Allegri: "Nem szabad a Scudettóra gondolnunk"

allegri_in_juve_udinese.jpgA Juventus ma este egy, a hétközi Cremonese elleni meccshez kísértetiesen hasonló összecsapást tudott le az Udinese ellen az újév első hazai bajnokiján, ugyanis a fekete-fehérek csak Danilo kései találatának és Federico Chiesa parádés gólpasszának köszönhetően tudták begyűjteni a három pontot, tisztelegve ezzel a nemrég elhunyt Ernesto Castano és Gianluca Vialli előtt. A mérkőzést követően Max Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtó kamerái előtt, kijelentve, hogy fiai előtt most újabb nagy kihívás áll a Napoli személyében, ezen felül pedig értékelte egyes labdarúgók produkcióját is. 

"Ma este tovább haladtunk az általunk megkezdett úton, azonban még mindig magasabbra kell tennünk a lécet az általunk mutatott produkció szempontjából: Cremonában nem figyeltünk eléggé egyes helyzeteknél, amit most sikerült korrigálnunk, ám így is megengedtünk néhány lövést és veszélyes kísérletet az ellenfélnek. A második félidőben ismét jobb játékkal tértünk vissza a pályára, a meccs hajrájában pedig erőnléti és mentális tekintetben is az Udinese fölé kerekedtünk" – szögezte le a DAZN kérdésére. 

"Ahhoz, hogy meccseket nyerjünk, jól kell teljesítenünk technikai szinten. Ángel Di María ezúttal is rendkívüli dolgokat vitt véghez, Leandro Paredes pedig nagy stabilitást adott nekünk, ugyanakkor ha nincs meg bennünk az állandó önreflexió iránti vágy, a későbbiekben aligha leszünk ennél sikeresebbek. Most csendben kell folytatnunk a munkát, mivel ez a győzelem egy időre megszilárdítja helyünket az élcsapatok között.

Di María egy tizenöt napos szünetet követően tért vissza a tőle látható kiváló játékkal. Az argentin 70 percen keresztül futballozott magas szinten, ám nem csak őt emelném ki a mezőnyből, elvégre mindenki mással is elégedett vagyok. A srácok ma a szívüket-lelküket beleadták a meccsbe, miközben sérültjeink is a visszatérés felé tartanak, ami nagyon jó hír számunkra, ugyanis az ezt követő erőltetett menetben minden egyes kerettagunkra nagy szükségünk lesz majd. 

Alapvetően mind a labdával, mind pedig a labda nélkül arra fektettük a hangsúlyt, hogy minél eredményesebb támadásokat vezessünk, ám az első félidőben sokat kapkodtunk az ellenfél térfelén. A második játékrészben Weston McKennie mezzalaként futballozott, s ezen a poszton nagyobb nyomást tudott gyakorolni az Udinesére, amivel segítette akcióinkat is. Fabio Miretti egyelőre nem igazán találja a helyét ebben a szerepkörben, az amerikai viszont eltérő jellemzői miatt hatékonyabb volt itt, ám ezzel együtt persze tudtuk, hogy alapvetően sem lesz könnyű áttörni egy olyan erős és jól szervezett védelmet, mint amilyen a Zebrette hátsó alakzata. 

Paredes teljesítménye nagyon pozitív volt, főleg annak fényében, hogy Manuel Locatelli ma egy küzdelmesebb meccset hozott le, nagyrészt azért, mert Cremonében nem játszott jól, s azóta még nem volt képes folytonosságot nyerni. Paredes fontos alkotóeleme lehet ennek a csapatnak, ha képes lesz előremutató, progresszív passzokat adni a társaknak. Minden nap azt kérem tőle, hogy próbáljon meg kevesebb, oldalra irányuló átadással élni, s inkább törekedjen a labda feljátszására, hiszen annak ellenére, hogy egyelőre nem igazán láttunk tőle ilyen megoldásokat, képességei alapján ez abszolút elvárható tőle. 

A Napoli elleni mérkőzés egy gyönyörű este lesz számunkra. Nápolyban mindig jó érzés pályára lépni, már csak a ránk váró teltház miatt is. Nekünk egyszerre csak egy lépésen szabad gondolkodnunk, hiszen a Scudetto elsődleges favoritja továbbra is a déli együttes, míg mi arra törekszünk, hogy megszilárdítsuk helyünket a top4-ben. A léc emelése, melyről az előbb beszéltem, elsősorban azt jelenti, hogy fejlődnünk kell a védekezésben, s hogy jobb meccseket kell lehoznunk technikai szempontból. 

Federico Chiesa egy évvel ezelőtt súlyos sérülést szenvedett, ezért pedig, ha sokat játszik, könnyen érheti őt valamilyen izomprobléma. A szélső jól szállt be a meccsbe Cremonában, ma pedig azért tettem át őt a bal oldalra, mert a jobb szélen visszafogottabb teljesítményt nyújtott. Új posztján aztán két villanás is elegendő volt számára ahhoz, hogy győzelemhez segítsen bennünket. Teljesen normális, hogy Fedének némi időre van szüksége ahhoz, hogy ismét csúcsformába lendüljön. 

Jó érzés, hogy sokan már most a bajnoki cím titkos esélyeként tekintenek a Juventusra, ám nekünk egyelőre nem szabad ezzel foglalkoznunk. Ma este fontos győzelmet arattunk, s egy gyönyörű estét tudtunk le, amit különösen széppé tett, hogy méltóképpen emlékeztünk a hatalmas veszteséget jelentő Gianluca Viallira, s hogy teltház előtt játszhattunk. Nem szabad törődnünk az elvárásokkal, mivel a legfontosabb az, hogy továbbra is kitartóan dolgozzunk. A Milan és a Napoli még mindig előttünk állnak a tabellán, nekünk pedig jelenleg még a minimális célra, azaz az első négy hely valamelyikének elérésére kell összpontosítanunk" – összegzett a szakvezető. 

A mérkőzés összefoglalója: