SMS a Juvét akarja?

sms_world_cup.jpgA La Gazzetta dello Sport tegnap publikált friss értesülései szerint a Juventus az elmúlt időszakban végérvényesen eldöntötte, hogy a nyáron megpróbálja leigazolni a Lazio évek óta figyelt középpályását, Sergej Milinković-Savićot, aki nagy valószínűséggel Adrien Rabiot helyére érkezhetne a csapat tengelyébe. 

A lap szerint szinte biztosnak tűnik, hogy a lejáró szerződéssel bíró Rabiot a szezon végén elhagyja a Bianconerit, s a Premier League-ben folytatja karrierjét, ezért pedig a torinóiak mindent meg akarnak tenni annak érdekében, hogy a szerb személyében minőségi pótlást találjanak a francia labdarúgó helyére. 

Mint ismert, az SMS becenévre hallgató játékos kontraktusa 18 hónap múlva, 2024. június 30-án jár le, képviselői pedig már régóta dolgoznak azon, hogy tető alá hozzák az egyezséget a Juventus és a Lazio között, azonban a rómaiak elnöke, Claudio Lotito szeretné megakadályozni, hogy a középpályás az Öreg Hölgynél kössön ki, ezért pedig az elmúlt időszakban angol kluboknak kezdte el beajánlani a szerbet, hogy ezzel tornássza feljebb a játékos vételárát. 

Lotito tudja, hogy Milinković-Savić árát nehéz lenne növelni anélkül, hogy a futballista meghosszabbítaná kontraktusát, melyre azonban a futballista egyelőre nem mutat hajlandóságot, a Juventus pedig éppen ezért várakozó álláspontra helyezkedett, miközben a balkáni kiválóságnak idényenkénti 6 millió eurós bért, a fővárosi alakulatnak pedig 40 millió eurót kínál. 

A Gazzetta szakemberei úgy tudják, hogy ha SMS nem ír alá új kontraktust, s nemet mond a potenciális érdeklődőknek is, azzal gyakorlatilag biztossá teszi a Juventushoz való igazolását, mivel Lotitónak ellenérzései dacára is elemi érdeke lesz eladni őt a nyáron, miközben a Zebrák képviselői állítólag már a zsebükben érzik a középpályást, s éppen ezért nem is törekszenek arra, hogy mindenáron új megállapodást kössenek Adrien Rabiot-val. 

A SportItalia mindeközben arról számolt be, hogy az Atlético Madrid a Wolverhampton Wanderershez igazoló Matheus Cunha értékesítését követően elsődleges célpontjává tette a francia válogatott világbajnoki meneteléséből is oroszlánrészt vállaló Marcus Thuramot, akiért azonban az Inter, valamint a Juventus is bejelentkezett, mivel a két olasz klub egyaránt szeretné megerősíteni keretét egy csatárral, melynek tekintetében az idén 15 Bundesliga-meccsen már 10 gólnál járó támadó nagyszerű választásnak tűnik.