Mac Allister szívesen folytatná Torinóban

mac_allister_juve.jpgMint ahogy arról immár több olasz médiumtól is hallani lehetett, a Bianconeri erős érdeklődést mutat a Brighton nemrég világbajnokká váló argentin középpályása, Alexis Mac Allister iránt, a La Gazzetta dello Sport tegnapi száma pedig kijelentette. hogy a futballista maga is szívesen csatlakozna a fekete-fehérekhez a januári, vagy a nyári mercato során. 

A milánói orgánum szerint Max Allegri elsősorban a katari tornán nyújtott teljesítménye miatt figyelt fel a huszonnégy esztendős labdarúgóra, Mac Allister pedig az információk alapján maga is rendkívüli csapatnak tartja a Juventust, ezért pedig ha lehetősége adódna rá, örömmel folytatná pályafutását a Zebráknál, még akkor is, ha az Öreg Hölgy mellett számos más alakulat is jelentősebb megkereséseket juttatott el hozzá. 

A Gazzetta leszögezte, hogy a Juventus mindeddig semmilyen formában nem tett ajánlatot a Brightonnak a dél-amerikaiért, akit egyébként a Premier League tabellájának hetedik helyét elfoglaló gárda mestere, Roberto De Zerbi nem igazán szeretne télen elengedni a Sirályoktól, míg a klubvezetés 50 millió euróban szabta meg Mac Allister árát, amit a Bianconerinek csak akkor lenne lehetősége kifizetni, ha el tudná adni egyik középpályását, mindenekelőtt Weston McKennie-t. 

A lapnál mindazonáltal úgy tudják, hogy a játékos még a hozzá legközelebb álló személyekkel, elsősorban édesapjával, a korábbi háromszoros argentin válogatott Carlos Mac Allisterrel is beszélt az Öreg Hölgy érdeklődéséről, a fia körüli ügynöki teendőket ellátó szülő pedig a minap nyilatkozott is az olasz médiának gyermeke helyzetéről. 

"A Juventus egy nagyszerű klub, s az egyik legrangosabb együttes a világon. A Bianconeri esetleges érdeklődéséről csupán annyit mondhatok, hogy az előttünk álló hetekben a Brightonnal együtt elemezzük majd ki a hozzánk befutó ajánlatokat, s közösen fogunk dönteni Alexis jövőjéről is. Fiam nagyon hálás alakulatának, s nagyon jól érzi magát Angliában. Az esetleges vételár összegéről felesleges lenne bármit is mondani, ahogy arról sem fogok beszélni, hogy az elmúlt hetekben kik kerestek meg bennünket, mivel nem szeretnék kiszivárogtatni olyan információkat, melyek hatással lehetnek a közeljövőben lebonyolítandó tárgyalásokra, már ha egyáltalán lesznek ilyenek" – fogalmazott a TMW munkatársának. 

A futballista nagybátyja, Patricio Mac Allister eközben a TuttoJuve felkérésére szólalt meg, leszögezve, hogy családja csak a sajtóból értesült a Juve unokaöccse iránti érdeklődéséről, ami viszont hatalmas örömmel töltötte el őket: "Egyelőre semmit sem tudunk a Juventusszal kapcsolatos fejleményekről, mivel a Zebrák érdeklődéséről is csak a sajtóból értesültünk. A Juve természetesen egy nagyszerű klub, s az egyik legnagyobb múlttal bíró európai gárda, elsősorban hagyományai és történelme miatt. Alexis rendkívül boldog a Brightonnál, ahol mindenki nagyra értékeli őt, emiatt pedig remekül teljesít, s bízik benne, hogy formáját a szezon további részében is meg tudja majd őrizni. Ha az elkövetkezendő időszakban ajánlatok érkeznek érte, meggyőződésem, hogy azokat minden érintett fél ki fogja értékelni a maga hatáskörén belül" – jelentette ki az Estudiantes és az Argentinos Jruniors egykori csatára.