Több ingyen igazolható játékost is figyel a Juve

guerreiro.jpegAz ismert olasz transzferguru, Fabrizio Romano hírei szerint a Juventus kötelékéből nyáron az Eintacht Frankfurthoz igazoló Luca Pellegrini a januári mercato során visszatérhet a torinóiakhoz, hogy ezt követően egy másik klubnál próbálhasson szerencsét, miután a németországi kaland nem igazán vált be számára, elvégre a szezon eddigi részében mindössze tizennégy meccsen kapott lehetőséget alakulatánál, javarészt csereként. Az újságíró úgy tudja, hogy a felek a következő hetekben fogják kiértékelni a helyzetet, azonban jó esély mutatkozik arra, hogy a futballista valóban búcsút int az Európa-liga címvédőjének. 

Ugyancsak Romano jelentette ki, hogy a Liverpoolnál néhány hónapja súlyos sérülést szenvedő Arthur Melo felépülése rendkívül jól halad, a középpályás pedig azt tervezi, hogy a hónap végén visszatér a csapattal közös edzésmunkához. A következő napok természetesen döntő fontosságúak lesznek a brazil állapotának felmérését, s az orvosi tanácsokat illetően, azonban a játékos a vártnál előbb vissza akar térni a pályára, s abban bízik, hogy ez akár már januárban megtörténhet majd. 

A La Gazzetta dello Sport mindeközben arról írt, hogy Massimiliano Allegri véglegesen az első csapat kötelékébe helyezte a Bianconeri szerződéshosszabbítás előtt álló ifjú angol támadóját, Samuel Iling-Juniort, aki jelenleg ugyan kisebb sérüléssel küzd, ám januártól fogva minden bizonnyal ismét a mester rendelkezésére fog állni. A milánói lap úgy tudja, hogy Allegri elsősorban bal oldali szárnyvédőként számolna a tehetséges futballistával, aki ennek nyomán Filip Kostić helyettese lenne a poszton. 

A Corriere Torino ezzel párhuzamban leszögezte, hogy az Öreg Hölgy január 18-án felálló vezetősége Allegrivel karöltve alaposan kiértékeli majd az egyes labdarúgókért befutó ajánlatokat, különösképpen az egyértelműnek feláldozhatónak tartott Weston McKennie, valamint a kontraktusát mindeddig meg nem hosszabbító, s erre különösebb hajlandóságot nem is mutató Adrien Rabiot esetében, akiket a klub szívesen eladna, ha megfelelő összeget kapna értük. 

Az újság ezen felül arról is beszámolt, hogy a Juventus, szokásához híven több, a szezon végén ingyenesen megszerezhető játékos helyzetét figyeli, akik közül elsősorban a Leicester City belga középpályása, Youri Tielemans, a Borussia Mönchengladbach francia válogatott szélsője, Marcus Thuram, az AS Románál játszó Chris Smalling, a Frankfurt kötelékébe tartozó Evan Ndicka, a Benfica balhátvédje, Alejandro Grimaldo, illetve a Borussia Dortmundtól jó eséllyel távozó Raphaël Guerreiro váltotta ki az olasz rekordbajnok érdeklődését.