FRISSÍTVE 16:28-kor – Mercato-hírek (január 5.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a január végéig tartó téli átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. január 5-ének legfontosabb hírei. 

00:00

  • Gianluca Di Marzio: A Juventus élénken érdeklődik a Spezia középhátvédje, Jakub Kiwior iránt, akit a klub játékosmegfigyelői a csapat tegnapi, Atalanta elleni meccsén is megtekintettek. A lengyel játékost alapvetően nem akarja elengedni gárdája télen, miközben a futballistát az RB Leipzig is figyeli, akik a várhatóan távozó Joško Gvardiol lehetséges utódját látják benne. 
  • Romeo Agresti: Kiwiort nagy erőkkel figyeli a Juve, a Zebrák scoutjai tegnap jelen voltak a Spezia Atalanta elleni megmérettetésén. 
  • Corriere Torino: A Bournemouth állítólag kész lenne egy megközelítőleg 40 millió eurós összeget ajánlani Weston McKennie-ért, ám a játékos nem lelkesedik az átigazolás ötletéért. Az amerikai szeretné egy magas szinten álló együttesben folytatni, amennyiben távoznia kell, ezért pedig olyan klubok ajánlataira vár, mint a Borussia Dortmund, a Chelsea, vagy a Tottenham Hotspur. 
  • Claudio Lotito: "Szeretnék beszélni Sergej Milinković-Savićcsal, a szemébe nézni, s megérteni, hogy miként tervezi a jövőjét, vagy hogy továbbra is elkötelezett-e a Lazio iránt. A szerb továbbra sem eladó, s egyáltalán nem beszéltem a Juventusszal egy lehetséges átigazolásról. Minden más csak pletyka."

15:54

  • HIVATALOS: A Juventus fiatal olasz játékosa, Hans Nicolussi Caviglia elhagyta a Südtirolt, s egy fél évre szóló kölcsön keretein belül csatlakozott az élvonalbeli Salernitanához. Az üzlet vételi opciót is tartalmaz. 
  • Romeo Agresti: Alex Sandro és Juan Cuadrado az idény végén várhatóan elhagyják majd a Bianconerit, mivel jelen pillanatban nincs kapcsolat a klub, illetve a két játékos környezete között, akik azonban a szezon végéig mindenképpen Torinóban maradnak. 
  • Giovanni Albanese: Az Öreg Hölgy nem most télen, hanem 2023 nyarán szeretné megreformálni a védelmet. Ennek a folyamatban Jakub Kiwior szerződtetése lenne az egyik első lépése, aki továbbra is a Zebrák prioritása a középhátvéd-poszton, az idény további részében pedig várhatóan többször is megfigyelik majd játékát. 
  • Daniele Longo: Gianluca Frabotta hamarosan távozni fog a Frosinone alakulatától. Az olasz egy lépésre van attól, hogy a Genoa szerelésében folytassa. 
  • La Gazzetta dello Sport: Nem kérdés, hogy a Juventus az idény végén aktiválni fogja az Arek Milik szerződésében rejlő, 7 millió eurós vételi opciót. 

 16:28

  • Giovanni Albanese: Azzal, hogy Manuel Locatelli a 2023-as esztendőben is pályára lépett a Juventus szerelésében, a Bianconerinek ki kell fizetnie a játékos vételi opciójából fennmaradó, 25 millió eurós összeget a Sassuolónak. 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. január 5-én, 16:28-kor.