Nem tudni, hogy Vlahović mikor térhet vissza

dusan-vlahovic_10q9ixtfrhr2f19lrbhvaogniu.jpgA La Gazzetta dello Sport a minap hosszabb helyzetjelentést közölt a Juventus sérült, vagy egyelőre a Continassától távol tartózkodó labdarúgók állapotáról, illetve visszatérésüknek lehetséges dátumáról, melynek kezdeteként a lap egy pozitív hírt osztott meg a csapat szerelmeseivel, kijelentve, hogy a múlt heti edzéseket egy kisebb izomhúzódás miatt kihagyó Federico Chiesa mától fogva ismét a társakkal együtt készülhet majd a január 4-i, Cremonese elleni meccsre, ahol valószínűleg kezdőként fog pályára lépni. 

Ez nem mondható el Leonardo Bonucciról, aki csak nemrég kezdte meg egyéni edzésprogramját, emiatt pedig biztosan nem lehet ott az újonc elleni találkozón, azonban Max Allegri abban reménykedik, hogy a január 7-i, Udinese ellenében megrendezendő mérkőzésen már ismét számíthat a kapitány szolgálataira, a védő azonban biztosan majd csak a Napoli elleni rangadón térhet vissza a gyepre. 

Juan Cuadrado és Mattia De Sciglio várhatóan a kerettel együtt fognak tréningezni a mai napon, ahogy a brazil válogatottól némileg később visszatérő Danilo és Alex Sandro is, miközben Gleison Bremer már korábban megérkezett Torinóba, az elmúlt időszakban pedig edzőtermi munkát végzett. A vb-döntőn érintett három futballista, azaz Adrien Rabiot, Leandro Paredes, valamint Ángel Di María előreláthatólag december 29-én, vagy 30-án fog csatlakozni a társakhoz. 

Paul Pogba helyzete lényegében változatlannak mondható, a milánói lap ugyanakkor arról értekezett, hogy a Juve orvosi stábja a következő napokban számos tesztnek veti majd alá a nemrég egyébként még az Alpokban síelő franciát, melyeken várthatóan kiderül, hogy a középpályás mikor állhat Allegri rendelkezésére. A mester úgy véli, hogy Pogba a Napoli ellen már biztosan ott lehet a kispadon, második debütálására pedig a Monza ellen kerülhet majd sor, vagy a Coppa Italiában, vagy pedig a január végi bajnoki összecsapáson. 

Dušan Vlahović körüli szituáció sajnálatos módon még nagyobb kérdőjeleket vet fel, ugyanis a szerb továbbra is személyre szabott edzésmunkát végez, állapotának kiértékelésére pedig csak az ünnepi időszak után kerül majd sor. A szakemberek egyelőre nem tudtak pontos hipotéziseket felállítani a támadó lehetséges visszatérésének időpontjáról, mivel ennek tekintetében sok múlik majd a helyzetét felmérő vizsgálatokon, viszont egyáltalán nem tűnik valószínűnek, hogy General Max a kezdetektől fogva számolhat majd a balkáni labdarúgóval.