Pellegrini maradhat a Frankfurtnál

pellegrini_1.jpgA nyáron gyakorlatilag a Filip Kostić-ügylet keretein belül az Eintracht Frankfurtnak kölcsönadott Luca Pellegrininek eddig nem sok babér termett az Európa-liga címvédőjénél, ugyanis a futballistának nem sikerült megtalálnia a tavaly év végi, mérsékelten jó formáját, s szinte semmiféle fejlődést nem volt képes mutatni a Bundesligában. 

A huszonhárom esztendős olasz fiatal az eddigiekben mindössze 9 bajnokin, 1 kupameccsen, s négy BL-összecsapáson kapott lehetőséget Oliver Glasnertől, miközben sem gólt, sem gólpasszt nem írhattak fel neve mellé, valamint piaci értéke sem emelkedett, azonban a Frankfurt sportigazgatója, Markus Krösche szerint az itáliai mégsem fog visszatérni januárban az Öreg Hölgyhöz. 

"Luca Pellegrininek mindeddig nem sikerült megtalálnia a maga játékát kötelékünkben, miközben a Bundesliga stílusához sem igazán tudott alkalmazkodni. A játékos egyszerűen nem volt képes felvenni együttesünk ritmusát, ami miatt még rengeteget kell fejlődnie és dolgoznia. 

Az a legfontosabb, hogy Luca át tudja ültetni a gyakorlatba azt a tudásananyagot, melyet elsajátít az Oliver Glasner által tartott edzéseken, ennek nyomán pedig véleményem szerint egyedül rajta múlik, hogy a továbbiakban milyen teljesítményt nyújt majd alakulatunknál, s hogy lehet-e jövő számára az Eintracht Frankfurtnál" – fogalmazott a szakember. 

Romeo Agresti szerint a német klub jelen állás szerint nem vette fel a kapcsolatot a Bianconerivel a játékos szerződésének felbontását illetően, azaz a gárda nem jelezte az olasz rekordbajnoknak, hogy visszaküldenék a balhátvédet Torinóba. A labdarúgó környezete ebből kifolyólag egyelőre nem kérte arra a Juventust, hogy kezdjék el megvizsgálni egy új kölcsönszerződés lehetőségeit, mivel abban reménykednek, hogy Pellegrini az évad további részét is Frankfurtban töltheti majd.