. Összesen 13 alkalommal vezetett a Serie A-ban, 59 sárga lapot adott ezalatt, egy pirosat és öt büntetőt. Az olasz rekordbajnoknak még sosem fújt találkozót, a kisebbik zebracsíkos csapatnak azonban már négyszer is. 50%-os a teljesítményük, hiszen két 1:1-es döntetlenen kívül egyszer nyertek, egyszer kikaptak. Természetesen ezt a párosítást ma bízták rá először. 

Az udinei alakulat a 8. pozícióban állomásozik a tabellán, 25 pontot gyűjtve, és a szezon első szakaszában nyújtott kiváló teljesítményüknek köszönhetően. Hat győzelmet is fel tudnak már mutatni ebben a pontvadászatban, de legutóbbi öt meccsükön csak négy döntetlent és egy vereséget könyvelhettek el.  Csapatuk értéke 138 millió euró, amiből Destiny Udogie egyedül 22 milliót tudhat magáénak. A gárda átlagéletkora 25,7 év, és 8 felnőtt válogatott játékossal bírnak. A legnagyobb nevek a keretükben a Juventusban is megforduló Roberto Pereyra, Gerard Deulofeu és az észak-macedón Ilija Nestorovski. 

A közös múlt 104 találkát számlál, 69 torinói győzelemmel, 23 pontosztozkodással és 13 Udinese sikerrel. A legtermékenyebb lövész Paulo Dybala 11 góllal. A legutóbbi 14 összecsapásból mindössze egyet nyert a Zebrette, emellett 11 piemonti diadal és 3 döntetlen a mérleg. Legutóbb hazai pályán született 2:0-ás Juve siker. 49 esztendős edzőjük, Andrea Sottil még a torinói gigász és Allegri mester ellen sem vezethette soha csatába övéit, ami nem meglepő, hiszen még sohasem iranyított első ligás csapatot. 2011-ben a Siracusa padján kezdte a szakmát. 

Ezzel szemben Max Allegri már 22 alkalommal vezényelt az Udinese ellen, és 12-6-4-es eredménysort tudhat magáénak. A Cagliari padján győzött ellenük, de aztán egy csúnya 6:2-es vereségbe is belefutott, a Milan élén jutott egy gólzáporos 4:4-es döntetlen is, a Zebrák trénereként aztán szintén 6:2-vel és 4:0-al is vágott már vissza. 

Nem kevesebb mint 7 játékosa szolgálataira nem számíthat a mester, hiszen Leonardo Bonucci, Marley Aké, Mattia De Sciglio, Juan Cuadrado, Kaio Jorge, Paul Pogba és Dušan Vlahović sem áll készen a bevetésre, míg a másik oldalon Adam Masina és Gerard Deulofeu nem bevethető. 

A Sky Sport Italia a következő kezdőcsapatot várja az összecsapásra: 

 varhato_kezdo_udinese.jpg