A Juve végleg megvásárolhatja Miliket

arkadiusz-milik-juventus-turin-juve.jpgA La Gazzetta dello Sport szerint a Juventus az idény végén szinte biztosan érvényesíteni fogja az Arkadiusz Milik szerződésében rejlő vételi opciót, melynek alapján a torinói együttes 7 millió eurós ellenérték fejében véglegesen is leigazolja majd a lengyel csatárt az Olympique Marseille gárdájától. A lapnál úgy tudják, hogy az Öreg Hölgy illetékesei rendkívül nagyra értékelik a támadót kiváló technikai képességei, illetve a csapatra gyakorolt, főként az akciók során megmutatkozó hatása miatt miközben Max Allegri már elhatározta, hogy a jövőben is keretében akarja tudni a centert, aki nagy örömmel vette tudomásul a mester döntését. 

Giovanni Albanese mindeközben arról írt, hogy az Empoli a tél folyamán várhatóan felbontja majd a kölcsönben az alakulatnál futballozó Marko Pjaca szerződését, aki ennek nyomán ismét vissza fog térni a Juventushoz a januári mercato ideje alatt, mely klub viszont természetesen továbbra sem számol vele, ami miatt a horvátnak hamarosan új célállomás után kell néznie. 

Gianluca Di Marzio ezzel párhuzamban leszögezte, hogy az ifjú olasz középpályás, a kölcsönben a másodosztályú  FC Südtirol szerelésében pallérozódó Hans Nicolussi Caviglia iránt nagy érdeklődést mutat az élvonalbeli Salernitana, melyből kifolyólag a Bianconeri akár még véglegesen is eladhatja a tehetséges játékost. 

Romeo Agresti úgy tudja, hogy a fekete-fehérek nemsokára megkezdhetik az egyeztetéseket Dean Huijsen kontraktusának kiterjesztéséről, aki maga is hajlik a megegyezés felé, miután jelenlegi szerződése másfél év múlva, 2024. június 30-án lejár majd. Az újságíró szerint hamarosan újabb kapcsolatfelvétel várható a felek között, azonban jó esély van arra, hogy a tehetséges holland középhátvéd hosszabb távon is a Juventust erősíti majd. 

A fenti döntések meghozatalában nagy valószínűséggel már Massimiliano Allegrinek is komoly szerepe van, miután a La Gazzetta dello Sport kijelentette, hogy az igazgatótanács lemondását követően a trénernek nagyobb hatalma lett a klubon belül, mint valaha, s ezentúl sokkal nagyobb beleszólása lesz majd a keret kialakításába, továbbá egyes sportszakmai határozatokba, még akkor is, ha minderről egyeztetnie kell majd a Juve leendő vezérigazgatójával, Maurizio Scanavinóval.